Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kanari
Контакти:

Re: Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Мнениеот kanari » 02 юни 2013 19:39

dunavfc написа:
kanari написа:Човек , какво значение има , че ще учат i български , като те се чувстват ТУРЦИ ? Убеден съм , че в училищата в Турция представят района в и около Родопите като населен с турци , а не с роми и помаци. Та това си е изкуствено създаване на огромно турско малцинство , сравнимо с Албанското такова в Косово

Е като преди 20 год. не са учили турски,българи ли са се чувства ли бе човек ? Защо говориш пълни глупости,все едно слушам Волен Сидеров. Това зависи от родителите на едно дете ! Ако ще да му забраниш да слуша и да се интересува от всичко турско де има по света,ако неговите родители го възпитават да живее и да се чувства като турчин,не можеш да го спреш ! Тоя закон е толкова безобиден,а тука още малко ще се изкара,че сме пред гражданска война..

Ти си уникален кон с капаци . Значи зависи от родителите на цигането и на помачето с общ коефициент на интелигентност 8 , дали то ще учи турски като майчин :) . Освен това преди 20 г по помачето се е чувствало като помаче , а цигането , цигане . Сега се самоопределят като ТУРЦИ . Ти не разбираш...за мен не е проблем турците да учат турски като майчин....

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 19:40

Вие не разбрахте ли,че всеки който е нарушил спокойствието на червените боклуци,после бива подложен на убийствен натиск,компромати и т.н. ?
Първо беше Костов,после беше Царя ( там,обаче и той има вина,защото направи глупостта на века,като се коалира с тях ),а сега е ББ. Ако Кунева някой ден излезе на преден план и нея ще се последва същата съдба ;)

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 02 юни 2013 19:42

dunavfc написа:
Пич,ако ще ми се правиш на интерес ми кажи,за да знам и да спра,нямам време да се занимавам с глупости...Нищо,ама абсолютно нищо общо нямат демографските проблеми на една страна с това,дали може или не да се изучава друг език освен националният на дадена страна ! Значи,турският не може да се изучава,защото сме щели да станем 2 млн. българи,3 млн, турци и 4 млн. цигани,но арменският може така ли ?
Пак ще ти дам пример със САЩ,там испанският се учи,абсолютно свободно,не съм чул,някой да има притеснения от това,че мексиканците се разрастват все повече и повече...но това е демокрацията,какво да ви обяснявам,вас си ви дърпа комунизмът и това е. Забрани,цензура и т.н. Язък,че бях останал с впечатлението,че си симпатизант на Костов,ако ти прочете мненията,сам ще се откаже от политиката...
Да, ама там като питаш мексиканеца какъв е ти казва АМЕРИКАНЕЦ, като го питаш какво е детето му ти казва АМЕРИКАНЧЕ. Като питаш Пуерто Риканеца какъв е също ти казва АМЕРИКАНЕЦ, а я сега отиди и питай десетина рязани какви са и виж какво ще ти отговорят... Отделно, че Турция не ги признава за турци, ама те се смятат за по-големи турци от турците!!!
П.с. Определи ми и "майчин език" при положение, че дори баба му на това "турче" нито е родена в Османската империя, нито пък в сегашна Турция.
Последна промяна от maldin1 на 02 юни 2013 19:44, променено общо 1 път.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 юни 2013 19:42

Дунав,
Българският език е европейски (член сме ЕС) , а езиците на нашите малцинства са азиатски , демек не им трябват за Обединена Европа.С една дума - губят си времето децата и ще изостанат от българските. :)

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 02 юни 2013 19:42

dunavfc написа:Вие не разбрахте ли,че всеки който е нарушил спокойствието на червените боклуци,после бива подложен на убийствен натиск,компромати и т.н. ?
Първо беше Костов,после беше Царя ( там,обаче и той има вина,защото направи глупостта на века,като се коалира с тях ),а сега е ББ. Ако Кунева някой ден излезе на преден план и нея ще се последва същата съдба ;)

+1

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 юни 2013 19:43

dunavfc написа:
Пич,ако ще ми се правиш на интерес ми кажи,за да знам и да спра,нямам време да се занимавам с глупости...Нищо,ама абсолютно нищо общо нямат демографските проблеми на една страна с това,дали може или не да се изучава друг език освен националният на дадена страна ! Значи,турският не може да се изучава,защото сме щели да станем 2 млн. българи,3 млн, турци и 4 млн. цигани,но арменският може така ли ?
Пак ще ти дам пример със САЩ,там испанският се учи,абсолютно свободно,не съм чул,някой да има притеснения от това,че мексиканците се разрастват все повече и повече...но това е демокрацията,какво да ви обяснявам,вас си ви дърпа комунизмът и това е. Забрани,цензура и т.н. Язък,че бях останал с впечатлението,че си симпатизант на Костов,ако ти прочете мненията,сам ще се откаже от политиката...

Как да няма значение демографското състояние? :roll: При нас си извоюваха участие в управлението, новини на своя език, като продължим с отстъпките отиваме към малцинство. И пак ще ти кажа, че САЩ не е подходящ пример по ред причини - като започнеш от историческото им развитие и това, че за сегашното им състояние са допринесли "мозъци" от целия свят и стигнеш до сегашната им отвореност на икономиката.
Edit: Не съм за Костов, бъркаш ме с някого. :) Не съм симпатизант на никоя партия и никоя личност. Критикувам всеки и подкрепям всеки, в зависимост от действията му.
Последна промяна от Tommi на 02 юни 2013 19:45, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 19:43

kanari написа:
dunavfc написа:
kanari написа:Човек , какво значение има , че ще учат i български , като те се чувстват ТУРЦИ ? Убеден съм , че в училищата в Турция представят района в и около Родопите като населен с турци , а не с роми и помаци. Та това си е изкуствено създаване на огромно турско малцинство , сравнимо с Албанското такова в Косово

Е като преди 20 год. не са учили турски,българи ли са се чувства ли бе човек ? Защо говориш пълни глупости,все едно слушам Волен Сидеров. Това зависи от родителите на едно дете ! Ако ще да му забраниш да слуша и да се интересува от всичко турско де има по света,ако неговите родители го възпитават да живее и да се чувства като турчин,не можеш да го спреш ! Тоя закон е толкова безобиден,а тука още малко ще се изкара,че сме пред гражданска война..

Ти си уникален кон с капаци . Значи зависи от родителите на цигането и на помачето с общ коефициент на интелигентност 8 , дали то ще учи турски като майчин :) . Освен това преди 20 г по помачето се е чувствало като помаче , а цигането , цигане . Сега се самоопределят като ТУРЦИ . Ти не разбираш...за мен не е проблем турците да учат турски като майчин....

От кога обективността се счита за кон с капаци ? Аз ли съм ти виновен,че имаш някакви ксенофобски възгледи ? Каква е разликата дали помачето ще се чувства помаче или циганче или турче,след като не се чувства българин ? Усещаш ли,колко малоумно звучи ?
Ще ти разясня нещо,което се надявам да асимилираш...Човек се развива до най-голяма степен в първите 7 год. ако дотогава неговите родители са го възпитавали да бъде германец,когато това дете отиде на училище,ако ще да изучава български език и българска история по 8 часа на ден,мисията ти ще бъде загубена ;)

Потребителски аватар
Tribune East 1912
Контакти:

Мнениеот Tribune East 1912 » 02 юни 2013 19:44

За мен е НЕДОПУСТИМО в БЪЛГАРИЯ в БЪЛГАРСКИТЕ училища да се учи турски и цигански език. Не се правете на по-католици от папата. Допуснахме да има турски новини по БЪЛГАРСКАТА национална телевизия, сега и това... вече започва да става прекалено. :evil:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 02 юни 2013 19:45

dunavfc написа:Последно американците демократи ли са или комунисти ?

Дебили!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 19:45

maldin1 написа:
dunavfc написа:
Пак ще ти дам пример със САЩ,там испанският се учи,абсолютно свободно,не съм чул,някой да има притеснения от това,че мексиканците се разрастват все повече и повече...но това е демокрацията,какво да ви обяснявам,вас си ви дърпа комунизмът и това е. Забрани,цензура и т.н. Язък,че бях останал с впечатлението,че си симпатизант на Костов,ако ти прочете мненията,сам ще се откаже от политиката...[/quote
]Да, ама там като питаш мексиканеца какъв е ти казва АМЕРИКАНЕЦ, като го питаш какво е детето му ти казва АМЕРИКАНЧЕ. Като питаш Пуерто Риканеца какъв е също ти казва АМЕРИКАНЕЦ, а я сега отиди и питай десетина рязани какви са и виж какво ще ти отговорят... Отделно, че Турция не ги признава за турци, ама те се смятат за по-големи турци от турците!!!

Ама какво общо има това с езика бе хора ? 200 пъти ви казах да не смесвате темите ! Мексиканчето в САЩ се нарича американче,защото това му носи самочувствие и гордост ! Ние самите българи се срамуваме от родината си плюем я и имаме претенции към етносите,що не се наричали българи ?

Върни се в “Свободна зона”