Futbolen_istorik написа:Кашчей написа:Futbolen_istorik написа:Отговори ми първо ти: през 1944г. след обединението на ПСК (Пощенски Спортен Клуб) и Левски под името "ПСК Левски" (отбора на пощите). На кого е наследник "ПСК Левски" на Левски или на ПСК (отбора на пощите)
Не ми говори за Левски или Славия!Темата е пусната от теб и става въпрос за ЦСКА.Та да те питам за трети път и дано ми отговориш:Защо наследници на АС-23, а не на Шипка, Спартак Подуене или Спартак Орландовци?Дай причина да сте наследници само на един отбор.Беройската ти емблема си я заври.. знаеш къде!
Между другото, ти историята на собствения си отбор (ЦСКА) не знаеш, а се пишеш историк![]()
Няма нормален фен на футбола у нас, който да не знае, че през 1950-а ЦДВ-то губи мястото си в А група, но следва светкавична реорганизация и ДНВ Пловдив отива в Б група, а ЦДВ-то остава в А.Никой не може да даде смислено обяснение как така, при положение, че всички военни отбори са обединени в един, пловдивският продължава да съществува и отделно.Ти, като един истински историк, ще ли ни дадеш някакво приемливо обяснение?
1-во моя отбор е Берое ако още не си го разбрал
2-ро Чавдар ползва документацията и емблемата и стадиона на АС 23
3-то след обединението на ЦСКА, Ботев и ЧМ, обединения отбор заема мястото на Ботев в А група, а другите два започват в окръжните групи като формално нови отбори
Аха... понеже ползва стадиона и емблемата, това е същият отбор, така ли?Само че, когато има сливане, основният отбор запазва името си и емблемата си и всичко, а не да започва с ново име.С ново име се започва, когато има обединение на два, или повече, отбора.
Отново не ми отговори.. защо на АС-23, а не на Шипка, Спартак Подуене, Спартак Орландовци...Какво ползва Чавдар е без значение.Стадионът е национализиран и даден на военния на БКП отбор-това не ви прави абсолютни и правоприемни наследници.Защо тогава не приемате за РД основаването на Чавдар, а тази, на Септември при ЦДВ?АС-23 също е основан от обединение, та.. Атлетик или Слава са ви прародителите?
Фен си на Берое, ама друг път!