МОН маха “Тютюн”, “Моята молитва” и “До Чикаго и назад”

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Re: МОН маха “Тютюн”, “Моята молитва” и “До Чикаго и назад”

Мнениеот Raoul_Duke » 21 юни 2013 16:35

dunavfc написа:Братле,ти си ебати промито същество :roll: Ако приемем,че това е по вина на ГЕРБ,какъв е проблема да се спре или редактира от сегашните ? Толкова ли е трудно за асимилиране бе мама му стара...

Нали е спряно веднага бе майна. Затова и пуснах статии, касаещи този въпрос :idea:
Ама ти пак не ми отговаряш на двата въпроса, непромитий :lol: Протестира ли срещу "ариеца" - министър на културата на България - Вежди и смяташ ли сега да хвърлиш яйце, домат, бутилка от бира по централата на герберастите в знак на протест затова, че са имали намерение да прокарат антибългарски проект??? Бъди така добър, непромитий.
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 21 юни 2013 16:53

Raoul_Duke написа:
dunavfc написа:Братле,ти си ебати промито същество :roll: Ако приемем,че това е по вина на ГЕРБ,какъв е проблема да се спре или редактира от сегашните ? Толкова ли е трудно за асимилиране бе мама му стара...

Нали е спряно веднага бе майна. Затова и пуснах статии, касаещи този въпрос :idea:
Ама ти пак не ми отговаряш на двата въпроса, непромитий :lol: Протестира ли срещу "ариеца" - министър на културата на България - Вежди и смяташ ли сега да хвърлиш яйце, домат, бутилка от бира по централата на герберастите в знак на протест затова, че са имали намерение да прокарат антибългарски проект??? Бъди така добър, непромитий.

Еми прочети ми мнението на 3-4 страница по темата и сам ще разбереш,какво мисля по въпроса...
Срещу Вежди,няма за какво да се протестира защо се справи чудесно,ако не вярваш,питай директорите на няколко театъра и опери...

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 21 юни 2013 16:58

Raoul_Duke написа:Много ми трудно да споря с герберасти без да използвам по-крайни квалификации, но все пак ще дам всичко от себе си и ще опитам :lol: ...?:

И с бивши функционери на ВМРО не е лесно да се спори. ;) Един въпрос - ти протестираш ли,или не ? И ако не - защо ? Защото си доволен и одобряваш политиката и решенията на новата тройна коалиция ДПС-БСП- Атака,или просто са ти симпатични ?
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 21 юни 2013 17:15

Модератор ЛокоПД написа:
Raoul_Duke написа:Много ми трудно да споря с герберасти без да използвам по-крайни квалификации, но все пак ще дам всичко от себе си и ще опитам :lol: ...?:

И с бивши функционери на ВМРО не е лесно да се спори. ;) Един въпрос - ти протестираш ли,или не ? И ако не - защо ? Защото си доволен и одобряваш политиката и решенията на новата тройна коалиция ДПС-БСП- Атака,или просто са ти симпатични ?

Георги, Георги... Нямат край твоите небивалици. Не съм бивш, нито пък настоящ функционер, на която и да е партия. Иначе като каза ВМРО, се сетих как "неподвластния" Зум се беше скъсал от хвалби по Славчов адрес - http://www.plovdivmedia.com/41956.html
За протестите - и зимата, както и сега, протестирах точно по два дена. Ще питаш защо. Ами защото и в двата случая, болшинството от хората са една безмозъчна тълпа, дето не знае какво иска и за какво точно е на площада! Аз няма как да стоя дълго време с хора, които като ги питаш зашо са там и ти казват: "Ами за по-добър живот"... Протестът беше срещу Пеевски, него както знаем го няма и съответно за мен протест вече не съществува. Да продължавам да стоя заедно с някакви полуидиоти и изкуфели бабички, дето викат "ИскамИ си Бойко" няма как да стане!
А и друга причина, поради която ги игнорирах само след 2 ходения - и зимата, и сега, т.нар. "алтернативи" за мен не са никакви алтернативи! Нито тогава БСП беше алтернатива на Герб, нито пък сега Герб е алтернатива на БСП.
Сега да махнем БСП и ДПС, за да дойде протурската Герб с мутрите и Пашата и Каратиста пак да ни управляват??? Не, мерси! Когато се появят НОВИ лица с нови идеи - тогава. Засега съм пас.

Няма да ти се разсърдя ако сега ти ми отговориш на по-горните два въпроса!
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 21 юни 2013 18:26

Raoul_Duke написа:
Модератор ЛокоПД написа:

Георги, Георги... Нямат край твоите небивалици. Не съм бивш, нито пък настоящ функционер, на която и да е партия. Иначе като каза ВМРО, се сетих как "неподвластния" Зум се беше скъсал от хвалби по Славчов адрес - http://www.plovdivmedia.com/41956.html
За протестите - и зимата, както и сега, протестирах точно по два дена. Ще питаш защо. Ами защото и в двата случая, болшинството от хората са една безмозъчна тълпа, дето не знае какво иска и за какво точно е на площада! Аз няма как да стоя дълго време с хора, които като ги питаш зашо са там и ти казват: "Ами за по-добър живот"... Протестът беше срещу Пеевски, него както знаем го няма и съответно за мен протест вече не съществува. Да продължавам да стоя заедно с някакви полуидиоти и изкуфели бабички, дето викат "ИскамИ си Бойко" няма как да стане!
А и друга причина, поради която ги игнорирах само след 2 ходения - и зимата, и сега, т.нар. "алтернативи" за мен не са никакви алтернативи! Нито тогава БСП беше алтернатива на Герб, нито пък сега Герб е алтернатива на БСП.
Сега да махнем БСП и ДПС, за да дойде протурската Герб с мутрите и Пашата и Каратиста пак да ни управляват??? Не, мерси! Когато се появят НОВИ лица с нови идеи - тогава. Засега съм пас.

Няма да ти се разсърдя ако сега ти ми отговориш на по-горните два въпроса!

Тодоре,Тодоре...И двамата знаем,че не говоря небивалици.За Зума няма кво да говорим - всички си го знаем.За Славчо... направи същото,което направи Сидеров - продаде се на ДПС и БСП и логично "приключи курса".Същото ще стане и с оня психопат,Сидеров.
За протестите.Зимата Боко,Шланга,или Тиквата,както го наричате с твоите съпартийци,подаде оставка след много по-малобройни митинги.При положение,че имаше хора в Парламента.А знаем каква медийна атака беше,от кого беше платено - Трактора,Мистър Икономика,Пеевски,Доган.
Иначе да наречеш хилядите хора,които вече дни наред са по площадите "полуидиоти и изкуфели бабички"...завиждам ти за високото самочувствие и собствената ти самооценка.Нещо като оня папур Монов,който вчера нарече протестиращите "лумпени",а днеска,явно изживял "вътрешен катарзис",се извинява.Всъщност,ако се вгледаш по-внимателно в репортажите по телевизията,ще видиш какви хора протестират.Само че не го прави по ТВ7. ;)
За алтернативата - алтернатива има и това не е връщането на ББ.С тая постановка през последните дни Станишев и Местан плашат своя електорат и такива като тебе само това повтарят.
Съвсем нормално,това правителство ще падне,дали доброволно или със шутове,ще бъдат изгонени.Парламента да гласува промени в изборния кодекс,за да не може примерно,ДПС да слага валия на Пловдив,при положение,че ДПС е най-слабо представената партия в града ни и т.н.Нови избори,ново ВНС,ако трябва промени в Конституцията и тогава ще дойдат нови лица с нови идеи.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Потребителски аватар
Rooster1912
Контакти:

Мнениеот Rooster1912 » 21 юни 2013 18:44

И ся кво излиза - че едни други Тикви са виновни, а? Ама иначе разни тиквократи тука, с промити от герберастката пропаганда мозъци, са много отворени

Бивша зам.-министърка подписала за отпадането на „Моята молитва”, не съжалява за решението си

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1104640

21 юни 2013 16:36 / обновена в 17:54 | Ивана Арсова | 23 Коментирай Препоръчай (0)
Бивша зам.-министърка подписала за отпадането на „Моята молитва”, не съжалява за решението си
© Sofia Photo Agency, архив

Скандалният проект за промяна на програмите по български език и литература, с които емблематични творби на български класици отпадат от учебниците, е бил подписан от бившия заместник-министър на образованието от служебния кабинет Мариана Банчева.

Проектът е на стойност близо 2 милиона лева.

За Дарик Банчева обясни, че не съжалява за решението си да подпише документа и заяви, че програмите са били изготвени с цел да се осъвременят стандартите на образованието.

Тя посочи, че учениците не могат да изучават всички произведения, на всички автори. Мариана Банчева е категорична, че учителите и експертите, съставили проекта не трябва да бъдат уволнени.

Бившият заместник-министър на образованието заяви, че лично тя е човекът, подписал отпадането на „Майце си" и „Моята молитва" на Ботев от учебната програма.

„По време на служебното правителство аз подписах проектите на учебните програми, с което те бяха качени на сайта на Министерството, за да могат да бъдат публично достояние. Това, което аз направих, е, че всъщност поех изключителната политическа отговорност да се доверя на тези хора, които са работели и които са решили и са имали куража да представят своя продукт. Не съжалявам за това си решение", категорична бе Банчева.

Тя добави, че не подкрепя решението на министър Анелия Клисарова да уволни учителите и експертите, предложили отпадането на творбите: „Най-неконструктивният начин е да търсим персонална отговорност в момента. Аз не мисля, че уволнението на тези хора е решението на проблема с програмите, защото винаги ще има спорни елементи каквато и програма да се направи".

Банчева заяви, че промените, предвиждани в плана, са били, за да имат учениците повече време за практически задачи.

В проекта за промяна на учебния план е записано още, че от произведенията на Вазов няма да се изучава "Чичовци", учениците ще се запознаят само с част от „Епопея на забравените".

Алеко Константинов пък е представен единствено с "Бай Ганьо в банята", отпада „До Чикаго и назад".

Няма да се учи и „Тютюн" на Димитър Димов. Вместо това влиза романът „Осъдени души" на Димитър Димов. Най известното стихотворение на Никола Вапцаров "Вяра" също няма да се изучава по план-програмата.

От Пейо Яворов отпадат "На нивата", "Заточеници", "Арменци".

Според проекта в учебната програма по литература няма да бъдат включени още: "Хамлет" на Шекспир и "Тартюф" на Молиер. Липсват и "Робинзон Крузо" от Даниел Дефо, "Граф Монте Кристо" от Александър Дюма.

Потребителски аватар
Rooster1912
Контакти:

Мнениеот Rooster1912 » 21 юни 2013 18:57

Модератор ЛокоПД написа:За протестите.Зимата Боко,Шланга,или Тиквата,както го наричате с твоите съпартийци,подаде оставка след много по-малобройни митинги.

Честно, по-голяма глупост или лъжа не бях чувал.

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 21 юни 2013 19:04

Модератор ЛокоПД написа:За протестите.Зимата Боко,Шланга,или Тиквата,както го наричате с твоите съпартийци,подаде оставка след много по-малобройни митинги.При положение,че имаше хора в Парламента.

Да, бе да.
Тогава само във Варна бяха 70 000.
Сега никога не са били повече от 20-25 000 общо в цялата страна (обикновено са към 10 000).

Потребителски аватар
drakon
Контакти:

Мнениеот drakon » 21 юни 2013 19:23

Rooster1912 написа:
Модератор ЛокоПД написа:За протестите.Зимата Боко,Шланга,или Тиквата,както го наричате с твоите съпартийци,подаде оставка след много по-малобройни митинги.

Честно, по-голяма глупост или лъжа не бях чувал.

Е как да си признае ,че всички хора протестираха за високите сметки за тока като повечето им фенове не го плащат :mrgreen: ! И друго Б.Б. го величаят по-простата причина ,че им докара Магарешки а може би чакат да им докара и нов собственик :oops: затова му лижат и мажат градските ;) !

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 21 юни 2013 20:40

Модератор ЛокоПД написа:Тодоре,Тодоре...И двамата знаем,че не говоря небивалици.За Зума няма кво да говорим - всички си го знаем.За Славчо... направи същото,което направи Сидеров - продаде се на ДПС и БСП и логично "приключи курса".Същото ще стане и с оня психопат,Сидеров.
За протестите.Зимата Боко,Шланга,или Тиквата,както го наричате с твоите съпартийци,подаде оставка след много по-малобройни митинги.

Уникални глупости си изписал. Първо, още не си разбрал, че не съм Тодор. Ама щом те кефи, викай ми така, за мен няма значение :lol:
Второ, кои са били по-малобройните митинги, че не разбрах? По 50-60-70 хиляди във Варна и по минимум 10-15 в Пловдив??? Ти нещо жестоко си се объркал. Не знам на кой свят живееш, но не е в нашия определено :idea:
"Хилядите" хора по площадите са всъщност по 300-400 в Бургас, Пловдив и във Варна, в която както стана въпрос зимата имаше 60 000! Сега, сравнително по-масово е единствено в София, но така или иначе не мисля, че 4-5 хил. трябва и ще определят кой да управлява. Защото на избори гласуват по няколко милиона и "метежниците" ще са само капка в морето тогава. Иначе мерси, да, имам добра самооценка и още веднъж да, за мен тълпа, която не знае какво иска (освен да "живеем по-добре", което не е много ясно как ще се случи на тоя етап) и която кряка "ИскамИ си Бойко", е тълпа от полуидиоти и изкуфели бабички!

Помолих те и за съвсем конкретен отговор на два въпроса, които много ги отбягвате. Пак ще пробвам като се самоцитирам:

Протестира ли срещу "ариеца" - министър на културата на България - Вежди и смяташ ли сега да хвърлиш яйце, домат, бутилка от бира по централата на герберастите в знак на протест затова, че са имали намерение да прокарат антибългарски проект???

Или "мОРАЛЪТ" на "неподвластните" се изчерпва с грачене срещу "жАлтитИ"? И още нещо в тоя ред на мисли - "същества", които ходят по подобен род мероприятия (като т.нар. "общонационален протест"), демонстрирайки клубните си пристрастия е комплексарщина в най-ултимативна форма, на която сте способни само вие. Вас как ви определям, някой друг път ще ти кажа.

Изображение[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”