ntodorov написа:Ванка. За ония години ти по-добре от мен знаеш, защо не се случваха с Черноморец нещата...
И тогава Черноморец беше уважаван и симпатичен отбор, който се напъваше ( доколкото му се позволяваше) без помощта на тогавашните силни ведомства -
МВР, МНО, МВнР. Ведомства, които си "отглеждаха" отбори и си ги правеха собствена гербова марка. Бургас по това време беше превърнат в промишлен и послушен град . Велможите в града ни бяха подлоги и най-малкото, с което можеха да почерпят беше...любезното съдействие на Черноморец. Знаеш.
За моята 36 годишна футболна памет отборът на Бургас е бил Черноморец, отборът с Държавните средства - Нефтохимик. И в двата случая нямах нищо против стига футболът в града ни да е силен, но след последните деления и мерени на пишки си "избистрих" позицията...И не само аз. С ония пари и безконтролното им изтичане към Нефтохимик - от 94 до 97 година Нефтохимик трябваше да е не само Шампион, но и участник в ШЛ. ТУй дето си го писал, като успехи са по - скоро неуспехи в ония времена на срастване между ФК Нефтохимик и Нефтохим. Срастване, което види се не си забравил и, което явно нивга няма да забравиш....Само, че реалностите и времената вече са други.
Успехи са Нейчо,успехи са. А това за шампионски титли-и ШЛ не е чак толкова лесно. Все пак през 90-те футбола бе на доста по-високо ниво от сега.И Левски и ЦСКа и Славия,и Литекс си имаха стабилен гръб.А и ШЛ и титлите също можеха да се случат но връзката бе рано прекъсната .Бяхме трън в очите на доста хора. За Черноморец: Никой не отрича че беше симпатичен отбор-иначе едва ли бих ходил няколкостотин пъти на мачове в Акациите. Но кажи ми към кое ведомство беше Марек че разби Байерн,Ференцварош и Абърдийн? А Етър и Дунав от коя подкрепа се ползваха че мериха сили с Интер и Рома? А Берое-че е единствения БГ отбор(С Литекс) който има положителен баланс в Европа....А Ботев Вр ? Тъй ли един път Черноморец не надскочи манталитета си и да спечели поне един бронзов медал или купата ?! Това че Черноморец е нямал тези успехи разбира се не означава че не трябва да бъде уважаван или обичан от бургазлии.Но тук темата беше за Черноморец и "мазните"