marmi52 написа::mrgreen:
Искрено се надявах, че информацията днес за написаната оставка от Станимир Стоилов е истина ! Уви, не е ! ...
Нещо повече... Стоилов продължава да настоява, че той е най-подходящият човек да води националния отбор и в следващите квалификации ...
На днешната пресконференция дадена от него не чух нищо конкретно - само общи приказки и заплахи, че можело да стане и по-зле, ако Бербатов, Мартин и Стилиян напуснат отбора ...
Не, господин Стоилов, по-зле от това, няма как да стане !
Българският национален отбор по футбол е стигнал дъното ! По-зле от това няма накъде !...
По-зле от това, означава да започнем да падаме от сервитьори и коминочистачи играещи непрофесионално в държавните тимове на страни като Фарьорските острови и Лихтенщайн ... Срещу такива ще играем с момчетата от блока и пак ще ги бием ...
Между другото, за да осъзнаем напълно колко сме зле, ще припомня, че същия този Кипър, който ни орезили с 4:1 миналата вечер в Ларнака, само преди месец бе размазан от Албания с 6:1 !!!!
Единственото зло, което може да ни се случи от тук нататък е Мъри да продължи да води националите, което на 100 % означава, че ще пропуснем и следващото Европейско първенство ... Така ще си отиде едно поколение от талантливи футболисти, на които всички българи много се надявахме ... Това поколение ще си отиде без да е направило нищо по-запомнящо се на голям международен форум. То ще бъде едно изгубено поколение ...
Причината ли ?! Ами, тя е в една поредица от набедени треньори, водили националите ни през последните години. Върхът на всичко или черешката на тортата, на които е Мъри Стоилов !
Последните дни се изприказваха много приказки и май повечето изказващи се, се обединиха около заключението, че толкова си можем ... Аз обаче съм убеден, че възможностите на нашите национали са далеч по-големи ! Това се вижда в епизодичните проблясъци на отбора ( като играта ни в Италия след втория гол на италианците и първите 10-15 минути на мача в Кипър ) ...
Човек, който поне малко разбира от футбол гледайки тези моменти ще прозре, че в тези момчета има потенциал ! За съжаление досега не се намери треньор, който да го разкрие.
Да, именно треньорът е този, който селектира футболистите и който е длъжен да ги мотивира ! Ако поне едно от тези две неща не направи правилно, то провалът е сигурен ! Лошото е, че в нашия случай, Мъри не направи нито едното, нито другото правилно !... Това според мен, може да го свърши само и единствено доказан треньор от чужбина ! Човек с опит и авторитет !
Рано или късно това ще стане ... Убеден съм !
А дотогава: Мъри остава - агонията продължава ! ...
Ей ,пич!Ти или не разбираш от футбол или си цветни очила .Кво талантливо поколение,кви пет лева?Трима души футболно поколение не правят.В тоя отбор има трима-четирима футболисти ,които,вместо да дърпат другите нагоре,другите ги дърпат надолу.Гус Хидинг да ни е треньор все тая.