GOLEADOR написа:Бе не е добра новината!И какво му е национално отговорното на това БСП и ДПС да подкрепят вдигането на дела на зелената енергия от 20 на 30 процента?Сякаш протестите не бяха против високата цена на тока.А национално отговорно ли е здравния министър да иска либерализиране на закона за забраната за пушене на обществени места?Аз на това му викам лобизъм,ати?
Трябва да се види кой точно какво и как е гласувал, минало ли е, за кого се отнася, би ли имало преки последствия върху нас. В Европа социалистите традиционно са в коалиция със "Зелените" и може да е свързано с решаване на проблемите на техни избиратели в определени страни. Борисов традиционно лъже и манипулира, това са само негови думи, които не са потвърдени от по-сериозни медии. Важното е че БСП са поели ангажимент за намаляване цените на тока, за строежа на АЕЦ Белене и за тези неща трябва да се отчитат пред своите избиратели и българския народ като цяло. А отчитането става като видим сметките за тока.
Относно забраната за пушене въпросът е доста дискусионен. Аз лично съм за това либерализиране, макар че съм непушач и в няколко теми вече съм изложил мотивите си. Още по-странно би изглеждало при положение че БСП са заложили в програмата си премахване на пълната забрана да назначат в кабинета си министър, който е за запазването й. А и още нещо, доколкото си спомням на последните избори единствено ГЕРБ се застъпваха за забраната. И сини, и червени, и националисти бяха за нейната отмяна, единствено на ДПС не съм сигурен каква е позицията. С други думи за единствената партия, която я подкрепи гласуваха 30% от избирателите. Не знам, сложен е въпросът, може би наистина трябва да се разреши с референдум, както искаха сините и да приключат веднъж завинаги спекулациите и коментарите по темата.