Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Re: Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Мнениеот grasiani » 28 май 2013 18:02

Тука какво значение има дали подкрепяш Герб или Бсп има правилни и неправилни неща,за мен закона гласуван от Герб е правилен и никой не може да ме убеди че това което се случва с тази отмяна е нещо добро.Ако ще и Станишев барабар Орешарски да ме убеждават в обратното,човек трябва да има някакви принципи и да ги отстоява.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 28 май 2013 18:02

Станке,анкетата нещо говори ли ти ? Не беше ли "Глас народен,глас божи". Ако народа не иска да се премахва забраната,кои сте вие подяволите да имате някакви претенции ?

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: Отпада законът за тютюнопушенето

Мнениеот Pichichi » 28 май 2013 18:03

СТАМАТ написа:Хора, тук става въпрос за СМЕШНИ закони!!!!! Те целят не здравето на хората, а ГЛОБИ и пълнене на хазната!!! Ако се мисли за здравето на народа, ще се предприемат куп други мерки като разяснения, фотоси на болни, статистика и т.н. . Още от детската градина, разяснения и спорт!!! Зимно време влезте в една селска кръчма, която се отоплява на въглища и в помещението мирише на умрели лебеди, НО НЕ СЕ ПУШИ!!!! ТАМ Е ЗДРАВОСЛОВНО!!! Пие се като за световно, но е ЗАБРАНЕНО ПУШЕНЕТО!!! Не вредяло на околните, а само на пияча??????? А колко са смъртните случаи и побоища дължащи се на фиркането??? Светещите фарове щели да спасят живот?????? Да така е, но в определено време на денонощието и хилядократно по-маловажно от други причини за ПТП! Моят извод е, че НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВАТ ГЛУПАВИ ЗАКОНИ СЪЗДАДЕНИ ЕДИНСТВЕНО С ЦЕЛ-ПРИХОДИ ЗА ДЪРЖАВАТА!!!! Грамотният, умният, толерантният и интелигентен човек ЗНАЕ КЪДЕ МОЖЕ, КЪДЕ НЕ ТРЯБВА И ДО КАКВА СТЕПЕН ДА ПИЕ, ПУШИ, ДА ВДИГА ШУМ, ДА ПУСКА ФАРОВЕ, ДА СЕ ОБЛЕКЧАВА И Т.Н.!!! ВСИЧКО ОПИРА ДО КУЛТУРА И ВЪЗПИТАНИЕ!!!!

Щом има две помещения (за пушачи и не), всеки да влиза където му е по добре!!! ДЪРЖАВАТА ДА ПОМИСЛИ КАК ДА НАУЧИ ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ДА НЕ ПИЕ И ДА НЕ ПУШИ!!!! ТАКА ПОСТЪПВАТ УМНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ! НО НЕ СЪС ГЛУПАВИ ЗАБРАНИ И ЗАКОНИ!!!!! АКО Е ДО СМЕШНИ ЗАКОНИ И ББ МОЖЕ ДА СТАНЕ МИНИСТЪР И ДА ЗАБРАНИ СЕКСА, ДИШАНЕТО, КАШЛЯНЕТО, ПЪ*ДЕНЕТО, ОРИГ*НЕТО И Т.Н ЗАЩОТО НЕ Е ПРИЛИЧНО...................!!!!

Горе долу съм съгласен!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 28 май 2013 18:04

Анкетата е много тъпо зададена.

Иначе за мен закона трябва да позволява пушенето в заведенията, но в салони в които се пуши примерно да не може да влизат лица под 18 г. Всеки да си прави сметката към каква клиентела ще се насочва. Отделните салони също не пречат.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 28 май 2013 18:04

dunavfc написа:Станке,анкетата нещо говори ли ти ?

В тази анкета няма един правилен въпрос ;) Пак си карате на манипулативни методи и не се отучихте 8-)Какво ще прави непълнолетното ти дете в 23 часа в дискотека :?:
Последна промяна от CTAHKO на 28 май 2013 18:05, променено общо 1 път.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 28 май 2013 18:04

Тука някои хора се отклоняват от темата. В кръчмите може да мирише и на умряла катеричка или обществена тоалетна. Ако това не е вредно не се забранява. Тютюненият дим е вреден и поради тази причина бива забраняван.

Колкото до отделните заведения за пушачи. Говорим за едно две заведения в един по-голям град. Едва ли това ще е ябълката на раздора. Все пак става въпрос за зрели хора, а не 14-15-годишни.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 май 2013 18:09

joring написа:Аз фалирало заведение не съм видял от както е влязъл закона в сила.
Отмяната на закона няма нищо общо със заведенията, а с лобито на тютюнопроизводителите, единствените печеливши да се пуши по много и навсякъде са те.

+1 :) Забраната и досега не се спазваше стриктно. ;) Да не говорим че сега през топлите месеци всички - и пушачи, и непушачи са по масите навън до малките часове, включително пред заведения намиращи се в жилищни сгради. В София съгласно Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност е забранена експлоатацията на маси пред такива заведения след 22 часа, но никой не спазва ограниченията. Тези, които имат нещастието да живеят в непосредствена близост до тях, изпитват рядкото удоволствие да са съпричастни с пиянските разговори на висок глас и смеховете на пияните жени, понякога до 2-3 часа сутринта. Естествено чиновниците от съответната община се правят на ударени, защото съответният ресторантьор им киха, а дори от кумова срама да наложат някоя глоба, той си я избива за 1-2 вечери. "Нашата полиция" също се прави на три и половина в такива случаи, защото полицаите от района са на хранилка във въпросните заведения.
Само като обратен пример ще посоча една моя позната в Хамбург, която специално си купи безшумна автоматична пералня (по-скъпа от обикновената), защото й се налага да пере късно вечер, а ограниченията и глобите за шума в и около жилищните сгради там са жестоки.
Все пак, нищо ново под слънцето - Булгаристан си е Булгаристан. Да са ни честити новите управници! 8-) В тон с мнението на един колега предлагам, да се отмени предимството на пешеходците на зебрите (не че някои шофьори го спазват и сега, особено в София). Тъкмо ще ни отърват по-бързо от избухналата преди близо четвърт век демокрация. :lol:
П.П. По темата: Имам близка в Денвър, Колорадо, която е страстна пушачка. Там задължително пушачите пушат извън заведението, най-малко на 5 (пет) метра от неговия вход. 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 28 май 2013 18:15, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 28 май 2013 18:10

CTAHKO написа:
dunavfc написа:Станке,анкетата нещо говори ли ти ?

В тази анкета няма един правилен въпрос ;) Пак си карате на манипулативни методи и не се отучихте 8-)Какво ще прави непълнолетното ти дете в 23 часа в дискотека :?:

Направи си ти някоя тема и сам си създай отговорите в анектата,да видим дали ще бъдат по-различни резултатите ;)

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 28 май 2013 18:11

Недоволни подписват петиция в интернет срещу връщането на пушенето в заведенията. Над 27 000 души са се подписали в нея.
Петицията „Не на връщането на цигарения дим в заведенията" е в отговор на започващите дискусии за промяна в Закона за здравето, която касае пушенето на обществени места, предаде Дарик.
Социологическо проучване

В проучване на НЦИОМ през януари 2013 г. одобрение към въведената забрана за пушене на обществени места изразяват 61% от запитаните, а неодобрение – 39%.

По-често подкрепят забраната жените, хората на възраст над 59 години (76% от тях), високо образованите, заможните и живеещите в селата.
Против забраната по-често са мъжете, хората на възраст между 40 и 49 години и жителите на малките градове.

Високи стойности на одобрение към забраната са регистрирани сред хората, които никога не са пушили (86%), както и сред бившите пушачи (75%). Дори пушачите не се противопоставят единно на забраната – две трети от тях я отхвърлят, но една трета я подкрепят.

Бате Митко
Контакти:

Мнениеот Бате Митко » 28 май 2013 18:13

dunavfc написа:
Бате Митко написа:
dunavfc написа:
Бате Митко написа:Много глупости се пишат тук,от много прости хора.В заведенията има зали за пушачи и зали за непушачи,който не иска да мирише на цигари влиза в залата за непушачи,на който му се пуши сяда в залата за пушачи,просто е за схващане но не и за прости хора.А колкото до фалиралите заведения и хилядите останали на улицата те са факт и най-сериозната причина е именно тая забрана.ФАКТ.

Понеже си от групата на интелигентните да те попитам нещо.....Как ще се отдели една дискотека или клуб ? Особено за дискотеката ми е много интересно...А може ли да разделим и театрите с една стъклена преграда ? Киното ? Болниците ? Що се борите за една тотално изгубена кауза ? Пушачите или ще се съобразявате или ще го духате,наистина е елементарно за схващане...

В коя дискотека се спазва настоящия закон бе хитрец?Посочи ми една,само една,а иначе говорим за ЗАВЕДЕНИЯ,а не за театри и кина и болници,ама то трябва и малко акъл.

Не те знам в кое село,вирееш ,но ти гарантирам,че в Русе в повечето дискотеки се спазва.Понякога има тарикати,но са силно малцинство.Убеден съм,че положението е 50/50 % в останалите градове,така че,аргумента ти издиша.
Ако не вярваш,те каня съвсем сериозно на гости в Русе,отиваме на дискотека и ако се запали цигара,ще те черпя една бутилка Синьо Джони ;)
Защо да може да се пуши в дискотеката,а в театър да не може,каква е разликата ?

С удоволствие ще изпия Джонито,а селото,в което вирея е големичко към 2 000 000 души има.Сега ще ти обясня защо съм против тоталната забрана-не може само 2 години след като си приел наредба, с която задължаваш собсвениците на заведения да инвестират доста пари за да разделят заведенията си на зали,да променяш закона така че на практика парите,които тези хора са инвестирали отиват на вятъра.Да си чувал за предвидимост и устойчивост на законите?Не може в държава,в която безработицата е толкова висока с това решение ти да я увеличаваш още.Не може в повече от половината държави в ЕС режима да е по-либерален отколкото в България.Стига сме се правили на по католици от папата.Иначе на мен лично тази забрана не ми пречи,но трябва да се гледа по-глобално,а не само така като ни изнася

Върни се в “Свободна зона”