Реал М - Алонсо,Модрич,Йозил
Барселона: Бускетс,Шави, Иниеста,Фабрегас
Байерн: Мартинес,Швайни,Кроос
Сити: Я Я Туре, Гарсия
Юнайтед: Карик+ 100% Фелайни
Дортмунд: Гюндоган, Бендер
Ювентус: Видал,Маркиза,Пирло
За Реал М: там основната двойка са Алонсо и Кедира. Йозил не върши почти никаква работа в защита (без значение дали е на фланга или зад нападателя). Играта се базира на изнасяне от Алонсо, който ако му лепнеш човек е 30% ефективен и на практика обречен. Ако Алонсо не играе на най-високо ниво Реал М са губят, а това му се случва много често през последните две години.
За Байерн М: Тони Кроос играе в ролята, която при нас изпълнява Мата... Ами аз не съм виждал някаква особена преса от нашите футболисти? Визирам тримата футболисти зад нападателя. В случаите, когато сме я прилагали (колкото и редки да са те), като например в мача с/у Арсенал... нашите хора в средата на терена смачкваха съперника. Двойката ни в средата на терена действа много добре пир положение, че отбора не пресира в големи периоди от срещите. Индивидуалните изяви на Микел този сезон бяха достатъчно добри. Спечели и КАН, където смачка фасона на ЯЯ ТУРЕ! Само, че в Нигерия ЯЯ го гонят и от офанзивните играчи, а при нас Мата/Оскар не могат да го спрат.
За Юнайтед: Първо не са взели още Фелайни. И второ, как е като ги натискаме с пресата? Второто полувреме на театъра дали Микел не ги смачка, когато отбора пресираше?
Дортмунд: Отново отбора действа компактно. Аз си спомням първите изяви на Гюндоган и момчето прогресира много и участва в двете фази на играта отлично. Но някой гледал ли го е, когато Борусия Д трябва да "чупи" автобуси и да води играта през цялото време?
ЗА ЮВЕ: не мисля, че Микел игра слабо в първата среща м/у двата отбора. Да, може да приемем, че сбърка и последва паса на Маркиза, но игра много, много силно. И то главно, защото Оскар вършеше много работа в защита.
ПП Все пак говорим за отбори с много различни концепции за играта..... Това, че едни футболисти играят успешно в един отбор не значи, че ще паснат в ЧЕЛСИ...