Христо Бонев

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

sportnaslava
Контакти:

Христо Бонев

Мнениеот sportnaslava » 11 окт 2008 18:19

Интервю с легендата на Локомотив Пловдив, Христо Бонев, специално за читателите на http://www.sportbg.net

- Господин Бонев, утре България посреща Италия в Световна квалификация, какви са вашите очаквания за този мач?

- Откровено казано, разликата в класите е голяма. Въпреки това, един квалификационен мач винаги крие много неизвестни. И в двата лагера има кадрови проблеми. Плюс за нас е отсъствието на Буфон, тъй като според мен той е най-добрият вратар в света в момента. Мисля, че по-мобилизираният и концентриран отбор ще спечели и се надявам това да е България. Дано Бербатов да се е успокоил след трансфера си в Манчестър Юнайтед и да поведе националите. Честно казано разликата между него и останалите е голяма, но ако играем като колектив, имаме своите шансове срещу Италия, която ще излезе със самочувствието, че България е преодолим противник.

- Евентуална загуба от Италия ще се окаже ли фатална за българския национален отбор?

- Една загуба от световния шампион няма да бъде приятна, но в никакъв случай няма да е и фатална. Лошото е, че самочувствието на ръководители, треньори и футболисти за следващите мачове ще бъде понижено. Да не забравяме, че в сряда гостуваме на Грузия в мач, който също ще бъде много тежък. Все пак е по-добре да бъдем оптимисти, въпреки че цялостното състояние на родния футбол не ни дава поводи за това.

- Каква е разликата между сегашния национален отбор и онзи на златното поколение, чийто треньор бяхте и Вие?

- Трудно е да се сравняват различните поколения, защото футболът се променя с бързи темпове. И все пак тогава имаше един Христо Стоичков, който беше във върхова форма, а и разполагахме с още няколко много добри играчи. Разликата между тяхната класа и тази на Ицо не беше толкова голяма, колкото е сега тази между Бербатов, Мартин Петров и останалите. Характерът и манталитетът, които притежаваше отборът от 94-а сега ги няма. За сегашното състояние на първия отбор вина има и изключително слабото вътрешно първенство.

- Тази година първенството е по-оспорвано. Лидерите губят точки по-често, а в същото време на хоризонта се появиха малко известни отбори. Виждате ли разлика с предишните години?

- Това по принцип е добре, но моето мнение в случая е по-различно. Мисля, че загубите на така наречените грандове не са показател за по-високо качество на футбола, а точно обратното – това показва, че и те стават все по-слаби. Има отбори, които само попълват групата, нивото на силните се вижда в Европа. Клубният ни футбол е затънал в огромна тиня и час по-скоро трябва да вземем пример от страни като Румъния, Турция и Гърция, които рязко вдигнаха нивото на играта и съответно резултатите си.

- Откъде трябва да се започне, за да се извади най-популярната игра от това трагично състояние?

- Задължително БФС трябва да се премести извън София. Тогава корупцията и мафията няма да са такива. Хората в провинцията са по-чисти от столичани. Ако това стане, то няма да е прецедент. В Германия например футболният съюз се ръководи от Франкфурт. След това трябва сегашното ръководство да разбере, че да ръководиш футбола е по-различно от това да го играеш. Начело трябва да застанат хора, които да искат да помогнат за развитието на играта, а не да правят машинации.

- Да преминем на клубно ниво. Какво мислите за моментното състояние на любимия Ви Локомотив Пд и по-конкретно за начина, по който той се ръководи?

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ http://www.sportbg.net/coment.php?id=12396&cat=12

Потребителски аватар
vinagi~s~vas
Контакти:

Re: Христо Бонев

Мнениеот vinagi~s~vas » 11 окт 2008 18:27

Велик е,завинаги ще остане такъв в нашите сърца!Голям човек,голям футболист,голям приятел!!!Обичаме те Зума!!!

levski4
Контакти:

Мнениеот levski4 » 11 окт 2008 18:29

vinagi~s~vas написа:Велик е,завинаги ще остане такъв в нашите сърца!Голям човек,голям футболист,голям приятел!!!Обичаме те Зума!!!

Като футболист само съм чувал за него,но като треньор не струваше!!!

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 11 окт 2008 18:36

Един от Титаните на Българския футбол и най вече голяма майна!

Потребителски аватар
plovdiv_chernobql
Контакти:

Мнениеот plovdiv_chernobql » 11 окт 2008 18:38

levski4 написа:
vinagi~s~vas написа:Велик е,завинаги ще остане такъв в нашите сърца!Голям човек,голям футболист,голям приятел!!!Обичаме те Зума!!!

Е той не,че Стоичков струваше нещо,де.....а като футболист,той е футболиста,който е вкарал най-много голове за националният отбор и ако беше футболист на Левски или ЦСКА,а не на Лок ПД,щеше да е много по-прехвален!Но истината е една и тя е,че двамата от тримата най-големи футболисти на България са от Пловдив-Стоичков и Зума.Третият е естествено Гунди,мир на праха му,голям беше и той......
Син съм на земя прекрасна
Син съм на юнашко племе

dabeda
Контакти:

Мнениеот dabeda » 11 окт 2008 19:43

levski4 написа:

имах удоволствието да го гледам няколко мача в последния му сезон. уникален футболист. за тренер - може и да си прав, но той ни класира за последното световно, на което сме участвали, така че ... не знам :D

fcb

Мнениеот fcb » 11 окт 2008 20:24

Бонев е голям човек.невероятен талант като футболист.и като тренъор има успехи.Спор няма.
Дано и буферите отдават дължимото и на друг велик човек,футболист и тренъор-Динко Дерменджиев.
Защото е грозно да се обиждат заслужилите почит хора.Дори буферите имат много грозна и пошла песен
за Чико.Срам!
пс:напред България!българи юнаци!!!

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 11 окт 2008 21:20

Хора като Диев ,Бонев,Чико винаги ще бъдат идоли! Те никога не играха за други отбори...Има и други -Едо,Зико....да не ги изброявам....Но първите трима са тези,които си остават символите на Пловдивският футбол !!!
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 11 окт 2008 21:23

Kак ли не ги изнудваха ,и за национала,и за чорбата и лефски,но останаха верни на най -великите клубове в България!

Потребителски аватар
birabecks
Контакти:

Мнениеот birabecks » 11 окт 2008 22:03

PLOVDIV PEE 1912 написа:Kак ли не ги изнудваха ,и за национала,и за чорбата и лефски,но останаха верни на най -великите клубове в България!

Само ти ме разбираш.. ;) Наздраве!.. /ама тези пред СУ-то вярно са били жабари...майка им ше еба!/
Ту мъч пипълс към онли фор дъ паст дъ тайм.Но уорк ! Но секрифиси...

Върни се в “Локо Пловдив”