Спирам да се интересувам от родното първенство

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: Спирам да се интересувам от родното първенство

Мнениеот Alexx » 01 юни 2013 00:02

Готвача написа:Аз ще засегна малко по различна гледна точка,относно намаляването на отборите в А група.В момента от 16 отбора-4 са от София.Няма лошо ще кажете вие,щом отговарят на изискванията.Но това все пак са 25% ОТ ОТБОРИТЕ.При група от 12 отбора нещата се променят и всеки трети отбор е от столицата.При група от 10 за каквато си мечтаят повечето пишещи тук,нещата отиват съвсем на зле в това отношение.40% от отборите са от един град/пък бил той и столицата на България/.Ще говорим за феърплей,или за нещо друго е въпроса.Всички видяхме за какво става въпрос тази година.БФС впрегнаха всичките си ресурси за да спасят отбора на Гигов.Гледам мачове вече половин век и мога да си направя точно изводите кога ще изпадне отбор от столицата.Имаше даже моменти,когато в А група имаше 6 отбора от столицата.Нищо чудно,да се опитат да повторят този успех и сега.Кому е нужно това?Ами според мен никому.Но ако трябва да се решава титла и купа в подобна обстановка от 10 отбора,на кого биха полегнали софийските отбори?Или другояче казано-кому биха помогнали?С цялото ми (не)уважение към тези отбори от София,не мисля че е редно това да се случва.Но има разбира се и друг път.Например силните хора извън столицата да си организират алтернативна група.Може в края на краищата да се окаже,че това е начина футбола в БГ да стане по честен и по чист.С други думи да се върне към корените си.А софийските отбори да си излъчват шампион и носител на купата и да не се страхуват от изпадане.
А относно гледането на мачове от родното първенство си има особен чар.Аз като човек живеещ в родината на футбола,правя всичко възможно да си гледам нашите мачове и не ми пука за английските такива.

В Англия 30% от отборите са от Лондон, но не виждам там феновете да правят проблем. Локо СФ не ги спасиха, защото са софийски тим, а защото Гигов е част от БФС. При 10 отбори въобще не съм сигурен,че ще останат 4 софийски тима,а и да останат къде е проблема? Който е заслужил ще играе в А група. Никъде по света няма ограничение на бройката на отборите от един град.

hd29 написа:
Levskar_90 написа:Момче А група трябва да е максимум от 12 отбора, а най добре от 10. Тогава Бат ти Венци като почне да ляга на Локо СФ и Ботев Вр ще изпадне в Б група. Уговорките ще намалеят значително. Даже най - добре ще е да е от 10 отбора А група ;)

Пълни глупости са това,едиственото ,което ще намалее е зрителския интерес.В годините ,когато сме имали най-силния си клубен футбол А гр винаги е била от 16 отбора.Върхът на безумието обаче е това разделяне на първа и втора седмица,този вариант вече доказа несъстоятелноста си у нас.

Най-големите успехи на българската армия са били благодарение на нейната конница. Дай да върнем конната войска? :roll:

stanleys написа:Да обобщим - за намаляване на отборите са най-вече феновете на "грандовете", като основния им аргумент е: " Не ми се гледат мачове като Левски - Монтана и ЦСКА - Пирин (Гоце Делчев) :evil:
Естествено не им пука за развитието на футбола в държавата като цяло и в градовете от "провинцията", където хората също искат да гледат мачове, за местните млади таланти, които биха могли да се обиграват в А група.
Пичове, много по-важно е да се приемат ясни правила, които да важат за всички отбори и да се спазват изрично!Съдебната система също трябва да заработи. Тогава безобразията, които си позволяват отборите и техните собственици (най-вече естествено "грандовете") ще престанат, ще се затегне финансовата дисциплина. Да видите как ще почнат да се отказват от услугите на разни недоказани скъпоплатени чужденци и да обръщат внимание на школите си

Не ба феновете на Левски не им се гледа Левски-Монтана, а на неутралния фен не му се гледа този мач. Хората искали да гледат техните отбори в А група? Хубаво де ама със сигурност не искат да гледат техния отбор в А група просто да вегитира и да се чуди как да събере пари за транспорт и хотел. Както казах никой не печели от такъв тип отбори. Има си Б групи и хората там могат да им се наслаждават. Английският футбол не е е изчезнал, защото Нотингам са във втора дивизия и за това,че за титлата се борят отбори от само два града(Лондон и Манчестър).

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 01 юни 2013 00:18

Alexx написа:Не ба феновете на Левски не им се гледа Левски-Монтана, а на неутралния фен не му се гледа този мач. Хората искали да гледат техните отбори в А група? Хубаво де ама със сигурност не искат да гледат техния отбор в А група просто да вегитира и да се чуди как да събере пари за транспорт и хотел. Както казах никой не печели от такъв тип отбори. Има си Б групи и хората там могат да им се наслаждават.

Напротив, печелят почти всички.
1. Печелят феновете на Монтана, защото на стадиона им ще домакинстват Левски, ЦСКА, пловдивските отбори, поне по веднъж и в този ден ще настъпи футболен празник в града. Ако и отборът вземе точки, мачът дълго дълго ще топли феновете. Не можеш да отречеш, че тези мачове биха привлекли много повече зрители на стадиона, отколкото сблъсък със Септември Симитли примерно, а това означава и по-големи приходи от билети за отбора.
2. Талантливите играчи от тези отбори много по-лесно ще привлекат вниманието на грандовете, ако се изправят в директни сблъсъци с тях, а това е добре за всички. Пламен Илиев щеше ли сега да бъде играч на Левски, ако Видима Раковски тогава играеше в Б група?
3. Нашите евробойци трябва да намират формула на противодействие не само срещу отбори от същата черга, а и срещу по-слаби отбори, които се затварят, за да не се стига до нови Мура, Сараево, дори БАТЕ Борисов. Затова повече мачове с отбори, практикуващи подобен футбол са необходими.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Умопомрачен
Контакти:

Мнениеот Умопомрачен » 03 юни 2013 00:59

Нямало "градновете" ни да играят безсмислени мачове с отбори от златната среда, при група от 10 тима, казват някой тук. Не само ще играят такива мачове, но те ще са повече от сега. Златна среда има и при 10 отбора в група. Да, по малко е златната среда и съответно клубовете пребиваващи в нея по време на сезона, но пък мачовете с такива отбори ще са два пъти повече на брой от колкото сега.

Тия които не вдяват, че тръпката от дербитата между водещите отбори се губи, когато мачовете по между им стават 4, а не 2 на сезон, те изобщо не са проумяли есенцията на футболната игра и това което я прави социален феномен нямащ аналог сред който и да е друг спорт. Този феномен избива както в положителни така и в отрицателни аспекти, но дори и отрицателните доказват, че футбола е нещо много повече от останалите спортове. Ето например, социалния феномен на социалния феномен футбол - футболното хулиганство. Защо няма волейболно, баскетболно или хокейно хулиганство?

Въпроса опира до психологията и нейните процеси. В основата е малкото голове(обикновено), в сравнение с останалите спортове, където става въпрос дори за точки, понеже се отбелязват по много. Американците казват: "какво му харесвате на тоя сокър, след като има по 1-2-3 гола средно на мач, а понякога и нула?". Те казват така, защото са прости хора. Точно това е магията на футбола, от там идва целия му заряд, който кара хората толкова силно да се вълнуват както в никой друг спорт... именно, защото отбелязването на гол, не е лесна работа. Емоциите се насъбират, натрупват и при гол избухват, както в никоя друга точка от който и да е спорт. Трудността да се отбележи гол, нажежава страстите до червено. Респективно, магията на футбола е именно в малкото голове. Това е на ниво мач, на ниво първенство е същото и така многото мачове между едни и същи отбори, особено дербита, размиват тръпката, разводняват интригата и емоцията. Тя вече не е наситена, не е концентрирана, не се натрупва, не се нажежава. Футбола така престава да бъде футбол, той е футбол само външно, но не и вътрешно, обездушава се. Я си представете да се махнат засадите - футбола, да не кажа, че ще умре, но ще примре. Е, същото е и с тая олигофрения - малко отбори, много мачове. Тръпката е при много отбори с малко мачове между тях. Както е и на самия терен, много минути, малко голове.

Пак ще кажа, това е най-голямото безумие което може да се направи. Но от такива ръководители в БФС и в клубовете, какво може да очакваме? Въпроса е риторичен. Лошото е, че като гледам, на голяма част от феновете, акъла е на същото ниво. Е, значи максимата, че всеки народ си заслужава управниците важи и в този случай. Радвайте си се на новия формат, но не забравяйте следния анекдот. "Когато пили - пеяли, когато плащали - плакали." Сега пеете, ама как ще плачете след некоя и друга година, когато дойтат резултатите("сметката") от тая тъпотия, направо нема да ви се верва.
Левски София

Потребителски аватар
Умопомрачен
Контакти:

Мнениеот Умопомрачен » 03 юни 2013 01:14

monifans написа: Ти колко си тъп!!! И не се прави на левскар,защото не си.Нито един истински левскар не спира да ходи по мачове. Ти си пълен смешник и ......

Изсирам ти се веднага на пъпчивото пубертетско личице :o :shock: Още много хляб има да изядеш, докато разбереш, че "океана" не е до колене, че в живота 2+2 не винаги е равно на 4, че нещата не са само изцяло бели или изцяло черни, а има и нюанси...

Тия шаблони и клишета дето хвърляш върху мен, веднага ги завирам в задника ти, където им е мястото.

Преди всичко съм фен на футбола, а след това съм левскар, както например, въпреки че съм националист български, смея да твърдя краен при това, все пак преди всичко съм човек и след това представител на коя да е нация.

Ти ще продължиш ли да ходиш по мачове, ако Левски закрие футболния си клуб и остане отбор развиващ се само в тенис по двойки, да кажем? Това група с малко отбори играещи четири мача по между си, е всичко друго но не и футбол. И ме боли фара, че вирее некъде си.
Левски София

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 03 юни 2013 20:33

Не ба феновете на Левски не им се гледа Левски-Монтана, а на неутралния фен не му се гледа този мач. Хората искали да гледат техните отбори в А група? Хубаво де ама със сигурност не искат да гледат техния отбор в А група просто да вегитира и да се чуди как да събере пари за транспорт и хотел. Както казах никой не печели от такъв тип отбори. Има си Б групи и хората там могат да им се наслаждават. Английският футбол не е е изчезнал, защото Нотингам са във втора дивизия и за това,че за титлата се борят отбори от само два града(Лондон и Манчестър).

Именно мачове като Левски-Монтана,Лудогорец-Пирин,Пирин-Левски,Миньор-ЦСКА(миналия сезон) решават малко или много вече две години титлата в България.Аз разбирам мега гранда Левски да побеждава отборите,които се чудят как да съберат пари за транспорт и хотел с по 6-7 гола,че да имате някакво основание за намаляване на 10 отбора в А гр.,ами то...

Върни се в “Футбол - България”