Втори чужд език

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Re: Втори чужд език

Мнениеот Corwin » 06 юни 2013 23:09

Зависи от много неща. Освен вече гореспоменатите неща от типа 'какви книги искаш да четеш в оригинал':
Френски - общо взето е език на ужасно много европейски институции и международни организации. Разпространен е в много повече държави, отколкото немския и руския. Всичките романски езици са близки.
Немски - някой спомена за образованието - немският като цяло е ограничен в четири-пет държави, ако имаш намерение да учиш там... Останал съм с впечатлението, че ще е безценен за теб, ако решиш да ставаш юрист (аз не му обърнах внимание в гимназията и сега ме е яд).
Руски - ако имаш влечение към братята руснаци, смяташ да учиш там или нещо такова. Иначе не виждам особен смисъл да се занимаваш.

Аз лично бих избрал немски, тъй като просто не харесвам френския и не съм фен на руснаците.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 06 юни 2013 23:10

Не знам за другите езици, но специално руският не влиза много в употреба, освен ако не решиш да се запознаваш с рускини из руските сайтове или български плажове. ;)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 06 юни 2013 23:16

Ами до преди 3 години и аз бях пред същия избор, и аз като тебе владея английския перфектно, даже ходехме да си комуникираме с американци и англичани, без проблем се разбирахме и логично реших да пиша немски. Голяма грешка братче. Много е труден, всяка година, всеки срок все петици с 300 зора. Ако не си мързелив пиши немски, в противен случай избирай руския и ще ти е айляк. Просто за език трябва много учене и най-важното, подходяща обстановка в класа, защото ако в класа ти е пълно с маймуни език няма да научиш.

way
Контакти:

Мнениеот way » 06 юни 2013 23:17

soccerav написа:Ами до преди 3 години и аз бях пред същия избор, и аз като тебе владея английския перфектно, даже ходехме да си комуникираме с американци и англичани, без проблем се разбирахме и логично реших да пиша немски. Голяма грешка братче. Много е труден, всяка година, всеки срок все петици с 300 зора. Ако не си мързелив пиши немски, в противен случай избирай руския и ще ти е айляк. Просто за език трябва много учене и най-важното, подходяща обстановка в класа, защото ако в класа ти е пълно с маймуни език няма да научиш.

+1

Потребителски аватар
neimar
Контакти:

Мнениеот neimar » 06 юни 2013 23:18

Ако търсиш най-лесния избери руския, ако търсиш кой ще ти е най-полезен френския според мен.
Изображение

Димитър Пенев - "Да не родим преди да сме бременни."

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 06 юни 2013 23:19

soccerav написа:Ами до преди 3 години и аз бях пред същия избор, и аз като тебе владея английския перфектно, даже ходехме да си комуникираме с американци и англичани, без проблем се разбирахме и логично реших да пиша немски. Голяма грешка братче. Много е труден, всяка година, всеки срок все петици с 300 зора. Ако не си мързелив пиши немски, в противен случай избирай руския и ще ти е айляк. Просто за език трябва много учене и най-важното, подходяща обстановка в класа, защото ако в класа ти е пълно с маймуни език няма да научиш.

Последното изречение си е доста точно !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 06 юни 2013 23:26

Моят съвет, без да те ангажирам, разбира се, е немски език. ;) В Европа той има най-голяма тежест от трите и съответно най-много възможности за реализация. Въпреки че ако знаеш английски език на много високо ниво, няма да имаш проблеми с реализацията никъде в Европа (откъм езиковата бариера, иначе си има и други изисквания за добра реализация, това е ясно :) ).
При немския лесно се усвоява произношението и няма да имаш проблеми с това. Има няколко правила, примерно как се чете sch, tsch, ei, ie, S в началото на думата пред гласна и още няколко, а другото го четеш както го виждаш. Лексиката трябва да си се наизустява, като по-трудното в сравнение с английския са определителният член и множественото число. Граматиката е по-различна от английската и може да имаш някои трудности (най-вече с падежите), но може да се научи, не е чак толкова трудно. :) . Моите наблюдения, че от немски да минеш на английски е малко по-сложно, отколкото от английски на немски.
За 2 часа седмично едва-ли ще научите много, но все пак е нещо. ;)

А моят съвет към тези, които имат по-голям избор на езици е да се насочат към китайския. :!: В най-скоро време ще е невероятно предимство да го разбираш.

П.П.: TheBest007, ти 9-и клас ли си? Мислех, че си по-голям. :)

П.П. 2: Имаш доста добър правопис и пунктуация за деветокласник. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
LFC1892
Контакти:

Мнениеот LFC1892 » 06 юни 2013 23:27

За 2 часа седмично няма да успееш да научиш много така или иначе. Така че, който и да избереш няма да е кой знае колко фатално, но все пак най-добре според мен е немският.

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 06 юни 2013 23:29

ralka_levskarka написа:Аз учех Немски, но го бях избрала, защото 5 години преди това учих Руски + АЕ, после ми остана само АЕ и реших и друг език да си поуча.
Немския е близо до Английския. :)

Пхахаха ти се изказа бе., сладурче ! Майне байне цвишен дайне унд дер дрите ин дер мите ! мухаххахаха

Иначе на автора на темата мога да му кажа че руския си го знае , просто да говори в умалителна форма и рускините ще се подмокрят ! :lol:

На френски ти трябва да знаеш само думичката : УИ !

Така че се ориентирай към немецкий ! ;)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 06 юни 2013 23:31

и аз преди 10-12 годни трябваше да избирам между руски и френски и избрах руския 8-) за разлика от тези дето учиха френски наща група си беше супер айляк ;)
[offtopic]Изображение[/offtopic]
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Върни се в “Свободна зона”