Аз ти казах, че съм привърженик на идеята на Райън. Тезата, че когато даваш на някой нещо даром - той не се стреми да изкара $ със собствени сили. Що се отнася до администрация, армия и всякакви държавни служители - достатъчно е да провериш статистиката колко раздуто е всичко това в сравнение с другите държави. В пъти при това. Когато се замислиш и че за съответните заплати на тези служители се избиват от нашите данъци...
Да всичко това е много хубаво, но само ако си имахме един петролен кладенец. Идея от рода на твоята за пенсиониране на 58 и 60 години би била пагубна. Немците се пенсионират към 10 г по късно със състоянието на тяхната икономика, а ние поне сме цъфнали и вързали... Е как да стане? Кой ще ги плаща тези пенсии и от къде ще дойдат парите ? Още повече на фона на застаряващото население. Това имах предвид с това, че не си поразгледал и сметнал някои от идеите си.
Какво ще направя, ако управлявам държавата
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Какво ще направя, ако управлявам държавата
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Тук пак се коментира плоския данък.
Една груба сметка показва , че който взема 500 лв. след махането на "десятъка" заплатата му ще намалее с 50 лв.; при заплата 1000 лв. ощетението ще е със 100 лв.; при 1500 - 150 и т.н. Това важи за всеки , който работи във фирми на светло. Всеки да прецени за себе си.

Една груба сметка показва , че който взема 500 лв. след махането на "десятъка" заплатата му ще намалее с 50 лв.; при заплата 1000 лв. ощетението ще е със 100 лв.; при 1500 - 150 и т.н. Това важи за всеки , който работи във фирми на светло. Всеки да прецени за себе си.
- Red Warrior
- Контакти:
NOMER14 написа:Тук пак се коментира плоския данък.![]()
Братле, плоският данък не е десен, а е либертариански! Христос като е казал - ако имаш две ризи дай едната на ближния, не е бил комуняга, гарантирам ти!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост
Недейте да се правите на големи управленци.
Ако аз управлявам държавата, щях да назнача кадърни хора начело на министерствата, които ще мислят какво да направят в конкретната сфера. Защото "тайната на успеха не е да си вършиш работата, а да намериш подходящия човек, който да я свърши вместо теб".
А на тези, които предлагат да се легализират наркотиците, проституцията и не знам какво, посочвайки икономическите предимства, ще им кажа, че основната цел на държавата не е печалбата. Вместо да предложите мерки как да се намали разпространението на наркотици, как да се предпазват младите хора, вие решавате проблема, като предлагате това да не се приема за проблем.
Ами ако искате легализирайте и убийствата, така ще се намали броя на затворниците и държавата ще пести от издръжката им. 

Ако аз управлявам държавата, щях да назнача кадърни хора начело на министерствата, които ще мислят какво да направят в конкретната сфера. Защото "тайната на успеха не е да си вършиш работата, а да намериш подходящия човек, който да я свърши вместо теб".

А на тези, които предлагат да се легализират наркотиците, проституцията и не знам какво, посочвайки икономическите предимства, ще им кажа, че основната цел на държавата не е печалбата. Вместо да предложите мерки как да се намали разпространението на наркотици, как да се предпазват младите хора, вие решавате проблема, като предлагате това да не се приема за проблем.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Либерализацията до някаква степен е дясно понятие,така че има смисъл,да се каже,че плоският данък е десен 
@Томи,адски ми е любопитно,как ще ограничиш и забраниш проституцията ? Естествено,че по-добрият вариант е тя да бъде легализирана...Няма как да се пребориш с нея,абсолютно невъзможно е ! Сравнението с убийството е несериозно,надявам се разбираш защо

@Томи,адски ми е любопитно,как ще ограничиш и забраниш проституцията ? Естествено,че по-добрият вариант е тя да бъде легализирана...Няма как да се пребориш с нея,абсолютно невъзможно е ! Сравнението с убийството е несериозно,надявам се разбираш защо

Red Warrior написа:NOMER14 написа:Тук пак се коментира плоския данък.![]()
Братле, плоският данък не е десен, а е либертариански! Христос като е казал - ако имаш две ризи дай едната на ближния, не е бил комуняга, гарантирам ти!
Плоският данък е пример как с десни мерки може да се провежда лява политика.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
dunavfc написа:Либерализацията до някаква степен е дясно понятие,така че има смисъл,да се каже,че плоският данък е десен
Сравнението изобщо не е несериозно. Нима наркотиците не водят до смъртни случаи, до деградация на млади хора и до много други последствия (нито едно положително). Убийствата също не могат да се забранят, както проституцията, значи да ги направим легални. Проституцията може да се ограничи със законови поправки.
Аз наркотици никога не съм опитвал и нямам намерение да го правя. Против тях съм, но в крайна сметка всеки има глава на раменете. Заради това съм и за легализацията на леките наркотици. Ясно е, че няма как да се изчистят... поне да са легални и да изчезнат диларите до голяма степен. Да има и някакъв контрол и законова рамка. Още повече, че легализация на леки наркотици ще ги направи позволени, а нали знаете кой е най сладкия плод ? Забранения... Когато не желае не е забранено би трябвало да се търси по-малко... най-вече от младежите.
Що се отнася до проституцията - в нея няма нищо лошо. Ако всичко е легално и жените подлежат на редовен медицински контрол, елиминират се мутрите и сутеньорите от този бранш - нещата ще са по-добри и полза ще имат всички. Клиентите, държава и дори самите компаньонки.
Аргумент за държането на проституцията извън закона... аз лично не съм чувал. Ако някой от горните иска да сподели - да заповяда.
Що се отнася до проституцията - в нея няма нищо лошо. Ако всичко е легално и жените подлежат на редовен медицински контрол, елиминират се мутрите и сутеньорите от този бранш - нещата ще са по-добри и полза ще имат всички. Клиентите, държава и дори самите компаньонки.
Аргумент за държането на проституцията извън закона... аз лично не съм чувал. Ако някой от горните иска да сподели - да заповяда.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
Tommi написа:dunavfc написа:Либерализацията до някаква степен е дясно понятие,така че има смисъл,да се каже,че плоският данък е десен
Сравнението изобщо не е несериозно. Нима наркотиците не водят до смъртни случаи, до деградация на млади хора и до много други последствия (нито едно положително). Убийствата също не могат да се забранят, както проституцията, значи да ги направим легални. Проституцията може да се ограничи със законови поправки.
Не сравнявах убийствата с наркотиците,а с проституцията

Ще вкарам политическия елит в затвора за престъпления против нацията.
Ще национализирам земеделието и енергетиката.
Ще променя кодекса на труда.
Ще променя данъчния кодекс.
Ще направя задължително гласуване.
Ще направя безплатно здравеопазване и безплатно образование(основно и средно).
Ще отнема правото на глас на хора без средно образование(при положение, че същото ти е безплатно).
Ще легализирам всичко под много строг контрол, което ще ограничи трафика и съответно мръсните пари( годишно държавата губи милиарди от контрабанда и трафик).
Големи мита за всичко вносно, което същевременно се произвежда в България( защо да купувам китайски боклуци, като мога да стимулирам родното производство).
И много други несправедливости .......
Ще национализирам земеделието и енергетиката.
Ще променя кодекса на труда.
Ще променя данъчния кодекс.
Ще направя задължително гласуване.
Ще направя безплатно здравеопазване и безплатно образование(основно и средно).
Ще отнема правото на глас на хора без средно образование(при положение, че същото ти е безплатно).
Ще легализирам всичко под много строг контрол, което ще ограничи трафика и съответно мръсните пари( годишно държавата губи милиарди от контрабанда и трафик).
Големи мита за всичко вносно, което същевременно се произвежда в България( защо да купувам китайски боклуци, като мога да стимулирам родното производство).
И много други несправедливости .......
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]