Цесекарите) предстои да видим.
На няколко пъти в медиите се появи информация(до колко е вярна?),че собственика на Нефтохимик води преговори с ръководството на ЦСКА за
закупуване на акциите на бургаския клуб от последните.След това на няколко пъти тази информация бе отричана, първо от член на
акционерния съвет,а след това и от фен "№1" на Нефтохимик.
Според мен има два варианта,защо се получава толкова противоречива информация.
Вариант 1:
ЦСКА въобще не се интересува от "сдружение" с Нефтохимик.
Тази информация,за изкупуване на акциите на Нефтохимик от ЦСКА постоянно се пуска в медийното пространство за да се пренасочи
общественото внимание от истинската цел на ЦСКА(по-този начин ЦСКА ще си свърши работата без намесата на някакви "морални стожери").
Ако БФС даде зелена светлина по казуса Нефтохимик,то ЦСКА ще може да го използва и за истинската си цел.
Като заключение за този вариант ще кажа,че има заявка за ЦСКА 1923 в АПВ(до колкото знам срока е 6 месеца за да стане факт АД-то)и явно
се работи в тази насока.
Вариан 2:
Нещо,което не се купува с пари, се купува с много пари
Да разгледаме състоянието на Нефтохимик в момента(като безпристрастни "зрители")
Последната информация , че Нефтохимик има 12 футболисти(а ЦСКА 17

И бургарския клуб като ЦСКА е на ръба да не започне първенството(всъщност на ръба е мека дума,с 12 футболисти няма да могат да
започнат първенството)
От фен №1 на Нефтохимик,разбрах че отборът се е борил 7 години за да стигне до А група.
Въпросът е ,ако няма сделка с ЦСКА и отборът не може да започне първенството поради финансови причини(дори и да намерят необходимия
минимум,най-много да се стигне до "вариант" Етър 1924),то те ще загубят своя лиценз и ще отидат в Бургарските регионални групи(може
би следват нови 7 години до А група).
Предложението на ЦСКА е, Софийският клуб да купи акциите на Нефтохимик,(най-общо казано да го превърне в ЦСКА).
Тогава Нефтохимик по същия начин ще направи с Чавдар Етрополе,като ги премести в Бургас и ще започне сезона от Б група(а не от
Бургаските окръжи групи).
Сега "моралните стожери" ще скочат,но ,ако се замислят малко(разбира се, ако информацията в медиите за състоянието на Нефтохимик е вярна),то в този случай ЦСКА не
"затрива" Нефтохимик,напротив "спасява" го.
Като заключение за този вариант ще кажа,ако информацията за състоянието на Нефтохимик е вярна(и с оглед написаното от мен по-
горе),то(според мен) "благодетеля" на клуба иска да го продаде на по-изгодна цена(по-добре ще е за клуба да вземе пари и да започне от
Б група,отколкото да отиде в Бургарска окръжна ,поради финансови причини).