1.) Правилно е да се вика по стадионите, където има малки деца.......................................гласувай:))))))))))
2.) Неправилно е да се стряскат футболистите със силно крещене.......................................гласувай:)))))))))
Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!
- Синьо сърце
- Контакти:
Имаше места за пушачи и непушачи, какъв беше проблемът? Аз съм съгласен, че в пицария, например, да ти димят на главата, докато обядваш е неприятно( меко казано, дори и да си пушач). Но за нощни заведения и кръчми, механи - айде много ви моля! На който не му харесва-не влиза там и това е! Останалото е дискриминация, а и да хвърлим по един поглед как класиците на литературата описват споменатите заведения. Пуши ли се в Антимовския хан, или не? В Щетинското ханче? В кръчмата на Хаджи Дончо дали са излизали навън на снега с фаса? Аман от по-католици от папата!
В кенефите на заведенията дишате пръднята и джибрята на Сульо и Пульо, пък цигарите ви пречат!
В кенефите на заведенията дишате пръднята и джибрята на Сульо и Пульо, пък цигарите ви пречат!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
Проблемът не е в стария закон, а в неспазването му. И понеже герберите ги мързи да впрегнат институциите , които трябва да следят за спазването на закона и съответно да налагат глоби, което пък води до приходи в хазната, решиха по йезуитски начин да решат проблема, предлагайки и приемайки закон дискриминиращ едни за сметка на други! В стария закон дискриминация нямаше. Трябваше просто да се спазва и да се СЛЕДИ за спазването му! Сега някой ще каже, да ама в Сингапур дъвките са забранени и никой не дъвче. Вярно е, ама когато стигнем и 0.5 % от всяко нещо направило Сингапур такъв какъвто е може и да се съглася. Само, че пушачите са най-малкият проблем на тази абсурдна държава.
Синьо сърце написа:Имаше места за пушачи и непушачи, какъв беше проблемът? Аз съм съгласен, че в пицария, например, да ти димят на главата, докато обядваш е неприятно( меко казано, дори и да си пушач). Но за нощни заведения и кръчми, механи - айде много ви моля! На който не му харесва-не влиза там и това е! Останалото е дискриминация, а и да хвърлим по един поглед как класиците на литературата описват споменатите заведения. Пуши ли се в Антимовския хан, или не? В Щетинското ханче? В кръчмата на Хаджи Дончо дали са излизали навън на снега с фаса? Аман от по-католици от папата!
Много добро мнение. Подкрепям напълно.
Да не говорим, че повечето тук, като малки са си дишали дима, защото не е имало проблем. Не разбирам какъв е проблема и така да се поставя проблема с децата. Не говоря да отиде човек на детската площадка и да дими като комин, но ако си родител и знаеш, че на дадено място се пуши и не искаш детето ти да гълта дим, тогава защо по дяволите го водиш там (визирам "аквариумите" за пушачи). В крайна сметка в болници, училища, детски градини и прочие не се пуши със закон или без закон.

shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
Thsmith написа:Да... вероятно. Или поне щеше да е сведено до минимум. Смисъл... много хора предпочитат да си останат вкъщи и да се съберат там с приятели където никой няма да им казва дали могат или не да пушат. Остави това .... не е същественото. Същественото е защо някой да се бърка в работата на другите. Отделен салон за пушачи с какво пречи на другите? Желанието на собственика и на пушачите да има такъв салон какво пречи на другите? Всичко това е въпрос на личен избор за мен.dunavfc написа:Thsmith написа:Dunav не си прав. Не си ти личността която може да определя кое му е по лесно на някой. Не съм и аз или Пенчо. Всеки отговаря за себе си. Ако е по лесно пушачите да излизат от заведението и да пушат там, а собственика да не го преустройва - ОК. Техен избор, избор на собственика и на пушача. Някой друг обаче да им каже какво е по лесно за тях... е сори.
Между другото аз не пуша, но от както приеха забраната... доста от приятелите ми които пушат - отказват да отиват в заведения в които забраната се спазва и трябва да излизат. Или изобщо не идват или отиваме в такива които не се спазва. (а те хич не са малко. Просто има определени заведения с протекция които не ги закачаха... )
Нека всеки сам да решава какво да е заведението му. Да има ли отделни салони, да е само за пушачи или без дим и тн. Всеки да решава какво заведение да посети. Всичко това трябва да е въпрос на личен избор.
С ограничение спрямо посетителите под 18 г в съответните димящи места.
Така няма да се пречи на никого. Ще си димят хора само които са се съгласили да отидат в такава среда и никой не ги е принуждавал, нали?
Пич,нали всеки би трябвало да се стреми да бъде ОБЕКТИВЕН ? Аз не казвам,кое по лесно,само защото мен ме устройва,а защото мисля,че ОБЕКТИВНО погледнато е точно така,а нима не е така ? Приятелите не ходили,така да е,а ако България беше нормална европейска държава и законите се спазваха,какво щяха да правят,твоите приятели ? Нямаше да ходят в заведения ли ?
Аз не пуша, но винаги съм бил против всякакви подобни ограничения и забрани от страна на държавата. Държавата трябва да предоставя свобода на избор на всички. Щом има начини да изпълняват желанията си без да вредят на "невинни"... какъв е проблема?
Момента е много тънък,но малко хора разбират,идеята на цялата забрана.Няма как пушачите и непушачите да бъдат с равни права,защото едното е вредно,а другото не,това толкова ли е трудно да се разбира ? Това,че цигарите са законни и все още не са забранени,не означава,че от морална гледна точка са ОК. Всяка една компания в света има поне 1 пушач или поне 1,който не пуши,айде обяснете ми,ако имаме едно заведение,разделено на две,кой в групата ще надделее и кой ще бъде прецакания ? Трябва ли спра да се виждам с моите приятели,заради едни шибани цигари ? Трябва ли да подбирам своите познанства по цигарен принцип,само защото на някой му е толкова трудно да излезе за 5 мин. на чист въздух ?
Тази забрана накара много хора или да се ограничат от пушенето или тотално да го спрат и точно това беше една от целите на забраната. Забраната има и един друг смисъл,който обаче е в далечното бъдеще. Когато нашите деца израснат в заведения ,където цигареният дим е тотално отсъстващ , тогава и самите деца , ще имат по голям шанс да не се захванат с тия лайна. Ако се изчистят тия неща и от училище,няма да има ценна !
Искам да повторя още веднъж нещо изключително важно ! Нямам как да сложим на един кантар нещо което е вредно и нещо което е полезно !!! Не виждам логика в това да толерираме и да приемаме нещо,крайно неприятно като цигарите,наравно с това да не се пуши !
Нека модераторите,наистина да променят анкетата,защото е изключително нелепа и манипулативна. Резултатите отново ще са същите,но е важен принципа...
пълна ориенталщина е това!
"Представителите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация"
точно па тия как са се извисили!
аз като видя че някъде е задимено по го оприличавам на бардак и кръчма отколкото на хотел и ресторант!
ето че новото правителство още преди да се е родило почна с някакви лобистски закони! Ужас!
Тютюнопушенето е вредно, предизвиква смъртоносни болести, води до зависимост и т.н. просто няма морална причина това деяние да се позволява публично отново!
"Представителите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация"
точно па тия как са се извисили!
аз като видя че някъде е задимено по го оприличавам на бардак и кръчма отколкото на хотел и ресторант!
ето че новото правителство още преди да се е родило почна с някакви лобистски закони! Ужас!
Тютюнопушенето е вредно, предизвиква смъртоносни болести, води до зависимост и т.н. просто няма морална причина това деяние да се позволява публично отново!

dunavfc написа:Нека модераторите,наистина да променят анкетата,защото е изключително нелепа и манипулативна. Резултатите отново ще са същите,но е важен принципа...
Нека законът разреши да се строят ПИВНИЦИ И ПУШАЛНИ! Нека законът забрани там да ходят непълнолетни и непушачи!!! Нека тапетите в тези заведения да са само от надписи ПУШЕНЕТО УБИВА!!! НО ДА ГИ ИМА!!!! ВСИЧКИ ДРУГИ ДА ХОДЯТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ!!!! ПУШЕНЕТО Е РИТУАЛ ЗА ОБЩУВАНЕ С БОГА!!!! КОЙ ИСКА ДА МИ ЗАБРАНИ ДА ОБЩУВАМ С БОГА!!!! АЗ НЕ ЗАБРАНЯВАМ НА НИКОГО!!! ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИОНЕН ЗАКОН!!! ЗАБРАНЯВАТ МИ ДА ОБЩУВАМ С ВСЕВИШНИЯ, ЗАЩОТО БИЛО ВРЕДНО!!! УТРЕ ЩЕ ЗАБРАНЯТ ДА СЕ ХОДИ И В ЦЪРКВА, ЗАЩОТО ТАМЯНЪТ Е КАНЦЕРОГЕННА СМОЛА!!! НИЕ ПУШАЧИТЕ НЕ ЗАБРАНЯВАМЕ НА НИКОГО НИЩО!!! ИСКАМЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ЗАВЕДЕНИЯ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ!!! КОЙТО ИСКА ДА НЕ ДИША ДИМ, ДА ХОДИ КЪДЕТО СИ ПОИСКА! ТОВА Е НЕГОВО ПРАВО! АЗ НЕ СЕ БУТАМ ДА ХОДЯ В КЛУБ ЗА МЕКИ КИТКИ, ДОРИ И ДА ИМАМ ПОЗНАТИ!!! НЕ БИХ ЗАВЕЛ И ДЕЦАТА СИ!!! ИСКАМ ПРОСТО КОГАТО ОТИДА НА ТЕАТЪР ДА НЕ ПУША, НО КОГАТО ОТИДА В КРЪЧМАТА, ДА КОНТАКТУВАМ С МОЯ БОГ, НИКОЙ ДА НЕ МИ ПРЕЧИ!!! ЗАТОВА ИМА ДЖАМИИ И ЦЪРКВИ! КЕФ ТИ В ДЖАМИЯ С ПРИЯТЕЛЯ ТИ МЮМЮН, КЕФ ТИ НА ЦЪРКВА С ИВАН, ХАНС И Т.Н!!!! А МОЖЕ И МЮМЮН ДА ДОЙДЕ ПРИ МЕН В ПУШАЛНЯТА АКО ЖЕЛАЕ!!!! ТОВА СИ Е НЕГОВО КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО!!!!
Непушачите приемат, че е справедливо Г-н Петров, построил ресторант за пушачи със свои пари, изведнъж, според един мъдър закон, да няма право да да го ползва по предназначение!!! Може би някои хора искат и закона да е по обхватен и ако непушач отиде на гости при пушач в дома му, веднага да се спира всякакво пушене на стари гости и даже самия собственик на дома да си смачка цигарите, защото това е СТРАШНО ВРЕДНО ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО!!!! ?????????????? АКО някой от вас поиска и закон, против самозапалването, защото е много опасно и болезнено, ЩЕ ПАДНА ОТ КОНЯ!!!!! ЩЕ Е МНОГО НАГЛО!!!:))))))))))))))))))))))
Аз съм върла непушачка и честно казано ми омръзна от рева на тютюнолюбителите.
Реално погледнато, с порока си те са по-зловредни и от наркоманите, защото едните си се боцкат и шмъркат сами, а другите вредят не само на себе си, но и на околните.
Реално погледнато, с порока си те са по-зловредни и от наркоманите, защото едните си се боцкат и шмъркат сами, а другите вредят не само на себе си, но и на околните.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".