Разходете се в новия стадион на Ботев Пд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

e_cvetcov
Контакти:

Re: Разходете се в новия стадион на Ботев Пд

Мнениеот e_cvetcov » 26 апр 2013 13:02

Ремонта започва след мача с Локо Пд.
Иначе до ПФК Литекс. Между нашия проект и този на Левски има доста прилики като например поетапното строителство и запазването на фасадата на сектор А и дори чисто визуално. Сега кой от кого е копирал...не се знае, но времево нашите представиха проекта 10-11 месеца по-рано.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 апр 2013 13:10

Inex написа:
PFC Litex написа:Имам чувство, че на 80% е изкопиран проекта на Левски, а и нищо чудно да ги е проектирала една и съща компания.

Дано проекта стане реалност.

Странни чувства имаш или не си информиран. За твое сведение ,проекта на нашия стадион е представен на 18.01.2012 година.
http://www.botevplovdiv.bg/component/co ... 0%BE%D0%BD

Докато другия проект е представен на 27.12.2012 година. Мисля ,че не е трудно сам да си отговориш кой от кого копира.

Левски обявиха че инвестицията им ще е около 30млн. лева, за този знае ли се каква е проектната стойност?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 26 апр 2013 13:11

Ботев уреди холандски защитникhttp://www.transfermarkt.de/de/jop-van-der-linden/profil/spieler_80671.htmlБотев Пловдив продължава да пазарува диаманти от холандския шампионат, като вече е договорил централния защитник на Го Ахед Игълс - Йоп ван дер Линден. Защитникът, който е известен с уменията си в атата, е роден през 1990 година. Контрактът му с холандския клуб изтича на 30 юни 2014 и пловдивчани ще платят трансферна сума за правата му.

"Той е талантлив защитник, който тепърва ще расте в спортно-технически план. Веднага като разбрахме, че напуска Хелмонд спорт, го взехме без колебание, тъй като той е добра инвестиция за бъдещето", казва за таланта легендата Марк Овермарс.

Линден е един от най-качествените защитници в холандската втора лига. Той може да бъде използван както като централен бранител, така и като ляв бек. В първия си сезон в Хелмонд записва шест асистенции.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Inex

Мнениеот Inex » 26 апр 2013 13:14

vaskonti написа:Левски обявиха че инвестицията им ще е около 30млн. лева, за този знае ли се каква е проектната стойност?

Според арх. Савов строителството ще погълне около 20 млн. лева, а стадионът трябва да бъде готов за експлоатация през 2014 година.

В линка ,който съм дал си пише ,но няма кой да чете...

Потребителски аватар
nib
Контакти:

Мнениеот nib » 26 апр 2013 13:17

vaskonti написа:
Inex написа:
PFC Litex написа:Имам чувство, че на 80% е изкопиран проекта на Левски, а и нищо чудно да ги е проектирала една и съща компания.

Странни чувства имаш или не си информиран. За твое сведение ,проекта на нашия стадион е представен на 18.01.2012 година.

Докато другия проект е представен на 27.12.2012 година. Мисля ,че не е трудно сам да си отговориш кой от кого копира.

Левски обявиха че инвестицията им ще е около 30млн. лева, за този знае ли се каква е проектната стойност?

над 20, но трябва да се има предвид че фирмата която ще строи е на Ц.В. и няма да му се налага да плаща печалба . все пак на Левски стадиона е по-голям и следва да е по скъп.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 апр 2013 13:21

Inex написа:
vaskonti написа:Левски обявиха че инвестицията им ще е около 30млн. лева, за този знае ли се каква е проектната стойност?

Според арх. Савов строителството ще погълне около 20 млн. лева, а стадионът трябва да бъде готов за експлоатация през 2014 година.

В линка ,който съм дал си пише ,но няма кой да чете...

Ами да, по принцип избягвам да отварям всички линкове, които ми попаднат пред очите.
nib написа:
vaskonti написа:
Inex написа:

над 20, но трябва да се има предвид че фирмата която ще строи е на Ц.В. и няма да му се налага да плаща печалба . все пак на Левски стадиона е по-голям и следва да е по скъп.

Да, стадиона на Левски е по-голям, просто исках да видя съотношението брой места/цена какво е, тъй като поне идейно двата стадиона си приличат доста.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
gin
Контакти:

Мнениеот gin » 26 апр 2013 14:29

по мои наблюдения едно място на стадион при строеж е малко над 1000 лв. стадионът в ловеч май излезе около 8 милиона,а два от ъгловите сектори все още не са завършени и няма видео стена и ли постарому "табло". сега седалките са 8 хил и може да станат 10К, респектино и общата сума . смятайте колко струват по-големите стадиони и колко време ще се изплащат. аз ходя много често на домакинствата на ботев и там билета е 5 марки. ако едно място струва поне хиляда лв това са 200 домакински мача или поне 10 сезона при изпълнен капацитет постоянно. сигурно не съм първият, който прави тази сметка, но тя ясно показва защо има такъв "бум" на строителство на стадиони в България. :mrgreen:
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 26 апр 2013 14:57

Явно не се изразих правилно, идеята ми беше, че двата стадиона доста си приличат като дизайн.
Изображение

e_cvetcov
Контакти:

Мнениеот e_cvetcov » 26 апр 2013 15:15

gin написа:по мои наблюдения едно място на стадион при строеж е малко над 1000 лв. стадионът в ловеч май излезе около 8 милиона,а два от ъгловите сектори все още не са завършени и няма видео стена и ли постарому "табло". сега седалките са 8 хил и може да станат 10К, респектино и общата сума . смятайте колко струват по-големите стадиони и колко време ще се изплащат. аз ходя много често на домакинствата на ботев и там билета е 5 марки. ако едно място струва поне хиляда лв това са 200 домакински мача или поне 10 сезона при изпълнен капацитет постоянно. сигурно не съм първият, който прави тази сметка, но тя ясно показва защо има такъв "бум" на строителство на стадиони в България. :mrgreen:

Имай предвид, че на новия стадион билетите няма да са по 5 лева както е сега. Предполагам че за ТИ и ТЗ ще са поне 10кинта. За сравнение виж Лудогорец. Там цените са съвсем други. Отделно на това живот и здраве като играем в Европа ни трябва стадион по стандартите на УЕФФА. Сложи и европейското за юноши. Основните мачове ще са на Колежа.
Определено смятам, че парите вложени в инвестиционния проект ще се избият в рамките на 5-6-7 години. Отделно на това стойността на клуба се покачва неимоверно много.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 26 апр 2013 15:35

e_cvetcov написа: Определено смятам, че парите вложени в инвестиционния проект ще се избият в рамките на 5-6-7 години.

Няма, как да се изплатят вложенията за толкова кратък период от време, тъй като съоръжението има ежемесечни разходи за поддръжка.
Дори по 10 000 да ходите на всеки мач по 10лв средна цена това са 100 000лв * 15 мача = 1,5 милиона лева на сезон.
Съоръжението щом е 20 милион, то без никакви разходи ще се изплаща 13 години и то при посочените условия, които няма да бъдат покривани във всеки мач ;)
Изображение

Върни се в “Ботев”