Да отпадне ли изискването за целогодишно включени светлини ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Да отпадне ли изискването за целогодишно включени светлини ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

onceMORT
Контакти:

Re: Да отпадне ли изискването за целогодишно включени светлини ?

Мнениеот onceMORT » 28 май 2013 18:13

Daniel Levski написа:
dimitar59 написа:След като се подразбра,че ще отпадне закона за тютюнопушенето,не е ли време да отпадне и още един силно лобистки закон - закона за целогодишно включени светлини на МПС (моторните превозни средства).Аз съм за това,той да бъде върнат в предишния му вид - изискването да е за четирите зимни месеци - ноември,декември,януари и февруари.

Статистиката е,че до този закон загиваха над 1000 човека годишно, сега са около 500. Повече коментари са излишни. Стига сега видяхте,че ще имаме едно турско-комунистическо правителство и дайте да върнем в България хаоса. ТЪПАЦИ !!!!

Ако тази статистика е вярна, отговорът е ясен - категорично не. Дори за 1,2 или 5 живота да става въпрос, ще преживеете по-големият разход на гориво.
shotgun blues написа:То беше ясно ,че ГЕРБ ще спечели......аз за тва и не гласувах ,вместо да си изкарам един страхотен спортен ден с Формула,мачове,финала на Тренто,финал Евролига,ще се занимавам с тези,все тая

"Човешки" материал!?

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 28 май 2013 18:18

dindan написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Всички аматьори искат да остане. Никой не си прави сметката че най-вероятно са замесени икономически интереси-производители на акумулатори например :mrgreen:

Е на теб ако ти се хаби акумулатора като караш те разбирам ;)

Ами явно доста работи не разбираш или се правиш че не разбираш.И аз те разбирам ако ти при 40 градусова жега през юли,при абсолютно ясно време не можеш да видиш МПС без фарове :) Значи всяка каруца на пътя е "твоя" :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
stioks
Контакти:

Мнениеот stioks » 28 май 2013 18:19

Абе вие нормални ли сте, какви са тези теми?? Разбира се, че трябва да остане.

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 28 май 2013 18:20

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
dindan написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Всички аматьори искат да остане. Никой не си прави сметката че най-вероятно са замесени икономически интереси-производители на акумулатори например :mrgreen:

Ами явно доста работи не разбираш или се правиш че не разбираш.И аз те разбирам ако ти при 40 градусова жега през юли,при абсолютно ясно време не можеш да видиш МПС без фарове :) Значи всяка каруца на пътя е "твоя" :mrgreen:

Ами явно заради хора като теб стават произшествия на пътя, заради ткива дето всичко знаят, всичко могат и всичко виждат.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 28 май 2013 18:24

Daniel Levski написа:
dimitar59 написа:След като се подразбра,че ще отпадне закона за тютюнопушенето,не е ли време да отпадне и още един силно лобистки закон - закона за целогодишно включени светлини на МПС (моторните превозни средства).Аз съм за това,той да бъде върнат в предишния му вид - изискването да е за четирите зимни месеци - ноември,декември,януари и февруари.

Статистиката е,че до този закон загиваха над 1000 човека годишно, сега са около 500. Повече коментари са излишни. Стига сега видяхте,че ще имаме едно турско-комунистическо правителство и дайте да върнем в България хаоса. ТЪПАЦИ !!!!

Това ще да е причината. В САЩ например пък са направили същото което и тук с фаровете, но ПТП са се увеличили.

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 28 май 2013 18:26

blue_loudog написа:Задължително да остане изискването за фарове целогодишно,целодневно и най- вече целонощно :)! Предпочитам да изгоря 200 грама нафта повече до морето, но да ме виждат другите и аз да виждам тях. Това с твърдението, че треа да си калпав шофьор, за да не видиш кола през деня е тотална глупост.
Още повече, че ако не е задължително глупаците няма да ги светкат и по време на дъжд или мрачно време, или преди 10 вечерта!

Удебеленото е много вярно. Сега поне такива дебили могат да бъдат наказвани на общо правило. С какви идиоти съм се срещал в лошо време преди този закон... Ако не можеш да си позволиш разхода да караш с включени фарове - не можеш да си позволиш лукса да имаш кола. Щом стотинките на стотици километри си смятате значи си представям колко чакате преди да смените консумативи като спирачни дискове, накладки и др. Един москвич преди време се разпадна в движение в княжево. Имаше пострадали хора. Такива инциденти са абсурдни в нормална държава.
Законът трябва да остане!
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 28 май 2013 18:26

Модераторите, затворете и тази тема. Щом затваряте дискусията за легализирането на леките наркотици, защото противоречала на законодателството, защо тогава оставяте тази дискусия, която също дискутира изменение на действащото законодателство? :lol:

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 28 май 2013 18:33

venger написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:
dindan написа:

Ами явно заради хора като теб стават произшествия на пътя, заради ткива дето всичко знаят, всичко могат и всичко виждат.

Виж какво приятел,аз съм професионален водач от 1982 г. От 30 и кусур години стаж-в 90% се е карало без фарове през пролетта и лятото,а до преди няколко години дори и в зимните месеци се караше без фарове през светлата част. Ако има мъгла,дъжд и огр.видимост-да-късите светлини са задължителни,но при ясно време е абсолютно излишно.А произшествията на пътя едва ли са заради пуснати или непуснати фарове.Който си е некадърен или пък самоуверен до глупост и се прави на Шумахер и 16 фара да му пуснеш-все тая.И понеже живея на морето и съм свидетел на най-тежките и жестоки катастрофи всяко лято.Нали карат на фарове-що се блъскат и трепят тогава??? Всичко е до това какво имаш в главата си.Спазвай правилата и скороста да видим дали ще има жертви?! Ама там е работата че не се спазват и заради това че някои се имат за "по-по-най" от други и затова целия път от Сл.бряг до Ахтопол е осеян с паметници
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 28 май 2013 18:35

На мен самия ми е противопоказано да пипам волан хх та от опит не знам. Но според познати шофьорчета като че ли с тая наредба падат произшествията с жертви като бройка. Не знам свързано ли е с наредбата, ама ако не пречи по-добре да не го барат. Дето се вика и 20 живота да спасят така, все е файда.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Венелин
Контакти:

Мнениеот Венелин » 28 май 2013 18:38

Тази безсмислена разпоредба трябва незабавно да отпадне, защото:
1. Карането със включени светлини води до увеличен разход на гориво с 0,3 литра на 100 км. Не е голямо количество, но като се сметнат хилядите автомобили които се движат всеки ден се получават огромни числа!
2. Многократно по честото изгаряне на крушките, което също води до разходи;
3. Опасност от предизвикване на късо съединение и запалване на автомобила - имаше такива случаи миналото лято!
Същевременно няма никакъв принос за повишаване на безопасността. Не случайно в една доста по-мрачна страна като Великобритания не се прилага...

Върни се в “Свободна зона”