Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Отпада законът за тютюнопушенето. АНКЕТА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Theos
Контакти:

Re: Отпада законът за тютюнопушенето

Мнениеот Theos » 28 май 2013 15:06

Днес махат закона за тютюнопушенето, утре прокарват закона за "майчиния език"... цирк

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 28 май 2013 15:06

Xamy написа:
Muscarin написа:
tsonpen написа:Може ли линк към тази "новина"? ;)
Малоумно е въобще да се коментира отпадане на единственото добро нещо, което направи ГЕРБ.
Пушенето е проблем на пушачите и последствията трябва да са само за тях.

И аз не искам да ме обгазяваш с 15 годишната си кола, ама тва е положението.

А, викаш, че ако си пушач трябва да караш някаква суперлуксозна екологична кола, а ако си непушач караш на дядо си ладичката?
По-тъпо оправдание не съм срещал. Що след като не се ограничи пушенето, не започне да се ограничават и обгазяващите коли, а не обратното?

И последно на всички радващи се - на вас ви харесва да влизате в някакво задимено заведение ли? След като ходите да смърдите на цигари? Защото познатите ми пушачи и те не обичат задимено. Ама разни хора...
Иначе това със заведенията, че били празни... Да ви пратя ли снимки с нови заведения и такива, които се разширяват (даже за сметка на детски площадки). Е, кое празно заведение ще направи така?

И къде са тия задимени заведения бе, хората наслагаха такива вентилации, че ако си сложиш оная работа пред решетката няма да искаш да си тръгнеш от там. Задимени са само кварталните и селските кръчми, ама те са си такива със и без забраната.

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Мнениеот Daniel Levski » 28 май 2013 15:06

Това ако е вярно е престъпление към хората. Цял свят върви към забрана на тютюнопушенето на обществени места, тези се връщат към Азия. Мога само да кажа, че забраната за тютюнопушене не пречеше на добрите ресторанти и те станаха едно цивилизовано място. Сега пак ще стане лисичарник. Единствено съм съгласен за нощните клубове след 23 часа да пушат колкото си искат. Новите депутати ако са гласували такова нещо са пълни боклуци.

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 28 май 2013 15:06

dromihait написа:Отлично! Това е дискриминационен закон, който бе приет без нужното обществено обсъждане. В крайна сметка непушачите никой не ги кара насила да влизат в заведения, където се пуши. Аз също не ходя в такива, когато съм с децата си.
Не е случаен фактът, че в Хърватия забраната отпадна. През есента на миналата година в Швейцария (където огромната част от населението не пуши) на референдум 67 % се обявиха против подобна забрана, защото я приемат за излишно ограничение на гражданските свободи. Вярно е, че ние не можем да се мерим с шестстотингодишна демокрация като Швейцария - преди това там се обявиха и срещу намаляването на данъците...
Накратко - за всяко нещо трябва да се стремим да разсъждаваме принципно, а не според конкретния си моментен интерес.
P.S. Понастоящем съм непушач.

+1

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 28 май 2013 15:07

dromihait написа:Отлично! Това е дискриминационен закон, който бе приет без нужното обществено обсъждане..

Кога е имало обсъждане за приемане на тютюнопушенето като нещо нормално?
Глупаво е да се говори за дискриминация на пушачите, като те самите не са свикнали да се съобразяват с никой.
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите :mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Мнениеот Daniel Levski » 28 май 2013 15:07

Theos написа:Днес махат закона за тютюнопушенето, утре прокарват закона за "майчиния език"... цирк

Абсолютно съм съгласен, пак ще станем държава на анархията. Да умират всички комунисти и турци.

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 28 май 2013 15:08

Daniel Levski написа:Това ако е вярно е престъпление към хората. Цял свят върви към забрана на тютюнопушенето на обществени места, тези се връщат към Азия. Мога само да кажа, че забраната за тютюнопушене не пречеше на добрите ресторанти и те станаха едно цивилизовано място. Сега пак ще стане лисичарник. Единствено съм съгласен за нощните клубове след 23 часа да пушат колкото си искат. Новите депутати ако са гласували такова нещо са пълни боклуци.

Моляте не пиши глупости в събота вечерта... направо ми идваше да им тегля по една майна в един ''ресторант'' значи сервитьорките и сервитьорите могат да си пушат вътре ама ние трябва да излизаме през 5 минути навънка така ли ?! е ние с какво сме по различни от тях ?!

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 28 май 2013 15:09

Daniel Levski написа:Това ако е вярно е престъпление към хората. Цял свят върви към забрана на тютюнопушенето на обществени места, тези се връщат към Азия. Мога само да кажа, че забраната за тютюнопушене не пречеше на добрите ресторанти и те станаха едно цивилизовано място. Сега пак ще стане лисичарник. Единствено съм съгласен за нощните клубове след 23 часа да пушат колкото си искат. Новите депутати ако са гласували такова нещо са пълни боклуци.

Нещо не си информиран. Целият свят върви към вдигане на тази забрана.

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 28 май 2013 15:09

dromihait написа:Отлично! Това е дискриминационен закон, който бе приет без нужното обществено обсъждане. В крайна сметка непушачите никой не ги кара насила да влизат в заведения, където се пуши. Аз също не ходя в такива, когато съм с децата си.
Не е случаен фактът, че в Хърватия забраната отпадна. През есента на миналата година в Швейцария (където огромната част от населението не пуши) на референдум 67 % се обявиха против подобна забрана, защото я приемат за излишно ограничение на гражданските свободи. Вярно е, че ние не можем да се мерим с шестстотингодишна демокрация като Швейцария - преди това там се обявиха и срещу намаляването на данъците...
Накратко - за всяко нещо трябва да се стремим да разсъждаваме принципно, а не според конкретния си моментен интерес.
P.S. Понастоящем съм непушач.
И къде ще ходиш с децата си сега като махнат забраната? И не ми говори като папагал, че непушачите щели да ходят в заведения, където не се пуши. Аз сега да си търся само непушачи ли за излизане? Много добре знаеш, а и аз не съм видял някой пушач да каже примерно, айде за едно кафе(камоли за дискотека) няма да пуша ще отидем, където вие искате...Много добре си е закона, само че ние българите сме първобитни хора. Как някой ще ни забранява да си пушим цигарката с кафенцето, КЪВ Е ТОЯ УЕ?????
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 28 май 2013 15:10

Браво на гениите в народното събрание, които гласуваха. Явно в България не можем да вървим по европейски път, тъй като при нас всичко е бизнес интереси в законите ни! :twisted: :twisted: :twisted:
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
[offtopic][center]Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
[rimg]http://prikachi.com/images/19/4823019J.jpg[/rimg][/center][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”