Всъщност според вас дали вече се е доказал като голям треньор? Верно ...в Барса спечели всичко, спечели 6 трофея в един сезон, което е нещо феноменално ...но някак май остава впечатлението, че с играч като Меси ...а и Шави и Иниеста до него е доста лесно. В момента може би и тримата не са в най-добрата си форма, но предишните сезони със сигурност бяха и влачеха непрестанно отбора на Гуардиола напред.
От друга страна Байерн върви към требъл този сезон, т.е. Гуардиола ще застане начело на изграден шампионски отбор, който мачка всичко по пътя си. Така че дори и да спечели всичко с Байерн ....мислите ли, че това ще утвърди Гуардиола като голям треньор?! Примерно ако не разполагаше с ресурсите на Байерн да купува играчи като Гьотце и Левандовски, а в някакъв средняшки отбор с по-скромни финансови възможности, дали щеше да го превърне в гранд?! Да речем аз съм много по-впечатлен от Юрген Клоп в това отношение и макар да не познавам треньорския му път преди това, в момента наистина ми се струва да е голям треньор. Направи магия с Борусия Дортмунд! А Байерн с Гуардиола има ли изобщо накъде да се развива .....да не вземе да се случи пък обратното