demy27 написа:Всички прогнози за разгром в жълто напълно кореспондират със селският им манталитет. Те не искат просто победата, те искат да ни разбият, да ни унижат, искат да се гаврят с нас, искат да ни карат да се чувстваме гости на собственият си стадион /голям смях/ Предишното дерби завърши 2:2 като в един момент те водеха, но даже и да бяха били пак нямаше да са доволни, защото нямаше да са получили това, за което дошли - разгром. Аз знам защо отивам на мача и знам какво искам да видя - мъжка игра и битка докрай. И видя ли това ще съм доволен без значение резулата. Те са тези за които любовта към отбора се изразява с цифри.
А за това, че мача не е никакво дерби - просто нямам думи. Специално съм говорил със фенове от Барселона на Барселона и Еспаньол, от Мадрид на Реал и Атлетико, от Милано на Интер и Милан и фенове на Нюкясъл за техните дербита. Всички казват едно - градското дерби е много специален мач. Мач с особен заряд в който футболът се превръща в нещо повече точки, купи, титли и класиране. Мач за честа на града. Само нашите образци тук или са толкова ограничени, че не го виждат това, или са такива лицемери, че след дългият период на доминация на Локомотив за тях е по-лесно да отрекат нещо, което не им харесва. Да, за нас това е мачът, защото аз искам в неделя, като ходя по главната да съм с гордо вдигната глава, защото отборът който обичам е победил в мача за честа на Пловдив. Те обикновенно в неделя не са в Пловдив и не могат да прекопават картофите с вдигната глава
+1926 Много точно. Дори при брокерите ни изкупиха половината отбор, за да могат да ни унижават и бият, за да могат да ни заличат, защото това винаги е била една от основните цели особено като са били силни- да ни заличат.