Нуждаем се от гръцка избирателна ситема!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Нуждаем се от гръцка избирателна ситема!

Мнениеот DANS » 13 май 2013 16:54

Нуждаем се от гръцка изборна система,

какво имам предвид:

В Гърция партията, която печели мнозинство на изборите получава бонус от 40 депутатски места. Това и позволява да достигне до процент на мнозинство в парламента, с което да състави еднопартийно правителство.

Какви са предимствата от това,

-елиминират се така наречените "патерици",

- знае се ясно кой носи отговорност,

- маргиналните партии не са фактор,

-няма да има нужда от вечния "балансьор" етническото ДПС!

За съжаление нямаме такава прагматична изборна система, поради които ни очаква скорошна уйдурма между БСП69ДПС+АТАКА

За да не ме обвините че искам такава изборна система защото в момента е изгодна за ГЕРБ ще кажа, че съм съгласен такъв бонус да получи и БСП както и всяка друга партия която спечели изборите!

така 1992г. Филип Димитров щеше да има правителство без "патерица" и щеше да изкара цял мандат!

2001г. Царя нямаше да е зависим от ДПС!

2005г. нямаше да има корумпирана "тройна коалиция"!

при такава изборна система, купуването на гласове се обезсмисля!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BxoaKBZnpjo[/youtube]
Последна промяна от DANS на 13 май 2013 17:47, променено общо 1 път.
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Re: Нуждаем се от гръцка избирателна ситема!

Мнениеот DmG » 13 май 2013 17:04

Ма ако може партията , която си е купила изборите да взима 100% от местата . Да се направят 500 депутатски мандата МИНИМУМ . все пак тази партия трябва на много хора да благодари . И не на последно място вожда и , да стане ЦАР или поне шеф на политбюро .

Потребителски аватар
Invader
Контакти:

Мнениеот Invader » 13 май 2013 17:11

Да, ама в гръцко гласуването е задължително! Ако и при нас беше такова дпс и бсп щяха да ми хванат дедовия!
Изображение

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 13 май 2013 17:16

Това от което се нуждаят облъчените от ГЕРБ са силни успокоителни :lol: :lol: :lol:
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

iliyan

Мнениеот iliyan » 13 май 2013 17:17

Invader написа:Да, ама в гръцко гласуването е задължително! Ако и при нас беше такова дпс и бсп щяха да ми хванат дедовия!

Или ГЕРБ а , я си помисли ;)
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 13 май 2013 17:21

Invader написа:Да, ама в гръцко гласуването е задължително! Ако и при нас беше такова дпс и бсп щяха да ми хванат дедовия!

Много си прав, БСП69ДПС имат електорален максимум, който никога няма да могат да надскочат, те имаха интерес хората да се отвратят от политиката и половината да не излязат да гласуват, затова организираха тая помия от компромати дни преди вота!
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

iliyan

Мнениеот iliyan » 13 май 2013 17:23

DANS написа:

Много си прав, БСП69ДПС имат електорален максимум, който никога няма да могат да надскочат, те имаха интерес хората да се отвратят от политиката и половината да не излязат да гласуват, затова организираха тая помия от компромати дни преди вота!

На хората 3.5г. им а се повръщаше от манипулации на ГЕРБ ! И какво се оказа , че ГЕРБ освен да режат ленти друго не умеят !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
tzvetan_tee
Контакти:

Мнениеот tzvetan_tee » 13 май 2013 17:28

iliyan написа:
DANS написа:

На хората 3.5г. им а се повръщаше от манипулации на ГЕРБ ! И какво се оказа , че ГЕРБ освен да режат ленти друго не умеят !

Изключително вярно. БСП и ДПС имат електорален максимум, който беше достигнат снощи. Комунистите гласуват под строй, няма 6-5. Тези 50% НЕгласували са потенциални десни (дсб, сдс, рзс, Кунева и прочие.) Нека тези 26% червени се срамуват от това, че са във властта с помощта на циганските и турски гласове!!! СРАМ СТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
КОГАТО СИН ГРЪМ УДАРИ, ЧЕРВЕНОТО ЕХО ЗАГЛЪХВА....

Потребителски аватар
rumbata
Контакти:

Мнениеот rumbata » 13 май 2013 17:35

DANS написа:Нуждаем се от гръцка изборна система,

какво имам предвид:

В Гърция партията, която печели мнозинство на изборите получава бонус от 40 депутатски места. Това и позволява да достигне до процент на мнозинство в парламента, с което да състави еднопартийно правителство.

Какви са предимствата от това,

-елиминират се така наречените "патерици",

- знае се ясно кой носи отговорност,

- маргиналните партии не са фактор,

-няма да има нужда от вечния "балансьор" етническото ДПС!

За съжаление нямаме такава прагматична изборна система, поради които ни очаква скорошна уйдурма между БСП69ДПС+АТАКА

За да не ме обвините че искам такава изборна система защото в момента е изгодна за ГЕРБ ще кажа, че съм съгласен такъв бонус да получи и БСП както и всяка друга партия която спечели изборите!

така 1992г. Филип Димитров щеше да има правителство без "патерица" и щеше да изкара цял мандат!

2001г. Царя нямаше да е зависим от ДПС!

2005г. нямаше да има корумпирана "тройна коалиция"!

ГЕРБ като управляваха сами защо пак нищо не стана? Всичко си е по старому.

Върни се в “Свободна зона”