Репортаж на БНТ за школата на Лудогорец

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist

мим
Контакти:

Re: Репортаж на БНТ за школата на Лудогорец

Мнениеот мим » 25 апр 2013 16:28

Bartolomej написа:Грозна работа , дали понекоя стотинка на тези деца , да говорят небивалици пред националната телевизия и народа си мисли ,че сичко е по мед и масло ..

Ха ха ха...мога да ти кажа, че всичко във филмчето е едно към едно с действителността...гарантирам !!!
Вервай ми, но все пак, каквото си искате това пишете, не вярвайте, по-важното е, че е истина...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Репортаж на БНТ за школата на Лудогорец

Мнениеот ivan56 » 25 апр 2013 19:48

tsonpen написа:
ivan56 написа:Сам казваш че не разбираш но трябва да посориш нали?
Плащали са 80% данъци върху печалбата си,мисля че е нямало друго такаво предприятие.И се е самоиздържало,което означава че с остатъка от печалбата са се плащали заплати и са се купували кораби,без държавно участие.Което означава че само е лапала,без да влага нищо и когато корабите не ги искаха вече по чуждите пристанища поради редица пречини решиха да се отърват от него за жълти стотинки.Само активите му бяха в пъти повече от цената която плати Домусчиев. Пич няма как флота да е губещ това е най евтиния товарен транспорт.Не сравнявай авиокомпаниите с флота.Да БМФ струва на собственика други инвестиции но нали се сещаш че ако си взел нещо за 1лв а реално то е струвало 100лв ще се съгласиш на всякакви инвестиции.Няма луди хора които купуват фалирали предприятия ;)

Много са ти объркани понятията! Едно дружество, дори и да е собственост на държавата, следва същата логика, както останалите. 80% данък върху печалбата звучи абсурдно и ще ми е много любопитно да си посочиш източника. С печалба не се изплащат заплати. Заплатите и другите разходи се приспадат. Купуването на кораби също едва ли става с печалбата. Според мен не правиш разлика между приходи и печалба.
Сигурно си срещал случаи, в които предприятие с активи е купено за едно евро. Задълженията може да надхвърлят стойността на активите. Оборудването може да е морално остаряло и икономически неизгодно. За държавата понякога е по-добре да подари едно предприятие, но да задължи собственика да инвестира и запази работните места.
Можеш да чуеш всякакви легенди, но за да научиш истината, първо трябва да си вкараш в ред познанията, а след това и достатъчно добре да се информираш за конкретния случай.
Аз ти казах, че не разбирам от конкретната материя - корабоплаване и транспорт на стоки по море. Но знам достатъчно за да съм сигурен, че тук се пускат твърдения, които са много далеч от истината.
Между другото - не съм икономист. Но си управлявам сам фирмата и някои неща се налага да ги знам.

Продължаваш да се правиш на много умен.И аз се занимавам със собствен бизнес и много добре знам какво е приход и какво е печалба.Точно това се опитвам да ти обесня че е било единственото предприятие което се е самоиздържало,но явно не искаш да ме разбереш.Тези неща не си ги пиша ей така знам ги от човек който дълги години е работил в управлението на БМФ.Има една голяма подробност,бмф при приватизацията е нямало никакви задължения,и просто е подарено на Домусчиев.А колко той си изпълнява договора за инвестиция това е отделен въпрос.Това е единствения олигарх който и при тройната коалиция беше добре и сега при герб също е добре.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Лудогорец”