Извънземни раси....Тема с продължение-6-та част

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Re: Извънземни раси....Тема с продължение-6-та част

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 06 юли 2013 10:10

Alexx написа:Източник ми е Библията. :)
"Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда." (Откровение 22:16)
Утринната звезда е Венера,а Луцифер се символизира с тази планета.

П.п. Луцифер не е равно на Сатана. :roll:

Струва ми се нещо, че май бъркаш понятията :) Сатана, аз не го възприемам като име. А и по принцип то не е име. Сщо както думата Бог не е име. Това е дума свързваща се с нещо като опонент, съперник. Не съм сигурен за произхода и. На български език е дявол, като това пак не означава име. Вече имената са Луцифер, Азазел, Левитиан и т.н. ;)

П.П. Убягват ми иначе повечето от нещата, никога не съм се задълбочавал върху тях. Връзката Венера- Луцифер за пръв път я чувам. Ако ти е твърде интересна тази тематика, от няколко места се препоръчват книгите на Толкин, неговите измислени светове се свързват най-вече със сатанизмът и чрез навързване на данни от митологията, доста хора ги възприемат именно като източници за сатанизъм. Не съм запознат той от какви източници е черпил своите вдъхновения. http://www.endorion.org/books/
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 юли 2013 10:55

Според някои, събитията описани във "Властелинът на пръстените", не са измислица, а живи исторически събития. :mrgreen:

Там била описана историята и съдбата на 1-вата и 2-рата човешка цивилизация ... :roll:
Разбира се, не-всичко може да мине за исторически факт, ама има много основни неща.
Така поне твърдят някои изследователи на различните митологии ... :?

Аз съм чел подобен материал, именно за събитията описвани във "Властелинът на Пръстените", но сега неможах да го намеря. :(
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 06 юли 2013 11:10

THE G.A.M.E написа:Аз съм чел подобен материал, именно за събитията описвани във "Властелинът на Пръстените", но сега неможах да го намеря. :(

Я прочети тази извадка, на която попаднах:
...Значи там се намират други такива демонични същества, луциферически същества. Те са свързани с т.нар. Луцифер, който вярва в други неща. Той не вярва в материята - той вярва в духа. Той вярва, че човек трябва да развива в себе си възвишените неща, всичко това, което изглежда божествено. Човек трябва да бъде свободен, велик, човек звучи гордо. Това е този, който се разбунтува срещу Бога, понеже реши, че е много велик, понеже в един момент се самозабрави. И реши, че той ще прави нещата вместо Бога. Загуби смирението, загуби Любовта. Загуби саможертвата, защото реши, че е велик и в негова полза трябва да се правят жертви. Сега, защо се е получило така е сложен въпрос. Как може едно такова същество да си реши, че е толкова велико. Така или иначе, то си създава един демоничен луциферически свят, който е контра на ариманическия. Значи Луцифер и Ариман са във война помежду си безмилостна. Характерното по принцип за демоничните светове е, че те могат да воюват помежду си и тъй като Любов никакъв проблем не е да се воюва. Да има омраза и всички тези качества, от които ние се притесняваме.

Става въпрос за материал, който описва Ариман като покровител на материалния свят. Тук възниква от мен един въпрос- ако Ариман всъщност е създателя на материята и като цяло материалния свят, не се ли обръщат много от представите ни за живота, доброто и злото, духът и материята и т.н. :roll: Разсъждавам си просто ей така, на глас :)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 06 юли 2013 12:18

Ариман --> http://www.otizvora.com/forum/index.php?topic=922.0

"Интелектуалността изтича от Ариман като замразяващ бездушен космически импулс. Хората, проникнати от този импулс, развиват логика, която изглежда да говори по безмилостен и безсърдечен начин сама за себе си – в действителност в нея говори именно Ариман, – не се вижда истинска вътрешна сърдечно-душевна връзка с това, което човекът мисли, говори и върши..."
Последна промяна от South_Park на 06 юли 2013 12:29, променено общо 1 път.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 06 юли 2013 12:22

Луцифер означава носител на светлина. В светлината и просветляването няма нищо лошо. Луцифер символ за човешка душа жадна за знания,свобода и непокорност. За това метафората Луцифер не е "богонеугодна" и е реципрочна на Сатаната в религията. Защото тези които дърпат конците на институциите не им е угодно да има мислещи и свободни хора.

п.п. не смятам,че Луцифер е съществувал или съществува. По-скоро е метафора и няма нищо общо със Сатаната(който също може би е метафора).
Последна промяна от Alexx на 06 юли 2013 12:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 06 юли 2013 12:29

Alexx написа:Луцифер означава носител на светлина. В светлината и просветляването няма нищо лошо. Луцифер символ за човешка душа жадна за знания,свобода и непокорност. За това метафората Луцифер не е "богонеугодна" и е реципрочна на Сатаната в религията. Защото тези които дърпат конците на институциите не им е угодно да има мислещи и свободни хора.

п.п. не смятам,че Луцифер е съществувал или съществува. По-скоро е метафора и няма нищо общо със Сатаната.

Луцифер--> http://www.otizvora.com/forum/index.php?topic=924.0
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 06 юли 2013 14:58

Е, кой в какво вярва и в какво не, си право на личен избор. Не това е целта на темата ;) Аз пък предпочитам за себе си да възприемам вселената като многоизмерна и неразбираема за възприятията ни същност. Ние все пак сме материя, възприятията ни са пригодени към нея, а материята смятам е една малка частица от всичко останало. А когато не можеш да имаш достъп до нещо различно от собствените си възприятия би било глупаво да се правят генерални заключения- "аз съм убеден, че това и това го има или респективно- го няма." :geek:
Факт е обаче, че цялата митология, която си коментираме тук е замесена по един или друг начин много дълбоко в нашето съществуване и живот.

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 09 юли 2013 12:26

Във връзка с последната дискусия, искам да представя част от друга дискусия на същата тематика:

Това е посланието на д-р Ибън Александър, автор на неотдавна публикуваната книга “Proof of Heaven”. Наскоро прочетох книгата и я намирам пленителна, а също и потвърждаваща някои важни теории, които съм развил за същността на живота и Създателя.

Учен-скептик, който никога не е вярвал в съществуването на Бог, Небе или съзнание

Дълго преди да напише тази книга, д-р Александър е бил неврохирург и "учен-скептик". Той не е вярвал в съществуването на съзнание, избор или наличието на нефизически дух. Обучен в западно медицинско училище и заобиколен от медицински колеги, дълбоко инвестирали в материалистичния възглед за Вселената, д-р Александър вярвал, че така нареченото "съзнание" е само една илюзия, създадена от биохимичните функции на мозъка.

Това е възгледът и на почти всички учени днес, включително на физици като Стивън Хокинг, който казва, че човешките същества са нищо повече от "биологични роботи", които нямат съзнание и избор.

Д-р Александър е щял да държи на този мирогред до смъртния си одър, ако не беше едно събитие, толкова странно и чудновато, че отрича всички конвенционални научни обяснения: д-р Александър е "мъртъв" в продължение на седем дни, през което време изживява поразително ясно пътуване в отвъдното. След като се завръща в своето физическо тяло тук, той е чудотворно изцелен и написва книгата "Proof of Heaven".

Бог признава съществуването на мултивселената

Най-интересният за мен параграф в книгата "Proof of Heaven" е на страница 48, където д-р Александър казва:

"Чрез Орб [Бог] ми каза, че там има не само една вселена, а много – всъщност те са повече отколкото можех да проумея, но че доброто лежи в центъра на всички тях. Злото присъстваше и във всички други вселени, но само в най-малки количества.Злото е необходимо, защото без него изборът ще е невъзможен, а без избор не може да има прогрес – няма движение напред, няма шанс за нас да се превърнем в това, което Бог копнее за нас да бъдем. Ужасно и всемогъщо, каквото злото понякога изглежда да е в свят като нашия, в по-голямата картина доброто е в доминиращо господстващо положение и това в крайна сметка ще е, което ще триумфира."

Този пасаж ме впечатли силно, защото аз отдавна смятам, че нашата Вселена е била създадена от Създателя като само една от безброй други вселени, всяка с вариации на живота и законите на физиката. Това, което цитатът на д-р Александър потвърждава е, че нашият живот на планетата Земя е "тест" на личностното ни израстване, и че начинът да се постигне напредък в този тест е да побеждаваме злото, докато разпространяваме доброта и състрадание.

Нещо повече, този пасаж също потвърждава съществуването на избор и дори помага да се отговори на въпроса, който аз често си задавам: "Защо сме поставени тук в един свят на такова зло, заобиколени от невежество, тъмнина и заблуда?" Отговорът изглежда е, че Земята е изпитателно поле за душите, които са били избрани от Създателя, за крайния тест на доброто срещу злото.

Потребителски аватар
LokoMaina
Контакти:

Мнениеот LokoMaina » 03 фев 2015 21:14

Бернд фон Виттенбург,
“Шах на планетата Земя” (откъси)

Години до Христа

600 млн. - Открита е метална ваза в скала, в Дорчестър, Массачузец

500 млн. - Отпечатък от подметка намерен в Антелоуп Спринг, щата Юта. Ако това наистина е отпечатък от подметка, то неговата възраст би трябвало да е около 500 милиона години назад. Коментар на Уилям Майстер, откривателя на този отпечатък :“Отпечатъка на тока е вдълбан в скалата приблизително на една осма дюйма (някаква мерна единица?) по-дълбоко, отколкото подметката. От самия отпечатък е ясно, че това е обувката на десния крак, тъй като се вижда износване от дясната страна по съвършенно характерен начин.”

408 - 360 млн. - Каменоломна в Кингуди, Шотландия. Открит е железен пирон в камък.

320 - 286 млн. - Макупин, Илинойс. Човешки скелет.

320 - 260 млн. - Морисънвил, Илинойс. Златна верижка, дълга приблизително десет дюйма, искусно изработена. Намерена е в парче въглен.

320 - 260 млн. - Хевенер, Оклахома. В каменовъглищна шахта на голяма дълбочина е намерена стена, построена от полирани бетонни блокове.

248 - 213 млн. - Невада. Отпечатък от човешки крак, вкаменена подметка на обувка.

150 млн. - Туркмения. Отпечатък от човешки крак.

Около 65 млн. - За “Камъните на Айк” била написана цяла книга. В нея се описвал периода когато на планетата едновременно съществували хора и динозаври. Били намерени изкопаеми останки от хора и динозаври. Жителите от това време оставили след себе си скални рисунки, изобразяващи хора и динозаври. Били намерени десет хиляди камъка с различни размери и подобни рисунки.

144 - 65 млн. - Сен Жан де Ливе, Франция. В кредни отлагания са намерени метални тръбички.

1,5 - 1 млн. - Плейстоцен. Паралелно една на друга се зараждат архантропи, палеантропи и неантропи. Последните се развиват в Homo Sapiens. Другите две разклонение зимират като по-примитивни.

Погреб*лен огън в Кения, на възраст 1,4 млн. години. Каменните оръдия на труда на гейделбергерите и родствените им култури потвърждават съществуването в третичния период на техники за обработка на природни материали, събиране и ловуване. Пекинския човек умее да си служи с огъня. (Вернер Щейн. Голям справочник по история на културите)

540.000 - От този период се датират останките на древните хора намерени в Пекин (синантропи), на Ява (питекантропи) и в Гейделберг. Обемът на мозъците им е бил 800 - 1000 куб.см. Олдовейския човек, намерен в Килиманджаро, можел да ирзаботва прости оръдия на труда от камък. (Вернер Щейн. Голям справочник по история на културите)

450.000 - На Нибиру, една от далечните планети на Слънчевата система, възникнала опасност за съществуването на живот, в следствие на разредената атмосфера. Бившият управник Алалу, който бил свален от престола от съперника си Ану, напуска планетата на космически кораб и намира пристанище на Земята. Тук той намира злато, което може да се използва за спасяването на атмосферата на Нибиру. (Ситчин. Войните на хора и богове. Подробни данни за събитията от тези времена има в шумерския епос Енума Елиш, който ще бъде публикуван)

445.000 - Ануннаки (библейско име - нефилими) под предводителството на Енки, син на Ану, пристига на Земята от дванайстата планета и създава в Южна Месопотамия Ерида - първата наземна станция, предназначена за добиване на злато. (Ситчин. Дванадесетата планета, Войните на хора и богове)

430.000 - Климатът на Земята става по-мек. Големите ледници започват да се топят. В Близкия Изток се установява изключително благоприятен климат. На Земята пристигат нови и нови ануннаки. Сред тях е и учената-медик Нингарсаг, доведена сестра на Енки. (Ситчин. Дванадесетата планета)

416.000 - Във връзка с намаляването на добива на злато, за да разреши този въпрос, на Земята пристига самия Ану с наследника на трона Енлил. Взима се решение, жизненоважния метал да се добива в подземните мини на Южна Африка. (скоро четох някъде, че археолози са открили златни мини в Южна Африка на възраст поне 100 хил. години - ред.бел.) По воля на съдбата Енлил станал предводител на земната мисия. Енки се отправил към Африка за усвояването на нови земи. Преди да излети от Земята Ану бил извикан на дуел от внука на сваления Алалу. (Ситчин. Войните на хора и богове)

415.000 - Енки продължава търсенето на златни залежи. Той основава нова станция - Ларса (Ситчин. Дванадесетата планета)

400.000 - В Южна Месопотамия се появяват следните съоръжения - космодрум (Зиппар), център на управление (Ниппур), металургичен център (Бадтибира), медицински институт (Шуруппак). В Бадтибиру по море се превозвало добиваното в Африка злато. Обогатения метал се отправял на околоземна орбита на междинни орбитални станции, които се управлялали от Игиги. От тук златото се товарело на космически кораби, периодично пътуващи до Нибиру. (Ситчин. Войните на хора и богове)

380.000 - Осигурявайки си поддръжката на Ингиги, внукът на Алалу се опитва да свали от власт Енлил. Във войната на древните богове побеждава Енлил. (Ситчин. Войните на хора и богове. Отново възможният източник на тези данни е епоса Енума Елиш, защото именно в него се разказва за подобни събития)

300.000 - Анунаките, работещи в тежките условия на златните мини, се вдигат на бунт. Енки и неговата доведена сестра Нингарсаг, посредством генетични манипулации с женския ген на човекоподобната маймуна, създават примитивни работници, на чиито плещи пада цялата тежка работа, изпълнявана преди от Ануннаките. (по видеотеките има игрален филм - с подобен сюжет “ Бойно поле - Земя ”, в една от главните роли на който играе Джон Траволта. Понякога си мисля, че в научно-фантастичните филми и книги има много повече истина за историята - минала и бъдеща - на Земята, отколкото в учебниците по история.)

Енлил напада тези рудници, взима работниците и ги отвежда в Месопотамия. В началото новосъздадения вид не можел да се възпроизвежда и да създава потомство, но скоро генетичния код бил поправен. Homo Sapiens започнал да се размножава. (Ситчин. Войните на хора и богове)

В легендите за сътворението на човека, в различни текстове на тази тема, древните шумери описват човека, от една страна като същество, породено от волята на боговете, а от друга -- като звено от веригата на развитие, чието начало положили небесните събития, пресъздадени в “Митологии за сътворението на света”. (Ситчин. Дванадесетата планета)

За разлика от библейските предания, в които всички деяния се приписват на единственото божество, тук се употребява множествено число, а именно - Elohim (Божества): “ И рекли Божествата: ще сътворим човека по наш образ и на нас подобен …”.

Основавайки се на древношумерските текстове, Ситчин показва, че боговете (ануннаките) извели човешката раса , по генетичен път, от приматите. След няколко неудачни опита те оплодили със своето семе женска маймуна, взели оплодената яйцеклетка и я поставили за износване, в утробата на една от жените си.

250.000 - Първите Homo Sapiens се размножават и се разпръскват по различни части на света. (Ситчин. Дванадесетата планета)

200.000 - Заради настъпването на нов ледников период развитието на живота на Земята замира. (Ситчин. Войните на хора и богове)
Валентин Михов: Играта на Локо срещу Тотнъм е гордост за българския футбол!

Върни се в “Свободна зона”