doktora25 написа:parvanoff написа:W84me написа:Моите познати и приятели са хора, изкарващи си честно парите, с доход много над средния за страната.
Това някак си не се връзва с мнението ти
Защо да не се връзва? Ако си мислиш, че средната работна заплата е 768 лв, както казва официалната стъкмистика за 2012 много жестоко се лъжеш. Ама много. Нямам познати, с изключение на представители на най-престижните професии + 1-2-ма, работещи в големи американски фирми, взимащи повече от 400-500 лв на ръка, а познайте на колко ги осигуряват. Та нали ако на някой от тях му кажеш тази цифра ще те убие с камъни.
Аз с клошари и некадърници не искам да говоря. С хора, които не се хващат на работа за по-малко от 500 лв, след като аз години наред съм работил за 300. Хора, които иначе си взимат по-големите заплати, а косвено ощетяват държавата, като търпят да ги осигуряват на по-малко. А после се чудят защо са им малки пенсиите... И подобни, и подобни... Тези ги виждам на площадите при всяко предаване на Барекво, а някак си намират пари и да са в почти всеки град... И нали си наясно, че твоето мнение, както и на някои облъчени хора е нищо? За разлика от официалните статистики...
W84me написа:parvanoff написа:Още не си разбрал, че те питам откъде я взе тази статистика?
Излез от София и ще видиш.
Аз в София съм 5-6 дни в годината, което отново казва колко незапознат си всъщност. Имам роднини из цяла България и знам какво е положението. И освен всичко ти последно какво твърдиш? Че 80 % от всички хора ли не могат да си позволят неща? Или 80% от хората в селата? И всъщност какво не могат да си позволят? За ядене? Сигурно са умрели от глад, според теб и не са живи вече... В нашето село хората взимат 400 лева заплата, която отчитайки фактът, че живеят на село всъщност им стига за много неща. А ти всъщност излизал ли си извън София?