"Преди да дойде той, в клуба пестяхме пари от хотели", заяви Лампард
Най-емблематичният играч на Челси, откакто Роман Абрамович купи клуба - Франк Лампард, си припомни какво е било преди 10 години, когато руснакът дойде с гръм и трясък на "Стамфорд Бридж".
"През предишния сезон в клуба пестяхме пари, например не се събирахме в хотели преди мачовете. Когато Абрамович дойде, аз бях в САЩ и пазарувах. Беше един от тези моменти, които няма да забравиш никога. Малко ме беше яд, че той е толкова богат, защото си мислех: Сега той ще купи други играчи и те ще играят на моето място. И се опитаха да го направят", казава през смях Супер Франк.
"След това се опитах да реагирам по позитивно. Говорих тогава с мениджъра Клаудио Раниери. Той ми каза, че няма да играя в толкова много мачове, колкото съм играл в предишния сезон. Но аз се стегнах и започнах да работя здраво и да се подобрявам.", продължи Лампард.
"Мина едно десетилетие и вижте колко трофеи спечелихме. Доказано е, че клубът е на сърцето на Абрамович. Той създаде чудесна атмосфера. Челси измина милион километри, говоря не само за похарчени пари. Цялото мислен в клуба се промени и ние трябва да сме благодарни за това", каза още голмайстор номер 1 в историята на сините от Лондон.