Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

parvanoff
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот parvanoff » 04 май 2013 15:32

джугашвили написа:Ок,нека да видим какво изнасяме за споменатите от теб 250 държави и какво внасяме?Като количество също.Сигурен съм,че баланса ни е отрицателен в полза на вноса.И забележи,че голяма част от внесените стоки се прозивеждат в България.

Точно тази статистика съм я гледал. Износът е по-малък от вносът, но аз да съм твърдял обратното? Аз казах, че сме калпави и затова е така! И ако трябва да говорим в цифри, ако искаш влез в НСИ и виж по години как са нещата, защото напоследък тази ножица между внос и износ се позатвори малко... ;)
emarkon написа:
parvanoff написа:
emarkon написа:Понеже не знам към кой админ да се обърна ще си задам въпроса тук-защо ми изтрихте мнението?Ако може да получа отговор на лично съобщение!

Да, и аз го търсех, защото смятах да ти отговоря. ;) Има два варианта-човек, който като срещне трудности се бори с тях и човек, който като срещне някоя по-голяма трудност и бяга-познай сам кой-как се нарича... ;)

Все още не съм почнал сам да се изхранвам,сравнително млад съм,но смея да твърдя,че имам някаква що-годе прилична култура и знание и виждам какво става около мен и в света.Може ли да попитам теб два въпроса-на колко години си и как се бориш с трудностите?

На почти 40 съм. Няма да ти кажа точната възраст, но нещата, с които аз съм се сблъсквал са ужасяващи, но съм тук и се боря. Ще ти кажа само 2 от нещата. Първото е, че имам 3 сгрешени диагнози от лекари и всичките преди 2006-та година /случайно или не/. Втората е, че при първото си висше, което карах не успях да го завърша, защото трябваше и да работя едновременно, а не ми се отвори такава възможност, защото следвах редовно и тогава нямаше как да се прехвърля задочно преди да завърша годината. За справка, първият семестър имах най-висок успех от потока, в който бях, но заради една заверка по физическо не завърших, тъй като нямаше как да работя и да ходя на всички упражнения не ми я дадоха. А я дадоха например на едно момче от турски произход, което си плати, а не можеше да направи една лицева опора или една коремна преса-абсурд, нали? Още повече, че казах на даскала, че ще му изпълня нормативите тройно. ;) И двете неща коренно промениха живота ми! И двете са абсурдни, тежки и т.н., но съм тук, както виждаш и продължавам да се боря, с каквото мога! ;)
Последна промяна от parvanoff на 04 май 2013 15:38, променено общо 1 път.
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 04 май 2013 15:33

джугашвили написа:
emarkon написа:
parvanoff написа:
emarkon написа:Понеже не знам към кой админ да се обърна ще си задам въпроса тук-защо ми изтрихте мнението?Ако може да получа отговор на лично съобщение!

Да, и аз го търсех, защото смятах да ти отговоря. ;) Има два варианта-човек, който като срещне трудности се бори с тях и човек, който като срещне някоя по-голяма трудност и бяга-познай сам кой-как се нарича... ;)

Може ли да попитам теб два въпроса-на колко години си и как се бориш с трудностите?

Като пише по форумите по време на предизборните кампании :lol:

Не знам дали се усещаш колко отвратително нещо написа за човек, който не познаваш... Обикновено това се прави от безсилие и когато човек няма чест и достойнство!
само Левски и България

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 04 май 2013 15:37

parvanoff написа:Тук отново се появи колегата русофил и пак започна с "интересните" си мнения...
Така и не разбра, че АЕЦ Белене е най-безмислената грандоманщина на някои защитаващи чужди интереси хора. Фактите говорят следното-няма пазар за ток, ние нямаме нужда и от половината ток, който произвеждаме, така че имаме огромен аванс в това производство, а да не говорим за тенденциите към преминаване на енергия от възобновяеми източници, която не само е екологична, но и като се премахнат преференциалните цени е и много евтина, защото използа като ресурс вода, вятър и слънце, които са безплатни...
И още не мога да разбера смисълът на обръщане на пазарите към някои определени държави. Значи да изнасяме за 5-6 държави, вместо да търсим пазар в 250? Какъв е смисълът? :shock: И никой не е отрязал Русия от никъде. Факти отново-Южен поток, а като махнем 4-5 страни от ЕС най-големият ни износ е към Русия, тук да добавим и постоянно увеличаващите се туристи от тази държава. Изглежда някои не са запознати с тези факти, които обезмислят почти всичките им думи... А че някои се опитват да се борят с монополите в енергетиката говорят още няколко факти. Не знам лично какво е направил Костов в тази насока-някой може да каже, ако има нещо, но кой подписа за Набуко? Кой е за добивът на природен газ в Черно море? Кой не се подаде на капиталите, а на протестите на природозащитниците и замрази проучванията за шистов газ? Кой се отказа от проектите Бургас-Александруполис и Белене? Хубаво е да разполагаш с факти по определени въпроси. ;)
Да не говорим за иновациите като премахване на мита и подобни. Че тогава, за да увеличим инвестициите да премахнем и данъците и ще станем рай за инвеститорите. А пари за държавата откъде? :lol: За заплати? За здравеопазване? За образование? За наука? и т.н.
Последните четири години имаше хиляди проекти, с които пряко или косвено се помагаше на средния и малък бизнес. Имаше множество рекламни представяния на страна ни в различни държави. Имаше увеличени субсидии за земеделие, което всъщност си казва думата. И в крайна сметка какво искат хората-някой да им изгради печеливш бизнес, пазари и да им го подари? То така всеки може. Грабвай мотиката и на село и може и да се възползваш от програмите за развитие и да направиш нещо-така стават нещата, а не с протести в градовете, а като кажеш на някого защо не отидеш на село да опиташ и да отказва, защото дискотеките, хората и заведенията са в градовете... Радващо е, че има хора, които го направиха и печелят от тази работа... Така няма да има пустеещи земи, няма да има разбито земеделие, а и цялата страна ще върви напред...
Но както имаше постнато едно клипче по-напред. Фак хоуп хора!!!... Всеки иска лесното и на хляба мекото-така не става и никога няма да се оправим така. Навремето, когато аз реших да започна бизнес исках помощ от роднините ми, но те не ми я дадоха. Как да очаквам в такъв случай помощ от държавата? Но "о, изненада"-тя помага... Има стотици програми-ориентирайте се, опитайте и може и да успеете... Ако обаче сте готови здраво да бачкате с мотиката, да се врете в лай---та с извинение, но и буквално, когато човек се занимава с животновъдство... И гледайте фактите, а не измишльотините, с които ви заливат, а и вие съответно заливате хората. Защото пред тях "ФАКТИТЕ" и боговете мълчат... ;)

Пари за държавата би имало ако се обложат с по-големи данъци едрия бизнес и хората с високи доходи. Също ако се създадат държавни предприятия, които генерират печалби. Не си спомням с теб ли или с васконти бях водил спор какви възможности предлага държавата на образовани хора, на които им остават 10-15 години до пенсия, останали без работа. А и не само за тях. Лично на мен преди няколко години (но пак по герберско време) след като завърших и магистратурата ми казаха в бюрото по труда да забравя, че ще си намеря работа в близките 2-3 месеца.
А между другото в земеделието имаше безумен закон (мисля че още не е отменен), според който с дадена земя могат да се извършват сделки само ако фигурират подписите на всички собственици или техни представители. С други думи ако възрастните са починали, а част от децата им са пръснати по чужбина и са им изгубени следите с тази земя нищо не може да се прави (това изобщо не е частен случай). Законът направо предразполага към пустеене на земите, а доколкото знам ГЕРБ въведоха и някакви глоби при наличие на пустеещи земи.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 04 май 2013 15:42

Първанов,не си прав.Ако има някой да е калпав,то това са политиците,а не производителите или предприемачите.Просто държавната политика ни е такава или поточно казано,такава няма.Преди няколко поста,някой беше дал за пример Полша(може и ти да си бил).Добре ама в Полша задължават големите хипермаркети 70-80% от продаваните стоки да са родно производтсво.Е как няма да им е развито производството.При нас е точно обратното.Можеш да се поинтересуваш и как е в Турция(макар че не са в ЕС и за нас този вариант е неприложим).Там пък те режат още на митницата.Можеш да изнесеш всичко,но нищо не можеш да внесеш.Това са все политики за стимулиране на родното производство и то без да се налага някаква финансова помощ от държавата.Та нали от там ще се увеличат и приходите от данъци в хазната.Толкова ли не се появи една поитическа сила,която да приложи подобна практика или просто си взимат комисионните.
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 04 май 2013 15:42

doktora25 написа:Пари за държавата би имало ако се обложат с по-големи данъци едрия бизнес и хората с високи доходи. Също ако се създадат държавни предприятия, които генерират печалби. Не си спомням с теб ли или с васконти бях водил спор какви възможности предлага държавата на образовани хора, на които им остават 10-15 години до пенсия, останали без работа. А и не само за тях. Лично на мен преди няколко години (но пак по герберско време) след като завърших и магистратурата ми казаха в бюрото по труда да забравя, че ще си намеря работа в близките 2-3 месеца.
А между другото в земеделието имаше безумен закон (мисля че още не е отменен), според който с дадена земя могат да се извършват сделки само ако фигурират подписите на всички собственици или техни представители. С други думи ако възрастните са починали, а част от децата им са пръснати по чужбина и са им изгубени следите с тази земя нищо не може да се прави (това изобщо не е частен случай). Законът направо предразполага към пустеене на земите, а доколкото знам ГЕРБ въведоха и някакви глоби при наличие на пустеещи земи.

Плоският данък го въведоха "твоите хора". Как и защо няма значение-факт е, че се въведе при вашето управление! Аз неведнъж казах, че съм против този данък, но аз изхождам от човешка гледна точка-от икономическа, той генерира повече приходи, а според много икономисти е добър и за бизнеса! Майка ми си загуби работата 2 години преди пенсия-по Костово време и се наложи да работи още 10 години, за да достигне до пенсия. Но работеше на половин ден и пенсията и бе ужасяващо слаба. Това не се промени и през царско време и по "ваше време", когато икономиката цъфтеше, а ти очакваш сега да се промени...
От това, което казваш за закона мога да заключа, че така се предпазват хората от имотни измами. Какво като хората са в чужбина-да им вземем земята ли? :shock:
само Левски и България

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 04 май 2013 15:45

джугашвили написа:Първанов,не си прав.Ако има някой да е калпав,то това са политиците,а не производителите или предприемачите.Просто държавната политика ни е такава или поточно казано,такава няма.Преди няколко поста,някой беше дал за пример Полша(може и ти да си бил).Добре ама в Полша задължават големите хипермаркети 70-80% от продаваните стоки да са родно производтсво.Е как няма да им е развито производството.При нас е точно обратното.Можеш да се поинтересуваш и как е в Турция(макар че не са в ЕС и за нас този вариант е неприложим).Там пък те режат още на митницата.Можеш да изнесеш всичко,но нищо не можеш да внесеш.Това са все политики за стимулиране на родното производство и то без да се налага някаква финансова помощ от държавата.Та нали от там ще се увеличат и приходите от данъци в хазната.Толкова ли не се появи една поитическа сила,която да приложи подобна практика или просто си взимат комисионните.

Какво означава не съм прав? Нима не паднаха цените на яйцата? И днес ще ям яйца /български/, които си купих по 19 стотинки бройката! А тези мерки, за които говориш не са въведени от никой, а хипермаркетите проходиха и се нароиха при други управления. Но ето едни добри предложения, по които може да се протестира, нали? А не да се свалят правителства, без да се има грам идея какво ще се промени...
само Левски и България

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 04 май 2013 15:46

doktora25 написа:Пари за държавата би имало ако се обложат с по-големи данъци едрия бизнес и хората с високи доходи.

Докторе,в голяма заблуда си!

Потребителски аватар
emarkon
Контакти:

Мнениеот emarkon » 04 май 2013 15:48

parvanoff написа:
джугашвили написа:Ок,нека да видим какво изнасяме за споменатите от теб 250 държави и какво внасяме?Като количество също.Сигурен съм,че баланса ни е отрицателен в полза на вноса.И забележи,че голяма част от внесените стоки се прозивеждат в България.

Точно тази статистика съм я гледал. Износът е по-малък от вносът, но аз да съм твърдял обратното? Аз казах, че сме калпави и затова е така! И ако трябва да говорим в цифри, ако искаш влез в НСИ и виж по години как са нещата, защото напоследък тази ножица между внос и износ се позатвори малко... ;)
emarkon написа:
parvanoff написа:

Все още не съм почнал сам да се изхранвам,сравнително млад съм,но смея да твърдя,че имам някаква що-годе прилична култура и знание и виждам какво става около мен и в света.Може ли да попитам теб два въпроса-на колко години си и как се бориш с трудностите?

На почти 40 съм. Няма да ти кажа точната възраст, но нещата, с които аз съм се сблъсквал са ужасяващи, но съм тук и се боря. Ще ти кажа само 2 от нещата. Първото е, че имам 3 сгрешени диагнози от лекари и всичките преди 2006-та година /случайно или не/. Втората е, че при първото си висше, което карах не успях да го завърша, защото трябваше и да работя едновременно, а не ми се отвори такава възможност, защото следвах редовно и тогава нямаше как да се прехвърля задочно преди да завърша годината. За справка, първият семестър имах най-висок успех от потока, в който бях, но заради една заверка по физическо, тъй като нямаше как да работя и да ходя на всички упражнения не ми я дадоха. А я дадоха например на едно момче от турски произход, което си плати, а не можеше да направи една лицева опора или една коремна преса-абсурд, нали? Още повече, че казах на даскала, че ще му изпълня нормативите тройно. ;) И двете неща коренно промениха живота ми! И двете са абсурдни, тежки и т.н., но съм тук, както виждаш и продължавам да се боря, с каквото мога! ;)

Аз в момента съм първи курс студент в СУ(просто за протокола да знаеш аз на колко съм).Явно вече доста години се изхранваш сам и може би семейство,не знам.Аз обаче също съм работил на различни места за кратко време.Да ти дам аз един пример-ходих да чистя един офис в продължение на 2 месеца през лятото.Транспорта до там ми беше 40 минути като трябваше да ставам в 5 часа всяка сутрин.За тези два месеца изкарах 500 лева.Някой ще си каже-"Ти си бил на 15-16,колко искаш да изкарваш"? и няма да е далеч от истината.Въпроса е там,че преди две-три години се запознах с едни момчета от Италия.Разказавахме си за различния начин на живот и вмъкнах тази моя история,а те ми отговориха с нещо от сорто:"Това е невъзможно!Ако след 10 години искаш да имаш семейство,как ще го изхранваш?" Тогава си мислех,че след 10 години ще взимам 500 лева за месец и ще мога да си позволя това,но както сам знаеш предполагам,това днес е невъзможно.Та да те питам,мислиш ли,че има шанс след 7 г. да съм успял благодарение на евентуалното ми висше образование и да взимам достатъчно пари,за ад мога да изхранвам дете и то да се нарича гордо Българин?
П.П.-Кратката ти остория,кояти ми разказа е доста гадна и дори не мога да си представя какво ти е било,но факта,че още си тук ме очудва!Не ме мисли за някакъв младеж,който не харесва нищо в държавата си,само плюе и чака да събере пари,за да се махне от тук.Просто ми е интересно какво може да ми отговориш като човек,който е по-вещ от мен?
Последна промяна от emarkon на 04 май 2013 15:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 04 май 2013 15:50

parvanoff написа:
джугашвили написа:Първанов,не си прав.Ако има някой да е калпав,то това са политиците,а не производителите или предприемачите.Просто държавната политика ни е такава или поточно казано,такава няма.Преди няколко поста,някой беше дал за пример Полша(може и ти да си бил).Добре ама в Полша задължават големите хипермаркети 70-80% от продаваните стоки да са родно производтсво.Е как няма да им е развито производството.При нас е точно обратното.Можеш да се поинтересуваш и как е в Турция(макар че не са в ЕС и за нас този вариант е неприложим).Там пък те режат още на митницата.Можеш да изнесеш всичко,но нищо не можеш да внесеш.Това са все политики за стимулиране на родното производство и то без да се налага някаква финансова помощ от държавата.Та нали от там ще се увеличат и приходите от данъци в хазната.Толкова ли не се появи една поитическа сила,която да приложи подобна практика или просто си взимат комисионните.

Какво означава не съм прав? Нима не паднаха цените на яйцата? И днес ще ям яйца /български/, които си купих по 19 стотинки бройката! А тези мерки, за които говориш не са въведени от никой, а хипермаркетите проходиха и се нароиха при други управления. Но ето едни добри предложения, по които може да се протестира, нали? А не да се свалят правителства, без да се има грам идея какво ще се промени...

Лично аз бях против свалянето(или падането) на правителството.Нали някой трябва да вземе мерки срещу монополите.С падането на правителството,проблема не се решава,а си остава и се отлага във времето.Друг е въпроса,че протестите се изродиха от едно в съвсем друго.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 04 май 2013 15:51

parvanoff написа:Плоският данък го въведоха "твоите хора". Как и защо няма значение-факт е, че се въведе при вашето управление! Аз неведнъж казах, че съм против този данък, но аз изхождам от човешка гледна точка-от икономическа, той генерира повече приходи, а според много икономисти е добър и за бизнеса! Майка ми си загуби работата 2 години преди пенсия-по Костово време и се наложи да работи още 10 години, за да достигне до пенсия. Но работеше на половин ден и пенсията и бе ужасяващо слаба. Това не се промени и през царско време и по "ваше време", когато икономиката цъфтеше, а ти очакваш сега да се промени...
От това, което казваш за закона мога да заключа, че така се предпазват хората от имотни измами. Какво като хората са в чужбина-да им вземем земята ли? :shock:

Най-логичната и правилна промяна на закона би била разделяне да може да бъде извършено при наличие на 50% + 1 от собствениците на земята. С други думи ако починалият собственик е имал 3 деца, двама от тях са тук, а третият е заминал в чужбина и са му изгубени следите, двамата да могат да я разделят, като законът ги задължи да оставят точно 1/3 на този, който е в чужбина и с техните дялове да могат да правят каквото си искат, а не да плащат глоби. Между другото глоби за пустеещи земи, а защо не и конфискация на земята при дълъг период на пустеене е една чудесна мярка, но само ако законът бъде променен по този начин, защото иначе се получават абсурди.
Последна промяна от doktora25 на 04 май 2013 17:03, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Архив”