milen.hristov написа:grasiani написа:milen.hristov написа:ARSEEENAL написа:Очакваме всеки момент да пристигнат и камионите с прасета за “Арабските страни“(Това го каза лично Тиквата!!![]()
)
Иначе е наистина много жалка картинка!По канал 3 гледах Гей дружинката на Янка да крещи истерично!Нищо ново под слънцето.
Просто се опитва да привлече разочаровани от Атака националисти!
Наистина не е нормално да искаш оставка на правителство, което е избрано САМО преди 3 дни!![]()
![]()
Нямаше да е нормално, ако беше правителство СПЕЧЕЛИЛО изборите, но това правителство ги ЗАГУБИ, при това за пръв път в новата ни история от предходното. На по прост език това е правителство на загубилите
Ами спечелилите да управляват де,що не управляват, да си гласуват правителство на спечелилите и да управляват като са първи,има си конституция има си правила и ред,като не можеш да сформираш кабинет който да мине за гласуване пред Народното събрание идва следващия ,това е действителността.Щом са в Парламента значи не са загубили и могат помежду си да се коалират и да сформират мнозинство значи имат право да управляват,загубили са тия които са извън,Яне, Кунева,Костов,Нфсб и други.Сега лекция ли трябва да четем за непросветените по парламентаризъм че да проумеят за какво става въпрос. А това да правиш протести за смъкване на правителство на една седмица ми изглежда прекалено.Може да се излезе на протест по конкретен въпрос и закон който се прокламира че ще бъде гласуван,но да смъкваш правителството в този момент не е сериозно.Ето един казус за който бих излязъл да протестирам това е за закона за забраната на тютюнопушенето като съм ЗА забраната да остане,но това си е конкретна тема а не чак да карам правителството да си подава оставка изобщо по дадения въпрос.
Няма по-слабо правителство от това на коалициите, независимо от партиите, които го съставят. Това е размита отговорност, нали знаете, че няма нещо като колективна отговорност, това се нарича колективна безотговорност. Властта трябва да е в ръцете на един, и той да си носи цялата отговорност в последствие
Tова няма как да стане в моментната ситуация и разпределение на силите в парламента което си написал,даже не съм убеден че и при нови избори резултата ще е по различен. Така че какво да правим избори до дупка до като някой получи мнозинство ли.И какво значи отговорност, Б.Б. за какво пое отговорност,за 3,5 години все някой друг му беше виновен,накрая и собствените си хора в които се кълнеше изкара виновен, без той да е виновен за нищо.Така че не ми говори за отговорности.Народа на избори се произнася кой е отговорен и кой не. А за властта да е в един субект, или трябва да има мнозинство в парламента или да се промени Конституцията.А за това че властта е била съсредоточена само в един, примери в съвременната българската история колкото искаш, и управлението им е все с отрицателен резултат , така че тези басни за единия и единствения ги приказвай на някой тинейджър може и да ти повярва.