doktora25 написа:Не считаш ли че търсенето трябва да предхожда предлагането? Този Банев дето го цитираш не би ли предпочел вместо да ликвидира заводи, да строи такива, ако знае че продукцията ще му бъде изкупена?
Аз пак да си дойда на моята.Икономиката основно ни е частна.
Държавата няма как да гарантира на когото и да било,че ще му развива бизнеса.. чрез пазари например.Когато е било планова икономика тогава са се правили такива договорки.Сега в момента както и да го погледнеш всеки си е за себе си.Пак не знам за кой път да се повторя.. нека да приемем,че сме малка икономика.Съвсем малко ни е производството.Такова малко количество можем да се лансира където си искаме.
Някак си не мога да си представя Сидеров или който да било ще отиде при Дзинтао или Путин да настоява Китай да изкупуват на Гриша Ганчев захарта и едва ли не да си задължават собственото население да я купуват.
Естествено има такива стоки като например производството на оръжие,но е съвсем малко.
То ако реално ставаше така в интерес на истината според мен в Бразилия бихме имали такава възможност ... покрай Дилма Русеф.
Tommi написа: но те пък се нуждаят от навлизане в Европа и също може да се постигнат добри споразумения и за двете страни.
Това как го разбираш?В смисъл.. аз по мои наблюдения голяма част от пазара по принцип по света е залят с китайски стоки.Та даже тази година мартеничката ми беше произведена в Китай(където е езически празник и на съвсем малко места е разпространено).За какво навлизане имаш в предвид?В кой сектор производството Китай имат нужда от навлизане в Европа?