Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Мнениеот Thsmith » 28 май 2013 19:33

grasiani написа:Е какъв е баланса, отиваме в заведение 3-ма приятели, 2 ма пушачи ,аз не пуша как ще се процедира в случая.Дай умна идея как и тримата да сме доволни.Имал съм такава ситуация но първо ти кажи как да се процедира и как постъпихме ние.

Чакай сега... това си е лично твой проблем. Ваши взаимоотношения. Няма как да искаш закон за да можеш да излезеш на глава с приятелите си. Никой не те кара против волята ти да отидеш с тях, нали? Никой няма да накара и тях с пищов до главата да отидат в салон без дим и да излизат да пушат, нали? Това си е ваш избор. Там е работата... да имаш право на избор.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

joro65
Контакти:

Мнениеот joro65 » 28 май 2013 19:35

Абе имам заведение,зимата вътре топло,приятно и 2 човека,а отвън 20 пият кафето на студа и тропат с крака от студ.Хайде да си го кажем,непушачите ходят много по -малко по заведения!
Изображение

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 28 май 2013 19:35

demy27 написа:
grasiani написа:
СТАМАТ написа:Утре някой може да измисли закон да не се пуши в моята къща. Сега се подготвят закони с гръмки имена да си опаковаме къщите с КАНЦЕРОГЕННИ ВЕЩЕСТВА или ще ни лишат от еди какво си!!! Да ама след време като се докаже, че е по-вредно и от пушенето, "законотворците" няма да ги има за да отговарят!!!Кой ще отговаря за ЕТЕРНИТОВИТЕ ВОДОПРОВОДНИ ТРЪБИ ПОЛОЖЕНИ НАВРЕМЕТО????????Това е тънкостта, когато изразяваш мнение да предвидиш ПО-ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ ОТ ДАДЕН ЗАКОН !!!

ТРЯБВА ДА ИМА ОТДЕЛЕНИЯ ЗА ПУШАЧИ И ЗА НЕПУШАЧИ!!! ТОВА Е БАЛАНСЪТ!!!

Е какъв е баланса, отиваме в заведение 3-ма приятели, 2 ма пушачи ,аз не пуша как ще се процедира в случая.Дай умна идея как и тримата да сме доволни.Имал съм такава ситуация но първо ти кажи как да се процедира и как постъпихме ние.

Ако пушачите са били егоисти и малоумници като изродите пушачи тук е ясно какво е станало.

На теб, друг пример. Имам двама съседи, с меки китки. Те ме поканиха на сбирка където се пушело спокойно, макар че те били НЕПУШАЧИ!!!! Въпреки, че са ми съседи, отказах!!!:))))))))))))))) Не знам дали защото съм пушач егоист или поради други причини, НО АЗ НАПРАВИХ СВОЯ ИЗБОР!!!!:))))))))))))))))))
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

iliyan

Мнениеот iliyan » 28 май 2013 19:35

Обществените места за всички и би трябвало всеки да се съобразява с другият ! Така , че закона си беше много на място да озапти пушачите ! Поне аз не познавам толерантен пушач който не би пушил на обществено място ако това дразни някой друг ! Когато пушачоъе станат достатъчно толерантни и се научат че дори да има един непушач не бива да пушат тогава може да няма такъв закон !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

iliyan

Мнениеот iliyan » 28 май 2013 19:36

joro65 написа:Абе имам заведение,зимата вътре топло,приятно и 2 човека,а отвън 20 пият кафето на студа и тропат с крака от студ.Хайде да си го кажем,непушачите ходят много по -малко по заведения!

Ми не ходят защото не искат след това дрехите им да миришат на лайна !
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 28 май 2013 19:38

Thsmith написа:
grasiani написа:Е какъв е баланса, отиваме в заведение 3-ма приятели, 2 ма пушачи ,аз не пуша как ще се процедира в случая.Дай умна идея как и тримата да сме доволни.Имал съм такава ситуация но първо ти кажи как да се процедира и как постъпихме ние.

Чакай сега... това си е лично твой проблем. Ваши взаимоотношения. Няма как да искаш закон за да можеш да излезеш на глава с приятелите си. Никой не те кара против волята ти да отидеш с тях, нали? Никой няма да накара и тях с пищов до главата да отидат в салон без дим и да излизат да пушат, нали? Това си е ваш избор. Там е работата... да имаш право на избор.

Абсолютно същото е ако има закон, но приятелите ти са пушачи и не искат да влязат в заведението!!!! Тогава какво правиш???????? КОМПРОМИС!!!! ПРАВИ ГО ИЛИ ПУШАЧА ИЛИ НЕПУШАЧА!!!:)))))
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

iliyan

Мнениеот iliyan » 28 май 2013 19:43

Човек се ражда непушач и явно това е естественото му състояние и от тук идва извода , че пушача трябва да прави компромиси ;)

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 май 2013 19:52

iliyan написа:Човек се ражда непушач и явно това е естественото му състояние и от тук идва извода , че пушача трябва да прави компромиси ;)

Всеки решава САМ за себе си. Не следват никакви изводи, не го решаваш ти или някой друг. Това е ЛИЧЕН избор. Личен избор на собственика на заведението и на съответния клиент в него.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 28 май 2013 19:53

joro65 написа:Абе имам заведение,зимата вътре топло,приятно и 2 човека,а отвън 20 пият кафето на студа и тропат с крака от студ.Хайде да си го кажем,непушачите ходят много по -малко по заведения!

Лично съм присъствал, когато пушачка, ехидно е обяснявала как от едната сода над която се е плюнчила три часа, заведението едва ли ще спечели толкова, че да плати на сервитьорката да се разкарва десет пъти само за да и сменя пепелника.
На всички заведения пред фалит заради липсата на пушачи пожелавам само такива да им напълнят заведенията.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 28 май 2013 19:58

Кажи фалира ли от това?
Не е ли по-уютно в заведението когато не се пуши? Защо не помислиш в/у това как да накараш хората да предпочитат твоето заведени пред многото други в които също не се пуши?
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите :mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”