Гуардиола с 90% ефективност начело на Барса

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Lord VOODOO

Гуардиола с 90% ефективност начело на Барса

Мнениеот Lord VOODOO » 28 сеп 2009 22:01

Статистическите показатели затвърждават отличната оценка за работата на треньора на Барселона Джосеп Гуардиола, извел тима до безпрецедентни пет трофея за 2009 година. Вестник "Ел Мундо Депортиво" изчисли, че в 70 официални мача под ръководството на младия спец "блаугранас" са записали 50 победи (71,4%), 13 равенства и само седем загуби. Шейсет и трите мача без загуба образуват удивителния коефициент 90%.

В 43 мача за първенство победите на Пеп са 32 (74,4%), а загубата е избегната в 38 случая (88,3%). Всички пет поражения са от миналия сезон, като две от тях бяха при вече решена титла, а другите три бяха просто въпрос на момент - неточността срещу Нумансия, отпускането срещу Атлетико (и двата мача на чужд терен) и лошия ден срещу Еспаньол на "Камп Ноу". В архивите подобно постижение намираме само при митичния Еленио Ерера - 71,4%.

В Шампионската лига Гуардиола също остава впечатляващ, като тимът му е без загуба вече в осем поредни мача, а последната бе на 9 декември 2008 г. срещу Шахтьор у дома (2:3) при решено първо място в групата. Общо 8 победи и 5 равенства в 15 срещи в турнира или коефициент на успеваемост без загуба 87,5%. В Купата на краля пък има 100% със 7 победи и 2 равенства, както и в сблъсъците за Суперкупите на Испания и Европа.

Взето от http://www.sportal.bg

Голям е, спор няма! 3 от загубите на отбора миналият сезон бяха в мачове без значение, иначе щеше да има още по-добра успеваемост!!!
Може да прозвучи пристрастно, но според мен от новата генерация треньори Пеп е най-талантлив и остава впечатление за най-голям хъс за работа и победи. Ест лесно е да се каже, че Пеп е добър треньор имайки предвид, че той тренира най-добрият отбор в света с най-добрите играчи..., но ако все пак треньора е некадърник (примерно като Ман Гаал) то определено тези успехи от миналият сезон нямаше да ги има!
Дано през този сезон Гуардиола успее да се надскочи и да си подобри показателите!!! ;) Той беше част от дрийм тийма на Кройф, а сега създаде свой дрийм тийм!!!
А сравнението с Еленио Ерера говори само по себе си какви качества има Пеп!

П.П. Почвам да мечтая Гуардиола да направи кариера в клуба като на САФ в МЮ! ;) 100% съм сигурен, че за такъв период от време Пеп ще постигне по-големи успехи от САФ и 100000% ще спечели повече пъти ШЛ!!!
Бижутера написа:А и трябва да отбележим,че голяма заслуга за кацането и на нацистите на луната през 40-те години има и извънземна цивилизация,която ни дава техника и съвети,а в замяна получава жив човешки материал

:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
CSKARCHETO-BS
Контакти:

Re: Гуардиола с 90% ефективност начело на Барса

Мнениеот CSKARCHETO-BS » 28 сеп 2009 22:12

Едвали ще остане толкова години в барса,той от сега неиска да си подновява договора

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 28 сеп 2009 22:16

Причината за това е само една: президентските избори в Барселона. Човека иска да работи с Лапорта и дори в едно интервю каза, че за това изчаква. Имаше някакви кандидати които критикували сегашния президент бла бла бла ...... хванахте намека нали ?

Tom Kruz
Контакти:

Мнениеот Tom Kruz » 28 сеп 2009 22:18

Въпросът е дали ще има кой да ги спре тази година ,защото и Челси не са същитя отбор без Гус Хидинк :) !Иначе добър треньор е Пеп няма спор ,но просто с тези играчи който и наставник да ги води би ги подредил така ,а и тактиката на Барса от години е 1 и съща - много задържане на топката и пасове , териториален превес.Просто сега са събрани много силини футболисти и затова върви така отбора и основно заради феномена Меси според мен ,а не толко заради Гуардиола!!!

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 28 сеп 2009 22:21

През неуспешните месеци Меси пак си беше в барса ....

Потребителски аватар
soundtrack
Контакти:

Мнениеот soundtrack » 28 сеп 2009 22:24

Привърженик съм на Барса до известна степен,ама невярвам че ще може да го повтори.Лично мнение е това,според мен ШЛ е доста по-равностойна тази година.Иначе успех и дано го повтори голям отбор е Барса а и не се мразят с Юве (аз съм голям фен) ;)
САМО ДУНАВ РУСЕ И ЮВЕНТУС !

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 28 сеп 2009 22:26

Гуардиола се справя добре наистина, но според мен не Меси е причината Барса да върви, а двама играчи в средата на терена. Меси е класа, но е индивидуалист. Махнете Шави и Иниеста и Барса умира. А за мен лично, Иниеста е две класи над Меси като комплексни качества.
Относно нареждането на състава, не е лесно с каквито и играчи да разполагаш, така че не бива да се подценява ролята на Гуардиола.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
Lord VOODOO

Мнениеот Lord VOODOO » 28 сеп 2009 22:27

CSKARCHETO-BS написа:Едвали ще остане толкова години в барса,той от сега неиска да си подновява договора

Да така е, но нищо не ми пречи да се надявам нали. ;)

Иначе вече ти обясниха защо Пеп не си подновява договора! Все пак той е каталунец по кръв и душа, така че няма да ни предаде и да отиде в друг клуб, заради парите... още повече, че Лапорта му даде празна бланка, в която Гуардиола сам да напише заплатата, която да получава на сезон, както и срока на договора..., така че дори и Пеп да ламти за пари (нещо, което определено не го вярвам), той може да ги получава от нас, така че няма смисъл да отива другаде!
Бижутера написа:А и трябва да отбележим,че голяма заслуга за кацането и на нацистите на луната през 40-те години има и извънземна цивилизация,която ни дава техника и съвети,а в замяна получава жив човешки материал

:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 28 сеп 2009 22:28

Иниеста и Шави са черноработници в средата на терена ... нещо като Пирло :geek:

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 28 сеп 2009 22:36

.......а другите три бяха просто въпрос на момент - неточността срещу Нумансия, отпускането срещу Атлетико (и двата мача на чужд терен) и лошия ден срещу Еспаньол на "Камп Ноу".
Статията за мен свърши до това изречение!!!!Никой уважащ себе си непристрастен журналист ,а и пристрастен няма как да напише такова изречение.Кво означава били се отпуснали ? То по тая логика другите отбори ,които са паднали от барцилона също са се били отпуснали.Не бива да се омаловажава труда на останалите ОТБОРИ !!!!!
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Върни се в “Барселона”