Германски футбол (2012/2013)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Re: Германски футбол (2012/2013)

Мнениеот Бижутера » 10 юни 2013 16:32

Според мен на инат не го продават на Байерн...само че това какви позитиви ще донесе на Дортмунд, все още не е ясно. :mrgreen:
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 10 юни 2013 16:38

Целта пред Борусия Дортмунд ще бъде да покажат на футболната общественост, че успехите през изминалия сезон не са плод на случайност или подценяване от страна на другите отбори. Постигнат ли това от ръководството, то отборът ще стане доста привлекателен за тази група футболисти, които винаги са се стремяли редовно да играят в ШЛ и да бъдат успешни на това ниво.
Левандовски определено ще допринесе много за постигането на тази цел. А след сезона, ако обстоятелствата се стекат добре и Дортмунд имат по-успешен сезон от Байерн не е невъзможно полякът дори и да остане.
За Байерн нещата също изглеждат добре. При така стеклите се обстоятелства, Гомез не трябва да напуска, а след края на сезона Левандовски може да дойде като свободен агент.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 10 юни 2013 18:48

Аз като фен на "германското" искам Роберт Левандовски да играе в Германия. Дори и за Шалке 04 (много уважавам този отбор, просто с Дортмунд са "приятели") ;) Дали ще остане в Дортмунд или ще го продадат, си зависи от шефовете на отбора. Искам догодина, да е още по- успешна за редставянето на Бундеслигата в Европа. Байерн си имат Марио 1, Марио 2 и Клаудио. Лева е добре да играе на Вестфален, не зная обаче, колко ще е щастлив там.
П.П. Продадат ли го на отбор у Англия или Испания, пу**а да не видят шефовете на Дортминд 3 години! Ръчичките от маламашки да им окапят!Минимум :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 10 юни 2013 19:08

Който бъде продаден от Борусия, трудно се реализира на друго място. Шахин - прибра се(контузиите много му навредиха, но аз се радвам, че отново сe върна). Кагава - едвам помирисва терен, ама там е ясно защо го закупиха. Не защото им беше нужен, а за да привлекат повече азиатски привърженици. Продължаваме с Бариос, който по едно време разправяше, че иска да се върне в Дортмунд. Гьотце продължава да е контузен и имам предусещането, че много често ще попада на резервната скамейка в Мюнхен. Любопитно ми е какво ще се случи с Роберт, когато напусне Борусия.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 11 юни 2013 08:05

Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери бе избран от своите колеги в Бундеслигата за най-добър футболист за изминалия сезон, събирайки 29.3% от гласовете. Французинът приключи сезона в Бундеслигата с 10 гола и 14 асистенции.

Втори със 17.3% завърши стрелеца на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски. Той заби 24 попадения и остана само на един гол зад голмайстора на първенството Щефан Кислинг.

Стражът на баварците Мануел Нойер бе отличен като №1 при вратарите с 23.2% от вота на футболистите в първенството. Анкетата бе организирана от списание "Кикер".

Още двама футболисти на европейския клубен първенец намериха място в Топ 5. Полузащитникът Бастиан Швайнщайгер е трети с 12.4%, докато нападателят Томас Мюлер заема пето място с точно 8%.

Интересното е, че в гласуването за най-добър треньор първото място спечели наставникът на Фрайбург Кристиан Щрайх, оставил зад себе си Юп Хайнкес, който завърши кариерата си в Бундеслигата с феноменален требъл.

Аз лично бих гласувал Рибери (безпристрастно) и след това за Марко Ройс. Те този вторият е нечовек.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 11 юни 2013 09:35

Носят се слухове, че в БАЙЕРН са закъсали с парите. Играчите не са получавали заплати от месеци, та им се налага да припечелват по нещо другаде :|

[center][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wtWFdrN5NEs[/youtube][/center]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 11 юни 2013 15:54

Намерих малко свободно време и написах един обстоен коментар за изминалия, доста успешен за немските клубове, сезон. Ще започна, разбира се, с шампионите от Мюнхен. След двете поредни неуспешни години и все втори места, време беше баварците да се актуализират и през този сезон успяха значително да вдигнат нивото. Юп Хайнкес успя да изгради един страхотен колектив, който мачкаше всичко по пътя си. А това е най-важното – има ли отборен дух, успехите ще се появят. Робен успя да се реваншира за всичките си пропуски, Рибери спечели приза за играч на сезона, а пък Швайнщайгер, Кроос, Мартинез и други също имат голяма заслуга за успешния сезон, който предполагам дълго ще бъде помнен от привържениците на Байерн. Все пак, требъл...
Моите любимци от Дортмунд също направиха силен сезон. След слабото представяне в Шампионска Лига беше ясно, че Клоп ще се съсредоточи повече върху настоящото издание на турнира, леко загърбвайки Бундеслигата. Според мен имаше огромна полза от това, защото не всеки път се достига до финал на Шампионска Лига. А и този финал беше достигнат по забележителен начин – първо място в група с шампионите на Испания, Англия и Холандия, в последствие бе отстранен шампионът на Украйна, силно представящият се тим на Малага(незабравими емоции...) и отново Реал Мадрид. Голям подвиг направиха тези младоци и, макар да бях попаднал на злобарски коментари от типа, че класирането на финала било незаслужено, аз съм на друго мнение и го смятам за правилно. Много емоционални мачове се получиха, които донесоха голяма радост и еуфория. Пък представянето в първенството също може да се сметне за добро. Второ място, макар и с огромна разлика от първия и доста неубедителни мачове, не е слабо представяне.
Байер Леверкузен се представиха на високо ниво и без особени проблеми си спечелиха място за следващия сезон на Шампионска Лига. Ще стискам палци да направят нещо запомнящо се. Лятната им селекция върви добре, любопитно ми е как ще се представят през новия сезон.
Шалке и Фрайбург водеха голяма битка за четвъртото място, но в решаващия двубой сините успяха да надделеят и да заемат мястото, даващо право на бараж за ШЛ. Поздравления за Фрайбург за стабилното им представяне, но някъде бях чел, че са на път да разпродадат отбора си, така че от следващия сезон нямам някакви очаквания към тях. Както беше и преди този, де... Поздравления и за Айнтрахт, които, директно от промоцията си в елита, се оказаха огромна пречка за много отбори. Шеста позиция е повече от силно представяне за отбор, току що влязал в Първа Бундеслига.
Надолу отборите, заемащи местата от 7-мо до 11-то, имаха и силни, и слаби моменти и единствено може да отличим играта на Хамбургер, която беше в пъти по-добра от изминалото издание на първенството. Тогава се бореха да се спасят, пък и треньори сменяха... Неприятно беше за всички, свързани с този отбор.
Стигнахме до Щутгарт, които отново не успяха да очароват с играта си. Единствено финалът за Купата на Германия позамаза положението им. Иначе сезонът можеше да се счете за абсолютен провал. Досущ като този на Вердер Бремен, които бяха съвсем близо до изпадане във Втора Бундеслига. А така и не можах да разбера как достигнаха до това дъно, след като притежаваха играчи като Кевин де Брюин, Сократис, Арнаутович... (п.п. Да отбележа, че Щутгарт достигнаха най-далечна фаза в Лига Европа, все пак)
Пропуснах Майнц, ама няма какво да се каже за тях. Не направиха особено впечатление този сезон, догодина поне пак ще се подвизават в елита.
Аугсбург отново направиха страхотен подвиг и се спасиха за втори пореден път. Почти по същия начин дори... Първи полусезон ужасяващ, но вторият показаха добра игра и спечелиха нужните за оцеляване точки. В предишни коментари мисля, че бях споменал за този подвиг и че беше възможно отново да го направят, и те взеха, че го повториха.
Хофенхайм с кански мъки се добраха до мястото за бараж, а в последствие на два пъти победиха Кайзерслаутерн и се спасиха. По едно време ги бях отписал. Но Фортуна пък изобщо не ги считах за изпадащи. Някаква игрова криза ги наблегна, падаха надолу в класирането и се озоваха до аутсайдерите от Фюрт. И двата отбора си поиграха един сезон и сега се връщат отново във втория ешелон. На тяхно място идват Херта и Айнтрахт Брауншвайг, да видим дали ще си запазят местата.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 13 юни 2013 08:24

След обстойният анализ на Пешо е време да затваряме темата. Вече има нова такава за следващия сезон. Аматьорски направена е, но...

Към новата тема: viewtopic.php?f=35&t=138461

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 15 юни 2013 21:55

[center][ Архив ][/center]

Върни се в “Архив”