lisynger написа:защо написа:lisynger написа:ВСичките 6 милиона акции да ги пуснат по 10 кинта на акция много бързо ще дръпнем.
Е, съгласен съм, вариант е. Барселона и Реал се оправят със собствени средства, и то добре. Големите клубове като Ман Юн или Байерн са печеливши и там пари се влагат заради печалбата, както във всяко друго АД. Още повече като гледам колко им е акъла на хората, които управляват клубове в България, може и да е най-добрият вариант. Стига да се намерят хора, навити да управляват парите и да ръководят клуба. И феновете да разпознаят качествените и да ги упълномощят. Е, то пак става малко сложно. Аз на такъв вариант съм навит, ама той зависи от Титаните, което означава, че е много съмнително да стане. Те, като циганчета, ще почнат с разни селски номера, да искат луди пари на акциите си, да искат да им платят и задълженията към тях самите и пр. и накрая ще се разсъхне работата, както винаги досега.
Лично за мен това е най-бързия,лесен и ефективен начин да оправим ЦСКА,ако примерно 50-100 000 човека притежават акции и заделят пари в зависимост от акциите си на месец ще имаме най-големия бюджет в България,а като много хора вливат пари и нерви в нещо то тогава ще дойдат и спонсорите.
О, Боже! Хайде сега слезте на земята и малко по-сериозно. Аз доколкото знам, дълговете на Реал са като бюджета на малка държава, та не знам каква печалба има. Освен това, пак да ви повторя, това, че някъде си нещо се прави и работи, не значи че задължително ще пасне и на нас. Ние сме различна култура с различни традиции и манталитет.
И проумейте вече, Левски и ЦСКА имат много СИМПАТИЗАНТИ, и доста по-малко фенове. Така че, това с 50-100 000 човека с акции го забравете. Ако помислите реално, ще разберете, че трудно ще съберете и десет хиляди които да си купят по една-две до пет акции. А тези, които биха си купили повече, вероятно са по-малко от хиляда човека.
Освен това, ако акциите се пуснат в свободна продажба, цената им ще се определя от търсенето и въпреки това, трудно ще достигне десет лева.
Ако помислиш малко - ЦСКА в момента струва, да речем, петнайсе милиона лева (повече, за момента, само в червените ви мечти), при 6 500 000 акции, цената на акция излиза малко повече от 2лв. Вие как го остойностихте този клуб на 65 000 000 не знам, не играе в ЕКТ, има неясно бъдеще, дълговете, материалната база. Като разгледаш това, акциите му вероятно са понижили стойността си!