[center]Едва на 5-ия ден от протестите на тях се появиха и транспаранти против ГЕРБ. Всички досега бяха със съдържание като този на снимката, осмиващи всички други, но не и ББ и Цв.Цв.[/center]
Граждански или чисто партиен е протестът от последните дни ?
От самолет се вижда, че тези протести се отразяват от медиите пристрастно. Един вид на тях им се прави реклама. Особено усърдни в това отношение са две телевизи: NOVA и BTV. От самото начало на протестите те показват само доброто лице на протеста. Показват усмихнати млади хора, повтарят постоянно, че на протеста има майки с деца, пускат интервюта с предварително избрани от протеста по-интелигентни хора ... Няма лошо ! Ако протестите бяха наистина граждански и медиите симпатизират на идеите на протеста в това няма нищо лошо.
Лошото е, че тези протести не са граждански, въпреки че упорито се представят като такива.
Тези протести са чисто партийни !!!
И веднага ще се аргументирам. В протестите взимат участие само привърженици на ГЕРБ и на част от невлезлите в парламента партии.
На протеста НЕ участват привърженици на БСП, ДПС и АТАКА. На протеста НЕ участват и негласувалите, а те са огромно множество в България ! Когато журанлистите питат протестиращите: "Вие гласувахте ли ?". Всички отговарят с "Да". За кого са гласували, то е ясно.
Протестът не е граждански, а партиен, както вече казах. Още едно доказателство в тази посока е, че протестиращите НЕ ходят да протестират пред партийната централа на ГЕРБ, въпреки че именно ГЕРБ управляваха държавата през последните 4 години и имат най-голяма вина за ситуацията днес.
Протестиращите ходят пред централите на БСП, ДПС и АТАКА, въпреки че първите две партии управляват България само от 10 дни, а АТАКА нямат дори 1 министър или зам.-министър. С други думи протестиращите са против тези, които свалиха ГЕРБ от власт.
Снощи видяхме реакцията на протестиращите, когато към протеста се опита да се присъедини Георги Кадиев от БСП. Заляха го с вода и го освиркаха, въпреки че Кадиев изрази принципна позиция подкрепяща тази на протеста. С други думи Кадиев е "комунист" и няма право да взима участие в "гражданските протести" по логиката на протестиращите. Което пък още веднъж показва, че в протеста участват само привърженици на ГЕРБ и няклоко партии, които не влязоха в парламента.
Основен аргумент в полза на моето твърдение, че това са партийни протести на ГЕРБ е това, че протеста НЯМА и НЕ МОЖЕ ДА ИМА друг резултат освен ВРЪЩАНЕТО НА ВЛАСТ НА ГЕРБ !!! Всеки, който твърди друго е откровен лъжец !
Защо ? Защото при сега действащият избирателен закон, резултатите от нови избори ще е подобен на сегашния и в парламента ще влязат същите партии, които са там и сега. С тази разлика, че може би ГЕРБ ще състави правителство и ще управлява, което всъщност е основната и главна цел на протеста.
При сега действащият избирателен закон, при нови избори в парламента отново няма да влязат представители на гражданските движения. Няма да има хора от улицата и от народа.
Падне ли Орешарски изборният закон не може да се промени. Падне ли правителството, парламентът престава да работи и в резултат на това ще отидем на нови избори със стария закон. Смятате ли, че интелигентните хора от протеста не осъзнават това ? Съмнявам се. Знаят го, но тяхната цел е точно тази: да върнат Бойко Борисов и Цв.Цв. на власт !
Да не говорим за това, че протестът не е нито национален, нито всенароден, както се опитват да го представят платените телевизии.
Не е национален, защото освен в София в другите градове няма сериозни протести. Ако смятате, че 500 човека във Варан и 1 000 в Пловдив са сериозен протест, моля да ме опровергаете.
Протестът не е и всенароден. В него не участват някои компактни етнически групи от българския народ. Заради раздуханата от ГЕРБ етническа нетърпимост в протеста няма да видите нито турци, нито роми.
Ето, заради всичко изброено по-горе смятам, че този протест не е граждански, а е партиен ! На ГЕРБ !
Това е много важен въпрос и разкрива същността на протестите и смисълът от тях. Затова моля някой от модераторите да направи анкета, за да видим доколко са ориентирани останалите участници във форума.
[offtopic]Може пък и аз да не съм прав. Моля да чуя други мнения, но с аргументи по темата.
Аз не ходя на протестите и незнам какви хора и с какви цели ходят там. Споделям впечатлението си на страничен човек.
Нека някой, който ходи на протестите да ме обори, ако не съм прав ![/offtopic]