23.04.2013 07:51

"Странно ми е, че чаках толкова дълго време за първата ми титла", отсече холандецът
Големият герой за Манчестър Юнайтед от снощния мач срещу Астън Вила Робин ван Перси бе на седмото небе след първата си спечелена титла на Англия в своята кариера.
Той вкара хеттрик при снощния успех с 3:0 над бирмингамци и по този начин тимът му спечели предсрочно 20-ата си рекордна титла в английския елит.
"Няма значение кой вкарва головете, важното е отборът да печели", демонстрира скромност холандецът пред камерите на "Скай Спортс".
"От първата минута на мача всички показахме добра игра и беше страхотно да стигнем толкова рано до попадение".
"Това е голяма победа за нас, без никакво съмнение".
"Щастлив съм от успеха, но ми е странно. Трябваше да чакам толкова дълго време, за да спечеля първата си титла. Това чувство обаче е страхотно. Юнайтед е фантастичен отбор с фантастични футболисти".
"Шампионската титла е за всеки един от този клуб. Всички тук са фантастични - мениджърите, физиотерапевтите и изобщо целия персонал. Нашата 20-а титла е напълно заслужена".
Вторият гол на Ван Перси бе доста красив, като дори сър Алекс го определи като попадението на века.
"Получих страхотна топка от Уейн, така че единственото нещо, което можеше да направя, е да отправя удар и го направих правилно. Това попадение без съмнение е сред най-добрите ми голове", завърши той.