Спирам да се интересувам от родното първенство

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

angelofdeath
Контакти:

Re: Спирам да се интересувам от родното първенство

Мнениеот angelofdeath » 31 май 2013 11:56

Ако гледаме реално на нещата и 14 отбора са много. Смятам, че най-накрая във България трябва да се сложи ред и изискванията към футболните клубове да са, като в Европа. Стадион, осветление, паркинг, школа, депозит в банка и заплати. Всички видяхме, че не става с полувинчати решения. Лошото е, че ако всичко това се приложи може да имаме първенство с 5-6 отбора. Лицензионните правила са ясни, но и те не са за всички. Да започнем от най-големите клубове. Левски взимат лиценз със съборен стадион, за ЦСКА, какво да говорим-пълна разруха. Единствените що-годе свестни стадиони са в Ловеч, Бургас и Разград плюс В.Левски. Не е уместно изобщо да се говори за Европа щом в А група има места без осветление, без светлинно табло, а терените са разорани. Не разбирам, защо БФС допуска да се играе футбол на Тича, в Монтана или Гоцето, да не говорим за стадион Локомотив в Пловдив. Спазят ли се всички изисквания и А група сама ще се редуцира. Отбори живуркащи мач за мач нямат място при майсторите. Това е мъка за играчите, за феновете и непосилно бреме за шефовете.

Потребителски аватар
No Pyro No Fun
Контакти:

Мнениеот No Pyro No Fun » 31 май 2013 12:09

Няма да се оправи скоро А група... проблемите са много. Според мен най-големия са ДЮШ. Ние си мислим че последната година като сме открили 2-3 по-добри млади момчета (Неделев, Г.Миланов и Китанов примерно) нещата ще се оправят... и не знам защо ама май няма нито един нормален собственик на български отбор или аз не мога да се сетя. Домусчиев вместо да поеме някой отбор с традиции той се забива във Разград и започва да развива ДЮШ на Лудогорец... стана 2 пъти шампион и това ще е... най-добре щеше да направи ако беше възродил благоевградската школа или да вземе отбор като Спартак Плевен, Спартак Варна, Нефтохимик, Дунав... Гришата и той колко пъти стана шампион с конкуренця като ЦСКА и Левски, направи най-добрата школа, треньор е най-великия български футболист и на стадиона в Ловеч има 50-100 човека...
Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 31 май 2013 12:17

Съгласен съм с всичко казано от автора относно намаляването на отборите. Те трябва да останат 16. Но не мисля че това чак е повод да спре да интересува от първенството. Между другото през пролетта ми хрумнаха и на мен подобни идеи, отчитайки че всичко е тото и корупция и към края не подкрепях абсолютно никого относно шампионската титла. Започнах и да разбирам тези, които следят само чужди първенства, но все пак не мисля че ще стана такъв. Просто съм непоправим оптимист и вярвам че нещата се оправят и в нашата мила кочинка.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 31 май 2013 12:44

veni__85 написа:Автора не темата е прав , но само ако имаме 16 стадиона с осветление , 16 отбора със стабилен бюджет и т.н.

Кратко точно и ясно. Никой няма против отборите да са 16, но да са стабилни,а не на олимпийския принцип. За това трябва се намалят отборите в А група. Има прекалено много отбори които в А група са на изкуствено дишане.

pumpo написа:Не ми е ясно, защо след като предлагате А група с 10 отбора, не отчетете какви ще са последиците от едно такова решение? И след като широко се коментира какъв ще е върхът на футболната пирамида в България, не се започне от най-ниското ниво на футбола в България. След като целта на БФС е след 2 години отборите да станат 12 отбора или дори 10, след като много български клубове искат отборите в А група да са 10 (голяма част от клубовете желаят парите са ТВ права да се делят не на 16, а на 10) и водещите на предаването "Пред банята" подхванаха една кампания за това отборите в А група да са 10. Не мога да разбера защо на всички казват "А група с 10 отбора" и до там, не анализират, не се казва колко ще са изпадащите отбори, не споменават какъв трябва да е форматът на Б групите, на В групите и т.н?

10 отбора последните два изпадат,а 8мия играе бараж за оставане с отбор от Б група.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 31 май 2013 12:46

По три четири мача между два отбора е прекалено много . Наистина повечето помним експиримента от преди 10на години и тоталния провал . Защо се правят пак тези циркове едва ли ще разберем сега .
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

iliyan

Мнениеот iliyan » 31 май 2013 13:05

БФС имитира дейност пред УЕФА да вземат някой лев ;)
Много за Боби и компания и малко за ДЮШ !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 31 май 2013 13:17

Умопомрачен написа:Първо искам да уточня, че не гледам мачове от чужди първенства, просто защото не усещам никаква тръпка в това нещо. Винаги съм се интересувал от родния шампионат и от любимия ми отбор в него - Левски.

От идния сезон спирам не само да ходя по мачове, но няма да ги гледам нито по ТВ, нито ще ги следя по радио или интернет. Просто вече не ме вълнува, докато тая гротеска с намалявене на отборите в А група съществува. Когато това приключи, тогава отново ще проявя интерес към родния шампионат и представянето на любимия ми Левски в него.

Мога да изпиша цял ферман по темата, защо е безумие намаляването на отборите, но няма смисъл. От такива ръководители в БФС и от такива ръководители в клубовете, нормално е да очакваме някаква свръх-простотия и тя е факт. Какво ще стане? Те искат да изпишат веждите на вътрешното ни първенство с тоя номер, но ще се получи обратното - ще му избодат очите.

4 мача между отборите - губи се тръпката, особено пък в дербитата, които именно са каймака на всяко първенство. Дербитата така се обезличават и обезстойностяват.

Когато е ставало въпрос за броя на отборите, винаги съм казвал, че 16 отбора се е доказало като оптималния вариант за България. Нещо повече, ако искаме да сме като силните шампионати, трябва да помислим дори за 18 отбора. Но нека изчакаме аншлуса с Македония и тогава да ги направим 18, а до тогава, пак казвам, най-добре си е с 16. И докато не се върне този вариант, ще следя Левски само в Европа и в турнира за купата на България.

Браво ! Аплодисменти ! Само така ! Нема да им стъпим :P :arrow: :mrgreen:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

konvoec
Контакти:

Мнениеот konvoec » 31 май 2013 13:40

Аз съм съгласен с автора на темата. Не си "направих устата" да пиша за същото, понеже ми е ясна позицията на повечето хора, а и няма толкова голям смисъл, като от БФС ще приемат каквото си искат. Навсякъде има по-добри и по-слаби отбори. Къде ще видим пак Монтана да направи равен на Герена или ЦСКА да паднеот Миньор, да речем? По същия начин да направят и Шампионска Лига за 10 отбора и да си гледаме само Барса - Челси и т.н. Аз даже заради това и спрях да ги гледам, писна ми все едни и същи да се въртят, да си взимат парите и да стават все по-богати, за сметка на по-малките отбори. То и сега е така в ШЛ, пак само привилигированите имат право на участие, както и седмият отбор от Англия, нищо, че се казва лига на ШАМПИОНИТЕ. Та, нека и 10 отбора ги направят. "Големите" отбори да си взимат парите и да си се борят за кирливата титла, всички други да се закриват. Вие ако мислите, че по този начин ще се стимулира професионалният футбол, лъжете се! Каквито и пари да се взимат за участие в А група, пак са повече от Б групите, всичко е съвсем различно. Съвсем друг въпрос е, че трябва да се променят много неща във фубола ни. Ясно е, че не е редно отбори да се разпадат по време на първенството. Просто трябва да си променят политиките. Да правят терени, школи и да разчитат на собствени кадри. Това всичкото може да се случи. Има и куп други неща, но да не продължавам...

iliyan

Мнениеот iliyan » 31 май 2013 14:04

От всички изчетено и написано става ясно - няма значение колко отбора в А група , няма значение колко пъти щв играят по между си - това няма да ги направи по конкурентно способни в ЕКТ! За да станем конкурентно способни има един път и той започва с израждане на ДЮШ и Б отбори на повечето отбори в А група ! Отбори като Левски ,ЦСКА , Ботев Пд , Славия , Локо Сф , Черноморец трябва да имат Б отбор където да обиграват младите си футболисти на същите позиции на които ще искат да играят в А отбора , а не да ги пращат в някакви отборчета които ще ги ползват как се сетят !
Докато няма ясно програма за развитие на Б отборите и ДЮШ всичко е обречена кауза !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 31 май 2013 14:12

Нещото, което задължително трябва да се въведе е банкова гаранция от поне 2 милиона за целия сезон.
Изображение

Върни се в “Футбол - България”