Ултрасите на Лацио, Верона, Юве и Наполи купонясват със сините си приятелиНови разкрития около престоя на близо 150-те италиански привърженици бяха официално оповестени на страниците на авторитетното издание ilmessaggero.it. Според медията първата искра на раздорите преди мача е била запалена от най-крайните дясно ориентирани ултраси на Левски София. Срещата на сините запалянковци със събратята им по убеждение от Апенините е била запланувана от близо седмица, припомня изданието.
Групата от стотина привърженици на Лацио, Ювентус, Верона и Наполи са били радушно посрещнати от българските им приятели на площада пред хотел ''Радисън''. Двете групи на развален английски са се е разбрала да окупира две от близките кръчми. След близо двучасов запой ентусиазираните десни ултраси са започнали да пеят песни от рода на: ''Аве Дуче Мусолини, примавера либерта....''. Това предизвикало вниманието на дузина привърженици от групировката ''Горди'' (ЦСКА), които започнали да мятат столове по своите стари познайници от Герена, допълва ilmessaggero.it.
''Добре, че с нас бяха нашите приятели от Левски, които ни обясниха, че червените запалянковци със звезда са комунисти, които цяла България мрази. Онези в червено, дето ни скочиха бяха малко-след като им взехме знамето се разбягаха. После сините ни приятели от Левски ни помогнаха да стигнем до стадиона, но към нас прикрепиха и полицаи. После на мача тези комунисти ни запяха песен, която ни обиди, затова им запалихме знамето. По време на мача свалихме нашите знамена с имената на градовете ни. Винаги ще презираме комунистите, затова сме приятели с Левски, които са като нас, а онези другите са нещастници '', каза един от участниците в баталните сцени от италианска страна.
Скандалът избухнал в началните минути на двубоя България-Италия е започнал преди срещата според „Corriere della sera”.
В бар близо до стадион „Васил Левски” привърженици на ЦСКА са влезли в пререкания със фенове на Наполи и Лацио, който са подкрепили привърженици на Левски.. В заведението е избухнал бой между групичките. Част от столовете са мятани и използвани за оръжия.
Феновете от Италия са заявили, че феновете на ЦСКА са фашисти и затова е избухнал скандала.
Подсекретарят на секция спорт към италианската футболна федерация Роко Крими осъди остро поведението на тифозите.
"Случката от мача е срам за футбола. Начина по който ни подкрепяха нашите привърженици е неуместен. Ще искам тези хора да бъдат лишени от правото да посещават стадионите. Такова поведение е недопустимо”, сподели Крими пред„Corriere della sera”.
Министърът на отбраната на Италия Игнасио Ла Руса заяви, че не може да коментира случилото се с италианските фенове, но осъжда тяхното поведение, както и фашистките позиви от страна на българската агитка в сектор Г.
„Аз съм сигурен, че това не са били истински фенове на Италия, защото те търсеха популярност, а не това да подкрепят националния отбор. Всички фенове, които направиха тази вандалщина ще бъдат съдени и ще понесат много сериозни наказания”, коментира Ла Руса.
Предатели!
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Предатели!
Това е поредната простотия на българските запалянковци. Май вече се ходи на стадиона за да се покаже маймунджилък, а не да се гледа качествен футбол или само футбол. Силно се надявам и органите на реда в нашата страна да предприемат мерки подобни на италианците.
Болезнено е че май със скандал сме по известни отколкото с достойнство.
Че който и да е виновен за тая глупост желанието да се стигне до тук е в основата...
Преди време разбрах че има хора дето ходят на мач за боя...
Има ли смисъл да се ходи на мач тогава!!!
Че който и да е виновен за тая глупост желанието да се стигне до тук е в основата...
Преди време разбрах че има хора дето ходят на мач за боя...
Има ли смисъл да се ходи на мач тогава!!!
Лефскарите са най-голямото бетствие на България
http://***.eu/news25817.html
http://***.eu/news25817.html

1948,1951,1952,1954,1955,1956,1957,1958, 1959,1960,1961,1962,1966,1969,1971,1972,1973,1975,1976,1980, 1981,1982,1983,1987,1989,1990,1992,1997,2003,2005,2008...!!!
Левскарите ако бяха най голямото бедствие на България то ЦСКА-рите са цветята на тази нещастна страна...
аз това го чета и не мога да го проумея..знам че не всички левскари трябва да бъдат винени но явно групировката софия-запад си е показала простотията
Незнам какво точно имаш в предвид, но ако твърдиш че с ЦСКА нещата са цъфнали и вързали значи трябва да спреш дрогата.
Не искам да обиждам ЦСКА-рите имам приятели такива , но силния ЦСКА означава добър БГ-футбол.Това го няма от няколко години и за това не е виновен само Левски!!!
Не искам да обиждам ЦСКА-рите имам приятели такива , но силния ЦСКА означава добър БГ-футбол.Това го няма от няколко години и за това не е виновен само Левски!!!
казвам като цяло за ултрасите не четеш ли какво се пише...и при вас и при нас ги има няма какво да крием,че ходят на мачове само заради боя и погромите
Не съм те разбрал.
Това е много жалко!
Спорта е култура преди "спортната" злоба...
Това е много жалко!
Спорта е култура преди "спортната" злоба...
Върни се в “Футбол - България”