BadBoy написа:zlatan написа:botev1921 написа:Версията, че били "най-многобройни" и 2-годишно няма да и се върже. То се вижда колко са многобройни - по 500 човека на 29 мача и 5000 на един мач през сезона. За сведение, Тракия са по 5000 на 29 мача и 15 000 на един мач.
ако си свестен човек,моля те отговори ми следното.
Много добре знаеш какво се има предвид за най-многобройната публика в България.
Ботев освен фенове в Пловдивска област другаде няма-тук не говорим за численост посещаваща дадения мач,а за фенове на даден отбор.
Не се правете на най-великите,моля те.Имате страхотни фенове,страхотен град и сте страхотни хора,но сте по-малко братле ако това е важно.
Все пак и аз помня велики мачове на Ботев-гледал съм на живо дори един с Фенербахче,но магията Герена няма как да се опише.
Златан, важно е колко фена посещават футболните мачове, всичко останало е разтягане на локуми

Левски има повече фенове от Ботев и какво от това, когато в дербито с вечния враг го посещават 6-7 хиляди, а Ботев имаха мач с Ловеч и на стадиона има 11-12 хиляди
Извинявам се ,че се намесвам в спора. Освен ,на стадиона , феновете се броят и чрез социологически проучвания , напоследък и чрез фейсбук. Според последното преброяване във фейсбук Левски има около 20 хил фенове по-малко отколкото всички други отбори взети заедно. Най-лесно може да се разбере кой отбор колко фена има ,ако се разреши на клубовете да продават сами правата от мачовете си. Да ти напомням ли преди 3 години ,че над 180 хил абоната платиха по 5 евро да гледат по интернет мач между Калмар и Левски(това е по данни на шведите) да се сещащ за нещо подобно с друг български отбор?Освен по трибуните има огромно значение и бройката пред телевизорите- най-вече за евентуални спонсори. По този показател Левски е категоричен лидер понеже най-мощните и щедри спонсори се обвързват с Левски и това не е от година или две ,а откакто разрешиха да съществуват спонсори.
За феновете на Ботев(Пд)- не искам да ги обижам, от мен лоша дума за техния отбор няма да чуят . Особено ги уважавам за огромната любов и подкрепа към любимия си отбор.Но бих им казал да слезнат на земята и да не спекулират с някакви бомбастични числа на фенове посетили мачовете им,които те обичат да разпространяват ,както и някои "безпристастни" пловдивски журналисти. Сигурно съм прекарал на стадион "Хр.Ботев" повече време от 99% от феновете на Ботев. Само бих споменал ,че капацитета на ст. "Хр.Ботев" беше с капацитет 22000 преди да му поставят седалките , в момента максималния му капацитет не е повече от 15-16 хил, така ,че посещаемост дето обявяват от над 10 хил на мач на полупразен стадион е смешна. Много добре знаеш ,че при посещаемост над 70% стадиона си изглежда пълен на максимум. Този сезон имат точно 2 такива мача- срещу Левски и ЦСКА. Друг е въпроса ,че никой няма да разреши запълване на стдион на повече от 80% от максималния му капацитет- все пак винаги има и буферни зони.
Бил съм безброй пъти и на "Христо Ботев" и на " Георги Аспарухов" в продължение на над 35 години винаги Герена е бил приблизително 2 пъти по-голям , Сега ,ако се вярва на феновете на Ботев и пловдивските журналисти изведнъж станаха приблизително равни, без да са правени някакви реконструкции и как става това?