Петиция: Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Re: Петиция: Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Мнениеот KategorieC » 30 май 2013 19:02

GOLEADOR написа:
Пич,точно днеска ли трябваше да искаш пример?Сякаш Цацаров е поискал телефона на Цв.Цв.,а не имунитета му.

Еми да беше прочел решението на Конст. съд, да видиш каква е процедурата. Прокуратурата може да иска и капани за мишки със швейцрско сирене, процедурата е друга и прокуратурата НЕ взема имунитети :lol:
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 30 май 2013 19:07

KategorieC написа:
GOLEADOR написа:
Пич,точно днеска ли трябваше да искаш пример?Сякаш Цацаров е поискал телефона на Цв.Цв.,а не имунитета му.

Еми да беше прочел решението на Конст. съд, да видиш каква е процедурата. Прокуратурата може да иска и капани за мишки със швейцрско сирене, процедурата е друга и прокуратурата НЕ взема имунитети :lol:

Взема го парламента.Това е ясно за всички,иначе защо прокурора ще отправя искане към парламента да бъде свален имунитета на даден депутат?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 30 май 2013 19:09

Да отменят забраната и да си ходят, че май това ще е единственото свястно сред анонсираните намерения на сегашните управляващи.

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 30 май 2013 19:57

гражданин от село написа:
demy27 написа:Колкото и да ти е тъжно, даже и сега да се свали забраната от Европа са показали какъв е пътя и няма да ни търпят. И тогава ще ти бъде още по-мъчно. Аз не знам дали конституцията забранява на всички които са недоволни от забраната да вземат и да се гръмнат.

То бива да си със слугински манталитет,ама твоето е супер сервилничене.Ние не сме колония и ще се съобразяват с нашите правила,традиции и манталитет,не аз с техния на територията на моята страна.Дреме ми на мен за пропадащата и деградираща "Европа"!

Пълни простотии. Не знаех, че пушенето е традиция. Въпросът тук е на позиции. В Европа се взима отговорна позиция, която защитава здравето на хората. Тук хората които държат вноса на цигари и производството и изкупуването на тютюна плащат под масата на определени хора, които да защитават интересите им. А понеже непушачите са по-толерантни а пушачите са нагли и нахални и вдигат много шум, управляващите им хвърлят прах в очите с подобни "либерални" решения. Законите и спазването им не са особено приятни, но често се налага хората да бъдат защитавани дори от себе си. Законът в момента защитава както непушачите от собствената им толерантност, понеже проявават разбиране и се навират в разни задимени дупки, така и пушачите, които дават пари да се тровят, но тровят и околните. Промяната на закона по какъв начин ще защитава непушачите?
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 30 май 2013 20:54

demy27 написа:
гражданин от село написа:
demy27 написа:Колкото и да ти е тъжно, даже и сега да се свали забраната от Европа са показали какъв е пътя и няма да ни търпят. И тогава ще ти бъде още по-мъчно. Аз не знам дали конституцията забранява на всички които са недоволни от забраната да вземат и да се гръмнат.

То бива да си със слугински манталитет,ама твоето е супер сервилничене.Ние не сме колония и ще се съобразяват с нашите правила,традиции и манталитет,не аз с техния на територията на моята страна.Дреме ми на мен за пропадащата и деградираща "Европа"!

Пълни простотии. Не знаех, че пушенето е традиция. Въпросът тук е на позиции. В Европа се взима отговорна позиция, която защитава здравето на хората. Тук хората които държат вноса на цигари и производството и изкупуването на тютюна плащат под масата на определени хора, които да защитават интересите им. А понеже непушачите са по-толерантни а пушачите са нагли и нахални и вдигат много шум, управляващите им хвърлят прах в очите с подобни "либерални" решения. Законите и спазването им не са особено приятни, но често се налага хората да бъдат защитавани дори от себе си. Законът в момента защитава както непушачите от собствената им толерантност, понеже проявават разбиране и се навират в разни задимени дупки, така и пушачите, които дават пари да се тровят, но тровят и околните. Промяната на закона по какъв начин ще защитава непушачите?

Много си далеч от истината!!!:)))) Щом се пуши на поразия по Европа и най-вече в Германия, прави си изводите.:) За здравето на хората, те се борят по много други начини!!! Тук се работи по 10-12 ч. дневно, при регламент 8 и то за същите пари!!!! В Европа, ако се наложи да работиш повече, едно че се заплаща по добре, но и не може да става постоянно!!!! ТОВА Е 1000 ПЪТИ ПО-ВАЖНО ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!!!! Тук се скъсахте да пишете глупости по повод тютюнопушенето!!! Това, че ще отидеш на кръчма 20 пъти в годината и от тези 20, 3 пъти ще ти се наложи да влезеш в заведение за пушачи за 3-4 часа е 1 000 000 ПЪТИ ПО-БЕЗОПАСНО ОТКОЛКОТО ДА РАБОТИШ ПОСТОЯННО ПО 10-12 ЧАСА ЗА СМЕШНИ ПАРИ ИЛИ ДА ДИШАШ ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ НА НЯКОЙ ИКАРУС ИЛИ 43 ГОДИШЕН АВТОБУС ОСМА УПОТРЕБА ОТ ВЕЛИКАТА ЕВРОПА!!!! СПРЕТЕ С ТЕЗИ СМЕШКИ И СЕ РАДВАЙТЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ И ЩЕ СЕ ПУШИ В ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА ПУШЕНЕ, А НЕ В ОПЕРИТЕ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 30 май 2013 22:02

СТАМАТ написа:Много си далеч от истината!!!:)))) Щом се пуши на поразия по Европа и най-вече в Германия, прави си изводите.:) За здравето на хората, те се борят по много други начини!!! Тук се работи по 10-12 ч. дневно, при регламент 8 и то за същите пари!!!! В Европа, ако се наложи да работиш повече, едно че се заплаща по добре, но и не може да става постоянно!!!! ТОВА Е 1000 ПЪТИ ПО-ВАЖНО ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!!!! Тук се скъсахте да пишете глупости по повод тютюнопушенето!!! Това, че ще отидеш на кръчма 20 пъти в годината и от тези 20, 3 пъти ще ти се наложи да влезеш в заведение за пушачи за 3-4 часа е 1 000 000 ПЪТИ ПО-БЕЗОПАСНО ОТКОЛКОТО ДА РАБОТИШ ПОСТОЯННО ПО 10-12 ЧАСА ЗА СМЕШНИ ПАРИ ИЛИ ДА ДИШАШ ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ НА НЯКОЙ ИКАРУС ИЛИ 43 ГОДИШЕН АВТОБУС ОСМА УПОТРЕБА ОТ ВЕЛИКАТА ЕВРОПА!!!! СПРЕТЕ С ТЕЗИ СМЕШКИ И СЕ РАДВАЙТЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ И ЩЕ СЕ ПУШИ В ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА ПУШЕНЕ, А НЕ В ОПЕРИТЕ!!!

Ти като си толкова близо до истината, защо не отидеш в Германия? Ще си пушиш на воля, ще работиш по-малко а ще взимаш повече. И опитите да изкараш пушенето нещо повече от вреден навик, с който освен на себе си вредиш и на околните, са повече от смешни. Рано или късно, в цяла Европа пушенето на обществени места, ще бъде абсолютно забранено, защото там даже и пушачите, са загрижени първо за здравето на хората а после за личните си предпочитания. И можеш да спреш с глупавите и лицемерни примери - да смяташ колко минути ще са изложени хората на тютюнев дим и как се отразява това. А персонала на тези заведения да не ходи там 20 пъти в годината за по 2-3 часа? На тях дали им се плащат допълнително вредни и по-високи здравни осигуровки?
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 30 май 2013 22:13

СТАМАТ, +100!
demy27, съжденията ти са нелогични.
Първо - няма капчица основание твърдението, че непушачите са по- толерантни. По- скоро вярно е обратното.Съдя не само по богатия си личен си опит. Ако бе така, в държава с преобладаващо пушещо пълнолетно население подобна забрана не би минала в парламента и дори не би се дискутирала. Освен това пушачите реално нямат организация, която да защитава правата им - от другата страна има безброй фондации и организации срещу тютюнопушенето, чиито ръководства усвояват средства. А и не забравяй, че пушещите не искат забрана на заведенията за непушачи. :lol: :lol: :lol: Толкоз за толерантността.
Второ - никой никого не принуждава да ходи в задимени дупки. Ходи там, където ти е готино. Ти обаче държиш да ми забраниш аз да ходя там, където на мен ми е кеф. Та кой, казваш, е по- толерантен?

На линия
Потребителски аватар
jusi
Контакти:

Мнениеот jusi » 30 май 2013 23:58

dromihait написа: Ти обаче държиш да ми забраниш аз да ходя там, където на мен ми е кеф. Та кой, казваш, е по- толерантен?

Никой не иска, не може и не ти забранява да ходиш където ти е кеф... Просто не искам да разваляш моя кеф...

А за Германия в ресторанти и заведения никой не пуши (или поне не съм видял) А колкото до дискотеки и така нататък вярвай ми вентилацията е на толкова високо ниво, че тоя дето пуши и седи до мен не мога да усетя дима.. (Малките пъбове са изключения ...)
+ Виждал съм кафета с разделени зали ..

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 31 май 2013 00:50

Бях забравил как смърдях буквално на кофа като се връщах от някое заведение явно пак ще си го припомням :(
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 31 май 2013 07:15

CTAHKO написа:
favaca8888 написа:В Швейцария се пуши НАСЯКЪДЕ, в Австрия се пуши НАВСЯКЪДЕ, в Англия , във Франция се пуши в определени лонгове, в Португалия, в Испания навсякъде се пуши ина никой не му пука !

ЗАВЕДЕНИЯТА СА СЪЗДАДЕНИ ДА СЕ ПИЕ И ДА СЕ ПУШИ !

е*ЕТЕ СЕ В *ЪЗА НЕПУШАЧИ !

+1

Едно от най-смислените и адекватни мнения в темата :!:

Едно от най-неадекватните мнения в темата. Човекът, който го е писал, явно е виждал тия държави само на пощенски картички. В Австрия ИМА забрана, възможността за избор е единствено в заведенията под 50 квадрата. В Испания, въпреки недоволството, отскоро СЪЩО ИМА забрана (2011-та, за да сме по-точни). Във Франция забраната е още от 2007-ма година, а от 2008 става тотална. Факт е, че не се се спазва стриктно, но също е факт и че я има!
Единствено в Португалия е малко по-либерално и са на принципа, който дълго време го имаше и тук - зали за пушачи и такива за непушачи. Но така или иначе не смятам, че най-кирливата и циганска (след България) държава в ЕС трябва да е пример за каквото и да е!
С две думи, каузата на "смръдльовците" е обречена. Дали сега или след 1-2 или 5 години... Просто такава е тенденцията в световен мащаб.
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”