Медитация: Обмяна на методологии, хитрости, похвати
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Медитация: Обмяна на методологии, хитрости, похвати

[center][/center]
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
shumkar_44 написа:[center][/center]
От прочетеното научих, че медитацията трябва да се практикува поне три пъти на ден в поза лотос, по възможност под вековен дъб или край тих поток с минимална ширина в най-тясната си точка около осемнадесет сантиметра.

Димитър Пенев - "Да не родим преди да сме бременни."
- shumkar_44
- Контакти:
Ще помоля да не се споменава алкохола като вид медитация. Той е телесна и душевна отрова и няма място в тази дискусия.
Инак, друго удачно създание, в което мисловно да се превъплътите може да бъде вид птица. В понеделник на обяд си представих, че съм храбър кафяв сокол, който кръжи над Чепеларе и зорко търси гризач, с когото да засити нарастващия си глад. Слънцето ме къпеше с ярките си лъчи, а под мен внезапно се откри поляна с лилави менхири. За съжаление минутите ми за медитация изтекоха, преди да узная повече за символиката на това видение.
Инак, друго удачно създание, в което мисловно да се превъплътите може да бъде вид птица. В понеделник на обяд си представих, че съм храбър кафяв сокол, който кръжи над Чепеларе и зорко търси гризач, с когото да засити нарастващия си глад. Слънцето ме къпеше с ярките си лъчи, а под мен внезапно се откри поляна с лилави менхири. За съжаление минутите ми за медитация изтекоха, преди да узная повече за символиката на това видение.
Толстолоб, на теб съм роб.
Другарю, съветвам да се прочетете малко за джайнисткия метод за медитация. Аз полазвам него, защото ми позволява да медитирам на повече места, върщейки повече дейности. 

shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
Red_Pride написа:с удоволствие бих медитирал по 2 пъти на ден стига панелния апартамент да ми позволяваше тази екстра
Няма проблем да си медитираш в панелката. Също така не са ти необходими и лотуси и подобни чупки. Просто трябва да откриеш подходящата техника. Има предостатъчно книги, но най-добре е в курс. Има и такива онлайн.
Сред природата и ако си достатъчно гъвкав, нещата описани от автора на темата, помагат, но не са задължителни.
Погледнете и книгите на П. Дънов.
- dreben23
- Контакти:
Г-н шумкар, преди да се запознаем с източните технологии, бихме искали да научим накъде е аджаба изток и запад и да можем да разграничим коя технология е източна и коя западна.
Твърде убеден съм, че масово не се познават географските посоки, търсейки поточета и тревички за медитация. 
Колкото до прословутата ви поза "лотос" - някои като нас не могат дори да плуват.
А доколкото ми е известно лотосът си е водно растение и си иска бая плуване. 

Колкото до прословутата ви поза "лотос" - някои като нас не могат дори да плуват.

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
- BLUE CHAMPIONS
Темата е наистина хубава, но и твърде сериозна за Вашето твърде неакуратно поведение и отношение към нея Другарю! Без Вашето позволение, отделих най-големите Ваши изпражнения по въпроса, поместени по-долу
Източната философия и медицина често е подценявана, та дори и присмивана от западното самолюбие и надменност. И Вие Другарю се вместихте идеално в този кръг с тези пошли думи, които неминуемо ме накараха да избълвам сутрешната си доза хранителна енергия!

Източната философия и медицина често е подценявана, та дори и присмивана от западното самолюбие и надменност. И Вие Другарю се вместихте идеално в този кръг с тези пошли думи, които неминуемо ме накараха да избълвам сутрешната си доза хранителна енергия!
shumkar_44 написа:От прочетеното научих, че медитацията трябва да се практикува поне три пъти на ден в поза лотос, по възможност под вековен дъб или край тих поток с минимална ширина в най-тясната си точка около осемнадесет сантиметра. Факт е, че всякакъв тип бяла премяна, подобно на тази, носена от Махариши Махеш Йоги, е приемлива за медитация и концентрира "бяла" енергия за практикуващия.
По време на самата медитация наистина помага, а и е задължително, человек мислено да се превъплъти в горско създание и да обиколи няколко пъти в съзнанието си мястото, на което медитира. Аз най-често приемам формата на нежния елен - принца на гората, поради неговата вековна мъдрост и физическо изящество. Седемнадесет минути лек тръс дневно около малко поточе или дъб, могат да бъдат решаващи за подобряване на мисловната, физическа и физиологическа дейност при человека.
От както прочетох книгата за медитация, моето житие се промени обезателно, като техниката, която овладях ми позволи да подобря умствения си капацитет с цели девет процента. Същевременно, аз съзнавам, че на този етап съм все още лаик в необятния свят на медитацията и се надявам всеки желаещ, който се занимава интензивно с такава, да допринесе, споделяйки своя опит в тази област.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Следващия път можете да се "въобразите" на жена - по-хубаво животно от нея няма!
[offtopic]Препоръчвам ви да прочетете The Tao of Badass
[/offtopic]

[offtopic]Препоръчвам ви да прочетете The Tao of Badass

[center][/center]
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
- shumkar_44
- Контакти:
Явно някои хора не вярват в благотворната сила на медитацията. Не ги обвинявам. Аз самият бях скептично настроен допреди два месеца.
Толстолоб, на теб съм роб.
-
Мастирбацията вид медитация ли е ?