Виктор 1914 написа:joring написа:Аз фалирало заведение не съм видял от както е влязъл закона в сила.
Отмяната на закона няма нищо общо със заведенията, а с лобито на тютюнопроизводителите, единствените печеливши да се пуши по много и навсякъде са те.
Веднага ти казвам една верига заведения, на които работата им намаля драстично с влизането на този закон - заведенията са "Дивака" в София. Има и още една камара заведения, които вложиха пари да направят отделни помещения за пушачи и непушачи, пропиляха много пари и след това им го сложиха с този закон.
Аз съм непушач, но пък продавам ел. цигари и сега не знам, да се радвам ли или не, че премахват закона. :D
Това изобщо не е вярно, "Дивака" много по-отдавна започна да запада и цигарите са последната причина за това. Аз ходя в това заведение от самото му начало, когато вътре нищо не се виждаше от дим и беше голяма смрад - като всяко заведение, в което се пуши, но все пак Дивака със сигурност беше едно от най-задимените, в които съм ходил някога.
Отделните помещения и вентилации никога не са били задължителни. Заведенията си имаха избор - или забраняват напълно пушенето или изграждат въпросните съоръжения. При положение, че още от 2008г. се знаеше, че такава забрана ще има, кой ги е карал да инвестират толкова хиляди левове за нещо, за което отдавна се знае, че в един момент ще бъде непотребно и ще са пари на вятъра?
В крайна сметка абсолютно никой, включително и най-заклетия пушач не отива на заведение за да пуши. Всеки отива с друга цел, а пушенето е между другото.