sin4ec написа:Ей затова нема да гласувам, оти не съм будала... Предварителни извадки нема, има предварително нагласени избори!

Не, поне 10 агенции правят екзит пол и временните резултати се обновяват през час! Дотук има препокриване-аз следя три такива, (грубо 30-30-11-8-4), като на база 12-15 % гласуване точността е ниска, но все пак дава насоката! На този етап нищо конкретно не може да се прогнозира, но повечето прогнози се оказват коректни и близо до реалното. все пак следобед на база 30-35 % активност( над половината от очакваната) вече ще се очертаят и детайлите, но битката за челото, както и за оставане в групата се очертават епични![/quote]
А екзитпола какво представлява според моето скромно виждане-
няколко квартала с хора и кръчми, които са били интервюирани по улиците. Ако са тръгнали да броят и лайковете във фейсбук, тогава ще е нещо страшно. Но по принцип трябва да ги броят.

Само дето България е доста голяма и нема как да знаеш 600 000 примерно души за кого са гласували, или може би се знае?

Е ако всичко се знае, какво е това, ако не е манипулиран вот?
Тия проучвания са несериозни и не отговарят на истината. Все пак и аз съм учил социология малко. Процентите предствяни в социологическите проучвания за каквото и да е било изследване могат да бъдат много по-различни в действителност. Има и известна истина, но данните не са точни.

В социологията всичко се свежда само до възраст, пол, социален статус и край. Нема как да знаят партийната ти принадлежност примерно или въобще дали имаш такава. Това са догадки.
Откъде могат да знаят като дори не ходим да гласуваме повечето? Абсурд.