Юрий Баранчик: Русия няма повече да се напряга за българите!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Kolec
Контакти:

Re: Юрий Баранчик: Русия няма повече да се напряга за българите!

Мнениеот Kolec » 11 юни 2013 01:40

nikita 333 написа:Никога, ама никога ние - българите, не трябва да забравяме това, което е направил за нас братският руски народ. Ще опиша само един случай.

Бях на работа на транспортно-хладилния кораб „Хан Омуртаг”. Отплавахме от Канарските острови в Атлантическия океан. Там имаше наша риболовна флотилия. Натоварихме замразената риба от тези кораби. Моряците нямаха храна и по тяхна молба им дадохме нашите продукти. После поехме към България. Но към Гибралтар получихме радиограма с нареждане да се върнем и да отплаваме към Южния Атлантик, където също имаше българска флотилия. Няма как - върнахме се. В Лас Палмас взехме гориво и съобщихме в родината, че сме без хранителни продукти. Един самонадеян капитан, който не беше завършил морско училище, не дочака радиограмата с разрешението да си вземем и храна и даде „пълен напред”. Разрешението да си купм всичко необходимо дойде два часа по-късно.

Започна гладът. В риболовния район на Южния Атлантик имаше повече от 60 съветски кораба. Съобщихме им, че сме изпаднали в беда. Братушките дойдоха при нас с лодки, пълни с брашно, месо, плодове и други хранителни продукти. Даваха ни много повече, отколкото ни беше необходимо. Но от уважение към жеста им, вземахме всичко - кой каквото е донесъл, не ги връщахме. Раздадохме излишъка на другите български кораби.

И друга благородна постъпка на братушките няма да забравя никога. Бях на кораба „Пеликан”. Често скъсвахме трал, което означаваше да бездействаме. И пак руснаци ни помогнаха. Радиостанцията, с която работех, също често се повреждаше. По наша молба дойдоха братушките хидроакустици (радиоинженери). Демонтираха повредената ни апаратура. Донесли бяха нова - изправна - да ти е драго да работиш с нея.

Греховно и престъпно е да се отнасяме злонамерено към братска Русия.

А другите националности Ви отказах помощ предполагам? ..
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..

onceMORT
Контакти:

Мнениеот onceMORT » 11 юни 2013 01:43

джугашвили написа:
buenavista написа:
Kolec написа:
buenavista написа:
Дадоха ни СВОБОДАТА! Дадоха ни ГОРДОСТТА! Дадоха ни ВСИЧКО КОЕТО НИЕ 5 ВЕКА НЕ УСПЯХМЕ ДА ПОСТИГНЕМ!...пише се иЗточна Румелия...

А защо ни разделиха на 2 ? Защо не ни подкрепиха когато искахме обединение? Защо застанаха срещу нас?

Всеки прави грешки, примерно ти си направил 3 профила и лаеш от тях... за нещо, което не сме видяли хубаво ...

Виж сега, всяка поличитеска диктатура има и добро и лошо, не казвам че сега живеем по-добре от преди 89та но поне имаме някаква свобода, имаме глас (макар и да не се чува) ...

Защото така са наредени фигурите на шахматната дъска. "Застанали срещу нас"???? Луд ли си?
Никога руснак няма да застане срещу "нас". Включително единтсвеният случай, когато сме воювали срещу тях!

Руснаците вдигат РЕВОЛЮЦИЯ само и само да не воюват срещу брататята си...

Браво другарю!За революцията не бях се сещал :lol:

Руснаците вдигат революция, за да не воюват срещу братята си, и през тази революция воюват срещу други руснаци. Голям довод.
shotgun blues написа:То беше ясно ,че ГЕРБ ще спечели......аз за тва и не гласувах ,вместо да си изкарам един страхотен спортен ден с Формула,мачове,финала на Тренто,финал Евролига,ще се занимавам с тези,все тая

"Човешки" материал!?

Потребителски аватар
buenavista
Контакти:

Мнениеот buenavista » 11 юни 2013 01:45

Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, -
Балканът пее хайдушка песен!

И самодиви в бяла премена,
чудни, прекрасни, песен поемнат, -
тихо нагазят в трева зелена
и при юнакът дойдат та седнат.

Една му с билки раната върже,
друга го пръсне с вода студена,
трета го в уста целуне бърже -
и той я гледа - мила, засмена!

ХРИСТО БОТЕВ ЗАВИНАГИ

и лека вечер...

onceMORT
Контакти:

Мнениеот onceMORT » 11 юни 2013 01:47

nikita 333 написа:Никога, ама никога ние - българите, не трябва да забравяме това, което е направил за нас братският руски народ. Ще опиша само един случай.

Бях на работа на транспортно-хладилния кораб „Хан Омуртаг”. Отплавахме от Канарските острови в Атлантическия океан. Там имаше наша риболовна флотилия. Натоварихме замразената риба от тези кораби. Моряците нямаха храна и по тяхна молба им дадохме нашите продукти. После поехме към България. Но към Гибралтар получихме радиограма с нареждане да се върнем и да отплаваме към Южния Атлантик, където също имаше българска флотилия. Няма как - върнахме се. В Лас Палмас взехме гориво и съобщихме в родината, че сме без хранителни продукти. Един самонадеян капитан, който не беше завършил морско училище, не дочака радиограмата с разрешението да си вземем и храна и даде „пълен напред”. Разрешението да си купм всичко необходимо дойде два часа по-късно.

Започна гладът. В риболовния район на Южния Атлантик имаше повече от 60 съветски кораба. Съобщихме им, че сме изпаднали в беда. Братушките дойдоха при нас с лодки, пълни с брашно, месо, плодове и други хранителни продукти. Даваха ни много повече, отколкото ни беше необходимо. Но от уважение към жеста им, вземахме всичко - кой каквото е донесъл, не ги връщахме. Раздадохме излишъка на другите български кораби.

И друга благородна постъпка на братушките няма да забравя никога. Бях на кораба „Пеликан”. Често скъсвахме трал, което означаваше да бездействаме. И пак руснаци ни помогнаха. Радиостанцията, с която работех, също често се повреждаше. По наша молба дойдоха братушките хидроакустици (радиоинженери). Демонтираха повредената ни апаратура. Донесли бяха нова - изправна - да ти е драго да работиш с нея.

Греховно и престъпно е да се отнасяме злонамерено към братска Русия.

Браво, помогнали са ви. Тук говорим за отношения между държави, не за отношения между хора. Държавите следват интереса си, никой няма да тръгне срещу собственият си интерес, защото сме били братски народи. Ние трябва да си отстояваме интереса на България, няма кой друг да го направи. Русия е голяма държава, но тя е станала голяма като е мачкала другите, не като е раздавала това, което има. Мислете малко все пак, помага.
shotgun blues написа:То беше ясно ,че ГЕРБ ще спечели......аз за тва и не гласувах ,вместо да си изкарам един страхотен спортен ден с Формула,мачове,финала на Тренто,финал Евролига,ще се занимавам с тези,все тая

"Човешки" материал!?

Потребителски аватар
streetbard
Контакти:

Мнениеот streetbard » 11 юни 2013 01:50

Kolec написа:
streetbard написа:
Viktor4o_Rs написа:
streetbard написа:интересно е как хората,говорещи против Русия не дават и един аргумент.Дават Раковски и Вазов.А дали знаят,че същия този Вазов е писал и "Опълченците на Шипка" не се знае.А как думите на Дякона ги изкараха против Русия...и аргумента за славянството...Има и други български поети и писатели...Гео Милев,Смирненски,Вапцаров...но ще им бъде моментално сложено клеймото комуняги.За тези хора обективността е тогава,когато им изнася на тях.Щом те не са съгласни,значи е манипулация,лъжа и лицемерие.О,Янус!
Въобще темата е хубава и би могла да се развие много плодотворно,но като всяка дискусия изисква срещу теб да има ерудирани,или поне спокойни събеседници.Колажът на Путин,поръчан в мазето на някоя подлагаща се на янките неправителствена организация,невярните твърдения(разбирай ревизионизма относно славянството)до обикновените псувни няма как да допринесат за ползотворен спор.Така че призовавам другарите да не си губят времето с тези хора,а да насочат усилията си към нещо,имащо смисъл.
Вечна дружба с братска ,православна и славянска Русия!!!

Дават се много аргументи и са ти цитирани Раковски и Левски също, но празноглави русофилски тикви като теб няма как да го разберат ;) Всеки нормален форумец може да ти приведе десетки примери за враждебно отношение на Русия към нас, ама не ни се спори с прости хора, каквито сте русофилите или по-точно комунетата, защото не може да си хем комунист, хем русофил в истинския смисъл на думата, защото комунизма нанесе най-много вреди именно на руския народ ;) Русия е една голяма държава, която си гледа нейният интерес и това е напълно нормално. Когато нейният интерес е съвпадал с нашия, правили са страхотни неща за България. Когато не е, правили са ни големи злини. Това е ;)

цитирани са,но точно на Левски думите как ги преиначихте,това ми е питането?И щом казваш,че всеки може да аргументира,нека го направи.Аз не претендирам,че съм на 100 прав,но ми направи впечатление,че наистина няма аргументи.Ако можете,дайте.Щом искате да оборите нещо,вие трябва да се защитите.Иначе думите ви увисват във въздуха.Както някои са цитирали Левски и Раковски,аз дадох за примери също други трима български творци.Нима тяхното мнение е по малко меродавно от това на първите?

Къде беше Русия при Берлинския договор? Защо Русия ни раздели на 2? Защо Русия я нямаше при съединението (все пак искаше да ни раздели) ... Защо са правили няколко преврата само и само да имат руско управление? Защо ни лишиха от един от най-големите ни държавници и българи - Стефан Стамболов?

На колажа на Путин реагирате като мюсюлманин на комикса за Мохамед... жалки сте ...

Позволи ми за Стамболов да нямам подобно мнение като твоето.Относно колажа,аз написах,че е поръчан в някой гараж.Къде видя нещо общо с карикатурите на Мохамед ,не разбрах.Относно Берлинския договор...Русия е заплашена с война от цяла Европа,след Сан Стефанският Мирен Договор.Достатъчно жертви е дала по време на войната с Турция.Как да изкара още една такава и то срещу цяла Европа.Много общественици,в страната,въпреки това,апелират за намеса на Русия.Глас в пустиня...България е разделена на две от Великите Сили,не от Русия.Това е исторически факт и щом цитираш Берлинския Договор би трябвало да си си дал сметка за това.И ако можеш да ми цитираш по години превратите,извършени от Русия и руските управления в България ще съм ти благодарен.Без Девети Септември.Това е победа на народа,народен преврат,срещу буржоазното управление на монархията,скрепено по един от най демократичните начини,чрез референдум.
Последна промяна от streetbard на 11 юни 2013 01:53, променено общо 1 път.

tirion
Контакти:

Мнениеот tirion » 11 юни 2013 01:52

По принцип е най -добре да лавираме между световните сили а не да се гъзиме на някоя от тях,в момента се гъзиме на САЩ.Всяка световна сила си гледа интереса и не я брига за нас.Като бит и душевност сме най-близко със сърбите,македонците и руснаците.Но в настоящия момент е добре да пооправим отнощенията с Русия защото много скоро ще берем голями ядове с Турция и освен Русия едва ли някой ще направи нещо.Казвам го това нещо защото много голяма част от земите в югоизточна България са закупени от турци и в един момент поне аз лично очаквам тези земи да се заселят с турци които да поискат автономия.Може да стигнеме да вариант като в Босна.Надявам се да не съм прав.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 11 юни 2013 01:58

Викаш близки с македонците :lol: , така е , вярно е благодарение на другаря георги димитров

Потребителски аватар
Kolec
Контакти:

Мнениеот Kolec » 11 юни 2013 02:03

На мен ми омръзна да споря с телевизори и радиа ... Лека вечер на нормалните ..
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 11 юни 2013 03:10

Не бих си направил харакири,като прочета цялата тема в която съм убеден са написани апокалиптични неща от другарите,само ще им кажа,че мнозинството от българите сме русофоби и така трябва да бъде винаги 8-)

Плюя върху Русия и още повече върху СССР и се прекланям пред всички загинали руснаци,украинци,казаци,татарци,евреи дали живота си за свободата на България !

В тоя форум обаче,трябва да има ново правило и то да гласи,че всеки унижаващ България,кланяйки се толкова курвенски на друга държава,директно бан до живот !

ivaka
Контакти:

Мнениеот ivaka » 11 юни 2013 07:14

dunavfc написа:Не бих си направил харакири,като прочета цялата тема в която съм убеден са написани апокалиптични неща от другарите,само ще им кажа,че мнозинството от българите сме русофоби и така трябва да бъде винаги 8-)

Плюя върху Русия и още повече върху СССР и се прекланям пред всички загинали руснаци,украинци,казаци,татарци,евреи дали живота си за свободата на България !

В тоя форум обаче,трябва да има ново правило и то да гласи,че всеки унижаващ България,кланяйки се толкова курвенски на друга държава,директно бан до живот !

+1
Тази тема е представителна извадка на чуждопоклонниците...
КАКВА РУСИЯ, бе, как не ви е срам, БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ?
Няма да споря с хора, които не знаят елементарна представа за миналото и историята, само ще кажа една мисъл на едно светило в българската историография: "НАЙ-ОТРИЦАТЕЛНАТА РОЛЯ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ СА ИЗИГРАЛИ ДВЕ ИМПЕРИИ - ЕДНАТА, ОТ КОИТО НЕ Е ВИЗАНТИЯ!"
Мнозинството от пишещите в тази тема няма да го разберат, но го написах за останалите.
Предайте от мен на РУСИЯ-та, много й здраве!

Върни се в “Свободна зона”