Въпрос към Историка:
АС-23 е създаден след обединяването на два клуба-Атлетик и Слава, създадени някъде в началото на десетте години на миналия век.След като ЦСКА ( по неговите думи) е наследник на АС-23, на кой от двата клуба се явява пряк наследник-на Атлетик или на Слава?
Всъщност, през 1944-а се обединяват няколко клуба, за да се получи Чавдар.... Защо именно АС-23, а не например Спартак Подуене?Или пък Шипка?
на 65г. или 100г. стана ЦСКА
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: на 65г. или 100г. стана ЦСКА
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- Futbolen_istorik
- Контакти:
Кашчей написа:Въпрос към Историка:
АС-23 е създаден след обединяването на два клуба-Атлетик и Слава, създадени някъде в началото на десетте години на миналия век.След като ЦСКА ( по неговите думи) е наследник на АС-23, на кой от двата клуба се явява пряк наследник-на Атлетик или на Слава?
Всъщност, през 1944-а се обединяват няколко клуба, за да се получи Чавдар.... Защо именно АС-23, а не например Спартак Подуене?Или пък Шипка?
Касчей безсмъртни, ако наистина имаш голямо желание да научиш нещо, прочети цялата тема от горе до долу внимателно и ще ти стане ясно, достатъчно неща съм поместил, и след това ще доразясняваме
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"
- Futbolen_istorik
- Контакти:
BRF написа:Темата е интересна за чесане на езиците!
Аз лично приемам за дата на създаване на сегашния ЦСКА-5 май 1948г.!Това е отборът на който съм фен!Дали има някаква приемственост с АС23 или няма,аз нямам представа,но нямам и нужда да се изнамерва някаква такава!Все пак бях на стадиона като празнувахме 30-тата титла,сега изведнъж ще се окаже,че била 31-ва примерно!
Иначе автора на темата се е постарал да намери някакви "факти",които е възможно и да са верни!В крайна сметка споровете по тези теми са абсурдни!
Ботев си празнуваха 100 години,а отборът е на 2 или 3!Това не попречи на хората да се забавляват и да празнуват!В крайна сметка има един лаф-"човек е на толкова,на колкото се чувства",мога да перефразирам"любимият ти отбор е на толкова,на колкото го чувстваш!
Дадох пример с Ботев,без да целя да ги засягам!Локомотив Пл,Берое,Черноморец също са различни клубове,а не тези създадени през съответната година 36-та,16-та,19-та!
Феновете на Локо си смениха годината от 36 на 26 поради някаква причина,явно има защо!
Аз си обичам ЦСКА 1948!
донякъде си прав, специално за България няма никакви установен правила и принципи (официални) по които да се определя кой кога е основан, всеки клуб си преценя на кого да е наследник и коя година на основаване да носи. Но връзката Атлетик-АС23-Чавдар-ЦДВ-Септември при ЦДВ-ЦСКА е по-пряка от връзката Левски-"ПСК-Левски"-Динамо-Левски-"Левски-Спартак"-Витоша-Левски, поради простата причина че през 1949г. само военните отбори се отървават от разформироване всички други клубове в страната са закрити, оцеляват само ЦСКА, Ботев и Черно море, които по това време са армейски отбори
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"
Futbolen_istorik написа:Кашчей написа:Въпрос към Историка:
Касчей безсмъртни, ако наистина имаш голямо желание да научиш нещо, прочети цялата тема от горе до долу внимателно и ще ти стане ясно, достатъчно неща съм поместил, и след това ще доразясняваме
Ти мислиш ли, че не съм я прочел?Какво си поместил не ме интересува.Дай ми отговор на въпросите, които ти зададох и най-вече на този... Защо АС-23, а не Спартак Подуене или Шипка?!?
И за да не се мъчиш много, ще те светна малко:При обединението на тези клубове, в което насила участва и АС-23, се създава напълно нов отбор.Той не може и няма как да бъде наследник на някой от обединените в него клубове.По същата причина и на 5-и май 1948-а се създава нов отбор, който не може да има нищо общо с предшествениците си.
Друг е въпросът, как новосъздаден отбор играе още на следващия ден мач от официално първенство, но ти си историкът-ти ще ни осветлиш.
За 1985-а изобщо няма да те питам.Тогава официално бяха разформировани два клуба и създадени нови на тяхно място.Защо Левски се брои за наследник на Витоша, и ЦСКА на Средец, сигурно също знаеш.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-
- Контакти:
Я да видим кога е създаден футболен клуб Манийката.Да не се окаже че е родител на Атлетик.В Пловдив едни си позволиха подигравка с историята и прибавиха 10 години към измислена рожденна дата на друго обединение.
-
- Контакти:
Ти въобще не си запознат.Ботев Пловдив отива във зоните за сметка на ЦСКА.През 1944г се обединява със червената Шипка за да оцелее.Левски с Пощенец,Славия с клуба на софийските бежанци.Твоят Берое с създадеден през 50-те години чрез обединение на старозагорските Ботев и Локомотив.Не пипайте историята ,да не ви пипнем ние.Всичко е по заповед от КПСС.Futbolen_istorik написа:BRF написа:Темата е интересна за чесане на езиците!
Аз лично приемам за дата на създаване на сегашния ЦСКА-5 май 1948г.!Това е отборът на който съм фен!Дали има някаква приемственост с АС23 или няма,аз нямам представа,но нямам и нужда да се изнамерва някаква такава!Все пак бях на стадиона като празнувахме 30-тата титла,сега изведнъж ще се окаже,че била 31-ва примерно!
Иначе автора на темата се е постарал да намери някакви "факти",които е възможно и да са верни!В крайна сметка споровете по тези теми са абсурдни!
Ботев си празнуваха 100 години,а отборът е на 2 или 3!Това не попречи на хората да се забавляват и да празнуват!В крайна сметка има един лаф-"човек е на толкова,на колкото се чувства",мога да перефразирам"любимият ти отбор е на толкова,на колкото го чувстваш!
Дадох пример с Ботев,без да целя да ги засягам!Локомотив Пл,Берое,Черноморец също са различни клубове,а не тези създадени през съответната година 36-та,16-та,19-та!
Феновете на Локо си смениха годината от 36 на 26 поради някаква причина,явно има защо!
Аз си обичам ЦСКА 1948!
донякъде си прав, специално за България няма никакви установен правила и принципи (официални) по които да се определя кой кога е основан, всеки клуб си преценя на кого да е наследник и коя година на основаване да носи. Но връзката Атлетик-АС23-Чавдар-ЦДВ-Септември при ЦДВ-ЦСКА е по-пряка от връзката Левски-"ПСК-Левски"-Динамо-Левски-"Левски-Спартак"-Витоша-Левски, поради простата причина че през 1949г. само военните отбори се отървават от разформироване всички други клубове в страната са закрити, оцеляват само ЦСКА, Ботев и Черно море, които по това време са армейски отбори
- Futbolen_istorik
- Контакти:
Кашчей написа:Futbolen_istorik написа:Кашчей написа:Въпрос към Историка:
Ти мислиш ли, че не съм я прочел?Какво си поместил не ме интересува.Дай ми отговор на въпросите, които ти зададох и най-вече на този... Защо АС-23, а не Спартак Подуене или Шипка?!?
И за да не се мъчиш много, ще те светна малко:При обединението на тези клубове, в което насила участва и АС-23, се създава напълно нов отбор.Той не може и няма как да бъде наследник на някой от обединените в него клубове.По същата причина и на 5-и май 1948-а се създава нов отбор, който не може да има нищо общо с предшествениците си.
Друг е въпросът, как новосъздаден отбор играе още на следващия ден мач от официално първенство, но ти си историкът-ти ще ни осветлиш.
За 1985-а изобщо няма да те питам.Тогава официално бяха разформировани два клуба и създадени нови на тяхно място.Защо Левски се брои за наследник на Витоша, и ЦСКА на Средец, сигурно също знаеш.
Отговори ми първо ти: през 1944г. след обединението на ПСК (Пощенски Спортен Клуб) и Левски под името "ПСК Левски" (отбора на пощите). На кого е наследник "ПСК Левски" на Левски или на ПСК (отбора на пощите)
- Futbolen_istorik
- Контакти:
КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Ти въобще не си запознат.Ботев Пловдив отива във зоните за сметка на ЦСКА.През 1944г се обединява със червената Шипка за да оцелее.Левски с Пощенец,Славия с клуба на софийските бежанци.Твоят Берое с създадеден през 50-те години чрез обединение на старозагорските Ботев и Локомотив.Не пипайте историята ,да не ви пипнем ние.Всичко е по заповед от КПСС.Futbolen_istorik написа:BRF написа:Темата е интересна за чесане на езиците!
Аз си обичам ЦСКА 1948!
ха-ха-ха за сметка на ЦСКА Ботев отива в зоните, ха-ха-ха смейте му се
а защо не ги размениха двата ЦСКА да влезе в А на мястото на Ботев а Ботев да слезе в Б на мястото на ЦСКА, като не си запознат поне мисли малко
Futbolen_istorik написа:Отговори ми първо ти: през 1944г. след обединението на ПСК (Пощенски Спортен Клуб) и Левски под името "ПСК Левски" (отбора на пощите). На кого е наследник "ПСК Левски" на Левски или на ПСК (отбора на пощите)
Не ми говори за Левски или Славия!Темата е пусната от теб и става въпрос за ЦСКА.Та да те питам за трети път и дано ми отговориш:Защо наследници на АС-23, а не на Шипка, Спартак Подуене или Спартак Орландовци?Дай причина да сте наследници само на един отбор.Беройската ти емблема си я заври.. знаеш къде!
Между другото, ти историята на собствения си отбор (ЦСКА) не знаеш, а се пишеш историк

Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
- Futbolen_istorik
- Контакти:
Кашчей написа:Futbolen_istorik написа:Отговори ми първо ти: през 1944г. след обединението на ПСК (Пощенски Спортен Клуб) и Левски под името "ПСК Левски" (отбора на пощите). На кого е наследник "ПСК Левски" на Левски или на ПСК (отбора на пощите)
Не ми говори за Левски или Славия!Темата е пусната от теб и става въпрос за ЦСКА.Та да те питам за трети път и дано ми отговориш:Защо наследници на АС-23, а не на Шипка, Спартак Подуене или Спартак Орландовци?Дай причина да сте наследници само на един отбор.Беройската ти емблема си я заври.. знаеш къде!
Между другото, ти историята на собствения си отбор (ЦСКА) не знаеш, а се пишеш историк![]()
Няма нормален фен на футбола у нас, който да не знае, че през 1950-а ЦДВ-то губи мястото си в А група, но следва светкавична реорганизация и ДНВ Пловдив отива в Б група, а ЦДВ-то остава в А.Никой не може да даде смислено обяснение как така, при положение, че всички военни отбори са обединени в един, пловдивският продължава да съществува и отделно.Ти, като един истински историк, ще ли ни дадеш някакво приемливо обяснение?
1-во моя отбор е Берое ако още не си го разбрал
2-ро Чавдар ползва документацията и емблемата и стадиона на АС 23
3-то след обединението на ЦСКА, Ботев и ЧМ, обединения отбор заема мястото на Ботев в А група, а другите два започват в окръжните групи като формално нови отбори