baligo написа:Нали не отбирам от тази материя - юридическата, а Батков е специалист там, та реших да запитам, защо аджеба не заведе дело срещу титаните след като е ощетен той лично и негова фирма? Пък и нали има доказателства? Защо трябва да пуска жалби и тегоби?! Не я схващам тази работа, ама що не заведе дело, като е толкова убеден?
Айде ако има някой в час с тези проблеми да обясни юридически има ли някакъв проблем Батков да заведе дело? Що трябва да сезира не знам кои си органи и да чака? Така му е удобно с цел да се размият нещата в следващите месеци или има некъв правилник, закон?
ДО СЕГА НЕ ВИДЯХ ДА СИ ОТГОВОРИЛИ!
Аз ще се опитам без много термини да те въведа!
Наказтелния процес е 2 фазово производство -досъдебно производствои и съдебно производство!
В 1 фаза няма страни,т.е. на този етап няма дори и обвиняем,зашото е образувано с/у неизвестен извършител!След приключване на 1- фаза,почва съдебната фаза,която е триинстанционна!Като 1 инстация има 5 фази!Една от фазите е съдебно следствие!Тук се допуска доказателсвен материял и се събират нови доказателства!
Т.Б. може да внесе граждански. иск за несъставомерните вреди,които е понесъл до началото на съд. следствието така се прави процесоална икономия на време!Т.Б. трябва да докаже размера на причинените вреди, които е понесъл.Ако съдът му отхвърли иска внася го в гражданско правен съд!Този съд спира производството до приключване на нак. производство!След което се възобновява и там граждаснкия ищец си води дело за несъставомерните вреди!Несъставомерни са вредите,които не са част от самото престъпление и не играят роля за довършеността му!!Дано правилно съм разбрал питането