Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ще се включите ли в протестите?

Да
198
56%
Не
153
44%

Общо гласове: 351

THE G.A.M.E

Re: Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 юли 2013 16:13

vaskonti написа:
Първо, вече няма шанс при нови избори да има същата конфигурация в парламента. Атака никога не може да повтори този резултат, за тях ще е луд късмет ако изобщо влязат, след изпълненията на оня психопат. Второ, пак ще повторя, че при коренно променен изборен закон нещата ще са по-различни. Да не говорим, че би трябвало да бъде свикано Велико НС, на което да се направят 3 неща - нова конституция и закриване на институцията "Велико Народно Събрание". Абсолютно ненужна е, трябва да се даде пълномощие на обикновеното НС да прави промени в конституцията, например с 3/4 мнозинство. Третото нещо е да се намали броят на народни представители, като оптималното е някъде между 120 и 150. Ако тези неща се случат, ако новата конституция е адекватна(мен ако питаш, просто да препишат Търновската с леки козметични корекции, с цел осъвременяване), тогава което и правителство да дойде, то няма да има друг избор освен да работи адекватно.

И защо мислиш, че хората не знаят какво искат? През зимата за какво протестираха? Само не ми казвай, че тогава протеста беше срещу ГЕРБ! Исканията тогава и сега са абсолютно едни и същи!!!

ОК, ама пак го пиша, ГЕРБ се опитват да яхнат протеста.
На зимните протести действително исканията бяха ясни.
Сега има едно мънкане, най-ясно се чува призива оставка, а често на въпроса - "а след това, какво" ... Се отговаря - "Ще видим, важното е това Правителство да падне".
Поне аз оставам с такова впечатление ... А и като гледам, май не съм само аз.
Протестът трябва да се очисти от герберски настроените, защото ще се поквари.
Щото нали е ясно, че да се скандира против олигархията и заради това да се иска оставката на настоящото Правителство, а в същото време, да се предлага ГЕРБ за алтернатива, си е страшен нон-сенс ... Май така се пишеше ...
Сигурен съм, че над 90 % от българите искаме подчертаното ...
И тук идва недоумението ми !
Защото и хора, дето не са ориентирани към ГЕРБ, също по дефаулт викат оставка ...
А сега си имаме Правителство, което въпреки кадровите гафове с назначенията, сега за сега, нямат сгрешени финансови и социални решения.
Разбира се, винаги има време за грешки.
Но защо подчертаното не са исканията на протестиращите към настоящото Правителство ?
Имаме кабинет, който може да поеме курс към осъществяването им.
А ако не желаят, е, от няколко хиляден ежедневно, то протестът съвсем скоро ще стане от порядъка на стотици хиляди ... В цялата страна !
Но за съжаление, към момента не виждаме обща позиция на протестиращите към подчертаното.
Отстрани изглежда, че позицията по-скоро е - оставка и нищо друго.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 08 юли 2013 16:25

Игра, какво сега за сега направи така нареченото правителството? Открива дупки по 1- 2 милиарда в бюджета, ама не били толкова. Назначава зам. министър, ама той не знаел, че е назначени. Преди това назначава замове, ама те били работили тук или там. Щели да свалят тока. Но не тоя месец. Щели да актуализират бюджета защото... трябва да кажат. Ще дръпнат заем, но аз и работещите ще го връщаме, не тези на помощи и мангали.
Кажи, поне 1 нещо свестно да са направил. Едно бре :shock:
Писна ми от харема на Доган!
Като си неспособен се махаш. Без червени България винаги е била по- добре.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 юли 2013 16:35

MCMXIII написа:Игра, какво сега за сега направи така нареченото правителството. Открива дупки по 1- 2 милиарда в бюджета, ама не били толкова. Назначава зам. министър, ама той не знаел, че е назначени. Преди това назначава замове, ама те били работили тук или там. Щели да свалят тока. Но не тоя месец. Щели да актуализират бюджета защото... трябва да кажат. Ще дръпнат заем, но аз и работещите ще го връщаме, не тези на помощи и мангали.
Кажи, поне 1 нещо свестно да са направил. Едно бре :shock:

Ами чакай да влязат в сила решенията ...
Ми те се приеха преди седмица-две, как да видим ефекта ... Или въобще, дали действително смятат да правят нещо.

Заем може и да се вземе, но може и да не се вземе.
Няма да има нужда от заем, ако се изкарат едно 10-на % от сивата икономика на светло.
Но това може да стане само със съгласието на едрият бизнес ( монополите ) ... Идея си нямам, от къде смятат да вземат парите за решенията си, които трябва да признаем, не са лоши.
Не съм адвокат на управляващите, нито приближен, и действително, нямам идея как мислят да осъществят замислите си.
Но осъзнавам, че е нужно време ...
Със сигурност моменталната оставка няма да реши никакви проблеми.
Който смята иначе, по-добре да слезе на Нашата Планета, щото очевидно се е рее из друга Галактика ...

Пак го пиша ... До тук никой уважаван финансист, не е критикувал мерките.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 08 юли 2013 16:36

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=flKjiO3aRFo[/youtube]
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 08 юли 2013 16:43

Игра, то няма мерки :roll: Разбираш ли, че тези няма как, да направят нещо смислено? Немислимо е, невъзможно е, те са шибани от Доган и други.
Както и да е. С теб не ми се спори, достатъчно сме се дърляли по други теми. Ще изглежда като дребнав спор ;)
Най- лошото е, че май няма оправия. Където са минали съветски комунисти, нищо не става. При нас, Куба, КНДР, Молдова, Баларус... Дано греша!
Последна промяна от MCMXIII на 08 юли 2013 16:45, променено общо 1 път.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 08 юли 2013 16:44

THE G.A.M.E написа:
parvanoff написа:
Даже някакъв тук от Сливен ще ми казва какви били изборите във Варна и кой се опитвал да изкриви вотът на хората... То бива наглост, но това никъде го няма.

Отразен си ! :lol:

Нали точно ти все боравеше с цифри и факти ... :roll:
Гледа ли нарушенията по-изборните протоколи ?

Ае слабо ме брика за Варна ... Да се оправят !
Избрахте си човек на ТИМ, явно ви харесва тея да ви го слагат години наред ...

Въобще не съм искал да ме отразяваш и щеше да бъде по-добре да не го правиш. Няколко пъти съм се опитвал да вляза в диалог и с теб с конкретни факти, но ти каза, че това е форум и нямало значение, както и че нямало смисъл от това да си обосноваваш мнението. Това казва достатъчно. Не ми се пише тук, но понякога наистина стават фрапантни нещата, които пишат някои хора тук и ми става тъжно, и драсвам някой ред. Защото аз пиша и подържам позиция, за да върви държавата, на която ще съм задължен доживот, а не, за да защитавам партийни интереси, както някои явно го правят тук. Ти също и е достатъчно да прочете човек мненията ти. Фактите и цифрите са ясни от години-те не подлежат на никакви субективни оценки, каквито се опитват да дават някои. Знае се, че необразованите /което казва достатъчно кой купува и кой не гласове/ и пенсионерите гласуват за червените, а електоратът на дпс е чисто етнически. Знаят се много неща, но никой не се съобразява с тях, но си пише перманентно тук, ако може да залъже някой и да създаде настроение против някой... Пък както ти също спомена, няма значение дали ще успее да си докаже думите. Ти къде видя, че всички навсякъде били хора на ГЕРБ, например? Как реши, че нарушенията в протоколите са в полза на ГЕРБ?... Ти знаеш ли в кои партии е бил Янко Станев? Знаеш ли кои партии доказано хванаха за извършени нарушения на предишните избори? Във Варна нямаше кандидат, който да кажеш, че е чист като сълза, но това какво означава? Може ли да няма кмет? Без кмет ли да се стои?... Ясно е, че няма как да стане това. Аз не съм гласувал на първи тур за Портних и това може да ти каже достатъчно.
Тук постоянно се създават настроения срещу протестиращите. Някой видя ли ме да обидя протестиращите през пролета, въпреки че и тогава беше ясно кой и как инсценира тези протести? Или пък да тръгне някой да брои колко били протестиращите тогава, въпреки че тогава основно във Варна се протестираше и в София имаше много хора само за 1-3 дни?... Но хората и тогава, и сега си бяха прави. Тогава заради провокатори се стигна до оставка на правителството, а протестите си тръгнаха много добре срещу монополите в енергетиката. А сега си има хиляди основания това правителство да не се задържа и един ден повече. А тук хората се опитват с нокти и зъби да защитават тези, които 2 пъти ни докарваха до национални катарстрофи и заради които сме на това дередже... Сега протестите са страхотни, но за тях не е така. Едва ли не били привърженици на ГЕРБ всички, пък и да са все едно нямат справедливи искания. 100 пъти се каза тук за фрапантните им решения само за 1 месец. Като започнеш от ярката подмяна на вота и нагло предаване на всички избиратели, които са гласували за тях. дпс получиха толкова места и длъжности, колкото няма да получат никога, освен ако не са приятелките им от бсп на власт. Не могат да се изброят всички фрапантни лъжи, които надрънкаха за отрицателно време. Назначението на Пеевски-кой го бил предложил, кой го бил назначил и т.н. Как се промени законът, за да се назначи, как се наложи сред съпартийците това назначение. За култовите назначения и махане на министри още преди да са почнали работа. За всичките кадри на дпс, които се назначиха на най-различни ключови постове. Дори за болницата да вземеш, където се назначават доказани некадърници и хората не ги искат-самите служители в болницата протестират против това... Да не говорим, че щяха да въвеждат подоходно облагане, което при тази безпринципна коалиция, дори и да стане, ще означава, че огромна част от хората ще бъдат излъгани, но както се вижда и това няма да стане. Щяха веднага да почнат строежът на Белене, а изведнъж се усетиха, че не било чак толкова изгодно без инвеститор... Постоянни протести има в цялата страна-всякакви хора, земеделци, болничен персонал, а сега и Подкрепа казват, че ще обявят общодържавна стачка... Но това няма значение-важното е да изкараме протестиращите, колкото се може по-малко, все едно няма за какво да се протестира. И това само за 1 месец...
Не ме репликирай-няма да ти отговоря. Не ми се влиза в диалог изобщо с хора, чиято единствена цел, когато търсех диалог, бе да обиждат /тук не визирам теб/ или да казват не ме интересува /тук визирам и теб/...
Последна промяна от parvanoff на 08 юли 2013 17:02, променено общо 2 пъти.
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 08 юли 2013 17:01

MCMXIII написа:Най- лошото е, че май няма оправия. Където са минали съветски комунисти, нищо не става. При нас, Куба, КНДР, Молдова, Баларус... Дано греша!

Щом още живееш със заблудата, че политиката в България се дели на комунизъм и капитализъм, смятай колко си далеко от реалноста ;)
Ама както каза и Играта, реете си из някаква ваша галактика, а планетата Земя в реалния и облик я няма дори и в представите ви :oops:
Ако те питам кои са Демократите от новата история на България, какво ще ми отговориш?- Петър Стоянов, Иван Костов, царя, Бойко... :o :mrgreen:
[offtopic][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 юли 2013 17:24

"parvanoff" ... Отново прекалено много думи за нещо ( да, чета те, макар и да не ти се вярва ... :lol: ) ... Което аз попитах директно.
Макар и не конкретно ... Има ли нарушения при избирателните протоколи ... И не само !??
Сега, кой, какво, защо, това не е толкова важно.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 08 юли 2013 17:41

BLUE CHAMPIONS написа:
MCMXIII написа:Най- лошото е, че май няма оправия. Където са минали съветски комунисти, нищо не става. При нас, Куба, КНДР, Молдова, Баларус... Дано греша!

Щом още живееш със заблудата, че политиката в България се дели на комунизъм и капитализъм, смятай колко си далеко от реалноста ;)
Ама както каза и Играта, реете си из някаква ваша галактика, а планетата Земя в реалния и облик я няма дори и в представите ви :oops:
Ако те питам кои са Демократите от новата история на България, какво ще ми отговориш?- Петър Стоянов, Иван Костов, царя, Бойко... :o :mrgreen:

Петър Дертлиев демократ ли беше? Това не е само име на улица, нали ;)

Потребителски аватар
Отбора на народа

Мнениеот Отбора на народа » 08 юли 2013 18:07

THE G.A.M.E написа:
parvanoff написа:
Даже някакъв тук от Сливен ще ми казва какви били изборите във Варна и кой се опитвал да изкриви вотът на хората... То бива наглост, но това никъде го няма.

Отразен си ! :lol:

Нали точно ти все боравеше с цифри и факти ... :roll:
Гледа ли нарушенията по-изборните протоколи ?

Ае слабо ме брика за Варна ... Да се оправят !
Избрахте си човек на ТИМ, явно ви харесва тея да ви го слагат години наред ...

Ти пък какво разбираш от Варна и ТИМ, сливенско циганче ? Най ги харесвам такива като тебе, където от всичко разбират, а всъщност от нищо не разбират. Който и да е кмет на Варна, няма как де не бъде притискан от ТИМ и другите олигарси. В по-малките градчета и селца като Гълъбово, Сливен, Ловеч и така нататък по-може кмета, да е самостоятелен, но в големите градове, няма как, да не се подчинява на мафията.

Върни се в “Архив”