хаха чак пък пряко към мен

Първо, нека кажем, че не аз говорих за по-силните слабаци в Англия в сравнение с другите първенства

. Моите аргументи са интригата във всеки отделен мач, традициите в тази страна и манталитета на футбола в Англия (многото обрати) + организация, инфраструктура и т.н., които са на топ ниво.
Но нека коментираме таблиците

Ако признакът за сила на слабаците е по-големия брой точки, таблицата ясно показва, че няма фрапантни разлики между трите първенства.
Иначе, подобни таблици леко ме дразнят. Ако конкуренцията е по-голяма не трябва ли да губят повече точки отборите? От друга страна, ако са много слаби е нормално да правят равенства (мисля, че испанците са лидери в този показател (визирам 0-0) или поне бяха в някоя от последните години, когато гледах подобна таблица). Според мен, ако конкуренцията в челото е между повече отбори и те са натрупали голям точков актив.... конкуренцията в другите части то таблицата ще е м/у отбори с по-малко спечелени точки. Е, това значи ли, че няма конкуренция между вторите? Конкретно в Испания има доста голяма конкуренция в долната половина на класирането (поне, последните две години е така) и често доста отбори са с приблизително еднакъв точков актив.
Само, че в Германия и Испания (от скромните ми наблюдения) повечето отбори, които го закъсват е в резултат на продадени водещи играчи. В Англия е до концепция за развитие и ако спреш да се развиваш.... отиваш в борбата за оцеляване или ЧШ - пример: Астън Вила. Факт е, че те продадоха някои от водещите си футболисти, но и регистрираха трансфери като на Бент, който мисля, че е рекорд за тях. Сега смениха концепцията и с мениджър като Ламбърт, започнаха да изплуват. Като закотви утвърдени имена като Бент и Гивън (да речем), купи играчи от долните лиги или малко известни преди това (Бентеке аз не го знаех, а сега му искат 40 милиона

) и залагане на юношите. Този пример цели да илюстрира, че в Англия правилата на играта са такива, че постоянно пропадане на различни отбори не се дължи на това, че са дошли водещите отбори (от Европа) и са ти взели най-добрите футболисти.
Много глупости написах....... стига толкова.