Медиите крият: Война в Швеция

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Медиите крият: Война в Швеция

Мнениеот CTAHKO » 25 май 2013 14:19

viali69 написа:
bulgaro написа:Снощи за първи път за избухнали безредици и в някои от южните части на Стокхолм. Изгоряла е църква в предградието Енскеде, както и е нападнат МОЛ в съседния район Арста, имало и маса запалени коли, магазини и офиси. Южен Стокхолм е сравнително чист от към имигранти, в сравнение със северната част на града, която в последните 20 години се е превърнала в огромно гето.
Безредиците избухнаха още на 19-ти вечерта, когато полицаи застрелват 69-годишен мъж, който се опитал да ограби клон на местна банка с мачете и брадва. Застреляният е бивш затворник, алжирец, баща на 7 деца.
В Стокхолм на практика е въведено военно положение, като полицията на реално контролира единствено централната част на града и основно предградията на запад от столицата, населена основно с по-състоятелни граждани. Всичко останало е бойно поле, като в гетата на север вече дори не влиза полиция.
В четвъртък вечерта са започнали вълнения в Гьотеборг и в Малмьо, а снощи са запалени първите автомобили в Хелсингборг, в Норкьопинг и в Оребро.
Властите са предприели тактиката на пълно информационно затъмнение. Това в скандинавските страни е обичайна практика при всякакви извънредни случаи, които могат да панират населението. Изчаква се бунтовете да стихнат от само себе си, като целта е, да не се нагнетява напрежение с полицейски акции.
Не знам, дали е известно тук, но 26 % от 1.5-милионното население на града са имигранти, над 90% от тях араби, африканци и турци.

Ето, това е тревожното, че до нас не достига никаква информация за случващото се или, ако достига тя е откъслечна и кратка.
Нали уж живеем в свободен свят и имаме право на информация ? Нали медиите са свободни и независими ?
И друго от тези 26% имигранти 90% са млади хора в силата си. Шведите са основно баби и старци. Представете си за каква сила става въпрос.
Но пак да попитам кой е виновен за всичко това ?!?

Парадоксът е,че ако това се случваше в някоя близкоизточна държава с неудобен режим,медиите щяха да гърмят,а подпалвачите да бъдат обявени за "бунтовници",недоволни от тоталитарния режим :lol: Изобщо няма двойни стандарти нали 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 25 май 2013 14:24

Добре, че сме ние та да дадем акъл на шведите как да си оправят държавата... :lol: :lol: :lol:

Хората са преценили каква социална политика да водят (и тя е една от най-добрите в Европа), имат си проблеми, ще си ги решат и пак ще са по-добре от повечето европейци. (иначе мен лично много ме дразни как там се толерират тия с чалмите, но както казах - това си е тяхната държава, като не ми харесва, никой не ме кара да стоя там)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 25 май 2013 14:25

viali69 написа:
Ето, това е тревожното, че до нас не достига никаква информация за случващото се или, ако достига тя е откъслечна и кратка.
Нали уж живеем в свободен свят и имаме право на информация ? Нали медиите са свободни и независими ?
И друго от тези 26% имигранти 90% са млади хора в силата си. Шведите са основно баби и старци. Представете си за каква сила става въпрос.
Стига сте писали глупости-Швеция е 10 млн. от тях 506 хил. са чужденците-около 6 процента от цялото население . Ирак -109 хил.,Иран -около 57 хил. , турци ,сирийци и ливанци и всякаква друга мюсюлманска паплач -около 120 хил. Останалите са християни : финландци .норвежци,руснаци ,сърби .поляци,датчани ,българи и т.н

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 25 май 2013 14:26

CTAHKO написа:
Jürgen написа:
CTAHKO написа:Расите също са проблем,особенно черната раса 8-) Да отричаш,че няма разлика между бели и черни и да твърдиш,че всички хора са еднакви,означавва да отречеш и заклеймиш цяла една наука,като Генетиката 8-)

Да,всички хора в основата си са еднакви! Разликата идва просто от степента на развитие и условията,при които живее индивидът :) .
ПП. Ако едно черно дете живее в бяла страна и приеме нейните ценности,като прост негър ли ще се държи или като повечето от жителите на тази страна :P ?!

Нали сам виждаш ;) В Англия и Франция са n-то поколение негри и не са се променили.Резултата е налице.Относно различията м/у расите,чети ако не те мързи 8-)

Във Франция и Англия те продължават да живеят в различна среда от която живее един англичанин или французин.

Homo Sapiens Europeaus бил активен, съобразителен и приключенец, докато Homo Sapiens Afer бил хитър, ленив и небрежен.

Нормално, защото средата на европееца е изисква да бъде приключенец, докато средата на негъра му давала предпоставки да бъде ленив. И аз да живея в изобилие от банани ще ги ям всеки ден и няма да сея пшеница.

ShooterMan написа:Видеото е многозначително.Аз като казвам,че Корана е ИЗВРАТЕНА книга,а Мохамед пророка - ИЗВРАТЕНЯК и ПЕДОФИЛ често получавам бан-ове,защото съм насаждал омраза.Как да коментираме това?Ако някоя жена не иска да прави секс - трябва да се пребива от мъжа?Но разбираш ли,хуманен побой,с къса пръчка и не по лицето!И това е записано в Корана,казано от ПЕДОФИЛА Мохамед.ИЗВРАТЕНЯЦИ!Който почита исляма е извратеняк,кланя се на богохулна дяволска секта и почита за пророк един изрод,педофил изнасилвал и пребивал 8 годишно детенце.

Папата, кардиналите и цялата Ватикана не са ли педофили?

Reckless написа:В Африка нормален живот не може да има. Нормалният живот започва от север и колкото по на юг към екватора се приближаваш, толкова по-бедни стават народите. Има си причини за това. Хората, които се раждат и растат в по-топли страни са по-мързеливи. Хората от по-студени държави трябва да полагат повече труд за да си осигурят прехраната и топлото. Въз основа на това прогресират технически, научно, придобиват повече блага и в един момент хората от по-топлите страни искат и те, като тях, но с паразитен начин на живот. Те не искат да работят, но искат да имат жилища, хубави коли и висок стандарт на живот, но някой да им го даде. И ако не се получи, започват да се бунтуват, защото се чувстват ощетени. Не може едни да работят а други не и да имат по равно. Такъв комунизъм няма.

Това въобще не е така. Защото по тази логика първата цивилизация щеше да е в Скандинавия,а не Балканите. Първите цивилизации по света се развиват горе долу по нашата географска ширина,а ние сме доста на юг и имаме топъл климат.Т.е. климата не прави хората мързеливи. Хората живеят в определени условия които ги карат да създават определени постройки, житни култури и т.н..

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 25 май 2013 14:33

Alex написа:Добре, че сме ние та да дадем акъл на шведите как да си оправят държавата... :lol: :lol: :lol:

Хората са преценили каква социална политика да водят (и тя е една от най-добрите в Европа), имат си проблеми, ще си ги решат и пак ще са по-добре от повечето европейци. (иначе мен лично много ме дразни как там се толерират тия с чалмите, но както казах - това си е тяхната държава, като не ми харесва, никой не ме кара да стоя там)

[offtopic]Никой не е безгрешен,нали знаеш!Много ме дразни това робуване на авторитетите,само защото са авторитети :evil: . Като видя подобно мнение от рода 'добре,че сме ние да им даваме акъл" и направо.... :x . А защо не? По света има много умни хора с оригинални и добри идеи,но само защото са от някаква западнала държава- абе дай да ги отпишем :) .[/offtopic]

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 25 май 2013 14:34

Alexx написа:
CTAHKO написа:
Jürgen написа:
CTAHKO написа:Расите също са проблем,особенно черната раса 8-) Да отричаш,че няма разлика между бели и черни и да твърдиш,че всички хора са еднакви,означавва да отречеш и заклеймиш цяла една наука,като Генетиката 8-)

Да,всички хора в основата си са еднакви! Разликата идва просто от степента на развитие и условията,при които живее индивидът :) .
ПП. Ако едно черно дете живее в бяла страна и приеме нейните ценности,като прост негър ли ще се държи или като повечето от жителите на тази страна :P ?!

Нали сам виждаш ;) В Англия и Франция са n-то поколение негри и не са се променили.Резултата е налице.Относно различията м/у расите,чети ако не те мързи 8-)

Във Франция и Англия те продължават да живеят в различна среда от която живее един англичанин или французин.

Homo Sapiens Europeaus бил активен, съобразителен и приключенец, докато Homo Sapiens Afer бил хитър, ленив и небрежен.

Нормално, защото средата на европееца е изисква да бъде приключенец, докато средата на негъра му давала предпоставки да бъде ленив. И аз да живея в изобилие от банани ще ги ям всеки ден и няма да сея пшеница.

ShooterMan написа:Видеото е многозначително.Аз като казвам,че Корана е ИЗВРАТЕНА книга,а Мохамед пророка - ИЗВРАТЕНЯК и ПЕДОФИЛ често получавам бан-ове,защото съм насаждал омраза.Как да коментираме това?Ако някоя жена не иска да прави секс - трябва да се пребива от мъжа?Но разбираш ли,хуманен побой,с къса пръчка и не по лицето!И това е записано в Корана,казано от ПЕДОФИЛА Мохамед.ИЗВРАТЕНЯЦИ!Който почита исляма е извратеняк,кланя се на богохулна дяволска секта и почита за пророк един изрод,педофил изнасилвал и пребивал 8 годишно детенце.

Папата, кардиналите и цялата Ватикана не са ли педофили?

Reckless написа:В Африка нормален живот не може да има. Нормалният живот започва от север и колкото по на юг към екватора се приближаваш, толкова по-бедни стават народите. Има си причини за това. Хората, които се раждат и растат в по-топли страни са по-мързеливи. Хората от по-студени държави трябва да полагат повече труд за да си осигурят прехраната и топлото. Въз основа на това прогресират технически, научно, придобиват повече блага и в един момент хората от по-топлите страни искат и те, като тях, но с паразитен начин на живот. Те не искат да работят, но искат да имат жилища, хубави коли и висок стандарт на живот, но някой да им го даде. И ако не се получи, започват да се бунтуват, защото се чувстват ощетени. Не може едни да работят а други не и да имат по равно. Такъв комунизъм няма.

Това въобще не е така. Защото по тази логика първата цивилизация щеше да е в Скандинавия,а не Балканите. Първите цивилизации по света се развиват горе долу по нашата географска ширина,а ние сме доста на юг и имаме топъл климат.Т.е. климата не прави хората мързеливи. Хората живеят в определени условия които ги карат да създават определени постройки, житни култури и т.н..

Е това се опитвам да обясня от памтивека,дано поне него го разберете :) !

Потребителски аватар
bulgaro
Контакти:

Мнениеот bulgaro » 25 май 2013 14:37

soilwork написа:
viali69 написа:
Стига сте писали глупости-Швеция е 10 млн. от тях 506 хил. са чужденците-около 6 процента от цялото население . Ирак -109 хил.,Иран -около 57 хил. , турци ,сирийци и ливанци и всякаква друга мюсюлманска паплач -около 120 хил. Останалите са християни : финландци .норвежци,руснаци ,сърби .поляци,датчани ,българи и т.н

Инфото ти е много неточно и се отнася за официално регистрираните, с постоянен адрес, с номер за идентификация...

Ето ти статистиката на официално регистрираните имигранти в Швеция и топ 10 на най-многобройните общности извън ЕС
2010 :

Iraq (132,860)
Iran (69,699)
Turkey (49,785)
Somalia (45,986)
Syria (37,153)
Afghanistan (36,395)
Eritrea (32,741)
Bosnia & Herzegovina (29,458)
Morocco (27.613)
Egypt (26.058)
Последна промяна от bulgaro на 25 май 2013 14:40, променено общо 1 път.
106 години Красота, Вяра, Борба !

106 години Символ на Пловдив !

Потребителски аватар
Vincenzo

Мнениеот Vincenzo » 25 май 2013 14:38

Alexx, може би си мангал, не те знам, но едно са личностните слабости на представители от Ватикана или други християнски представителства, друго е цялата ти религия да се уповава на омраза и убииства, като чалмите.
Последна промяна от Vincenzo на 25 май 2013 14:42, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 май 2013 14:40

Прекалената толерантност води то това... Аз съм на мнение, че при такива ситуации трябва да се действа по Американски, но шведите си знаят. Жалко, че обикновените хора понасят щетите от тия гадове...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 25 май 2013 14:49

Във Финландия,доколкото разбрах имало около 80 000 мюсюлмани(и нарастват),от приблизително 5,3 милионно население.Това само като статистика,понеже почнахте да вадите колко е броя на чалмите в Скандинавието.

Върни се в “Свободна зона”