Войната по пътищата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: Войната по пътищата

Мнениеот Red_Pride » 23 апр 2013 20:28

тва лято на връщане от морето беше някакав ад,след Карнобат колона дълга 10 км и пускат по 5 коли максимум в едната посока :x Обаче тез със номера C,СА бяха най-наглите и веднага гледат да дръпнат напреде :twisted:
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

AnalBreaker
Контакти:

Мнениеот AnalBreaker » 23 апр 2013 20:33

Всичко е до човека зад волана и този отсреща. Ако сме възпитани и сами се пазим, то катастрофите ще намалеят с поне 5 пъти
Един ИСТИНСКИ българин !

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FWuhfA9Hls[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 23 апр 2013 20:40

RoadRunner написа:
favaca8888 написа:Не съм съгласен неправилната преценка, всичко е до скоростта.
Каква неправилна преценка като водачът преминава ежедневно
по маршрут, който му познат ;)

Скоростта убива.За любители на силни усещания си има
мото-писти.

Коя скорост убива? При челен удар на 2 автомобила движещи се със 60 км/ч сумарната скорост е равна на сумарната скорост на автомобил движещ се със 120 км/ч който се блъска в дърво/стълб. Ефекта ще е един и същ. Нима 60 км/ч е висока скорост?

Ами ще ти кажа. Гледах клип в който кола със скорост 40 км в час, се блъска в бетонна стена, отзад в багажника имаше нещо като куфарче, сандъче не беше закрепено, което проби седалките и "пръсна черепа" на водача (разбира се, това беше по Дискавъри, за да ни покажат за какво става въпрос)

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 23 апр 2013 20:49

Най-лошото при ПТП е челният удар. Ако не можеш да избегнеш катастрофата, поне се опитай да избегнеш челен удар.
Но за нищо никога няма гаранция! Всичко е до главите на хората!

[offtopic]За любителите на бързите скорости и тези, които искат да покажат мощния си автомобил! В Германия има 80 км. затворено трасе. Ако искаш с 30 км/ч или с 300 км/ч! Една обиколка на Северната отсечка струва 26 евро, четири обиколки 97 евро, а девет обиколки 202 евро.[/offtopic]

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 23 апр 2013 20:53

MuFc1878 написа:Най-лошото при ПТП е челният удар. Ако не можеш да избегнеш катастрофата, поне се опитай да избегнеш челен удар.

[offtopic]За любителите на бързите скорости и тези, които искат да покажат мощния си автомобил! В Германия има 80 км. затворено трасе. Ако искаш с 30 км/ч или с 300 км/ч! Една обиколка на Северната отсечка струва 26 евро, четири обиколки 97 евро, а девет обиколки 202 евро.[/offtopic]

Миналото лято попаднах в ситуация за челен удар, връщах се от Варна, и на спуска към Несебър вече последни завои, никаква видимост и място, една жена (за съжаление факт), след завоя беше на 50 м от мен и бясно набираше да изпреварва, как не влязох в канавката...........не знам, но помня, че успях да сваля стъклото, да и покажа среден пръст и да и тегля една звучна българска!

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 23 апр 2013 20:59

Винаги съм се чудел за къде бърза тоя народ..... дали ще стигнеш с 15-20 мин. по-рано или по-късно няма значение. Човешкият живот никога няма да върнеш.
Един познат, полицай беше (лека му пръст).... вечерта се прибирал от дежурство и докато преминавал през кръстовище се блъска в шофьорската врата бакшиш с над 180 км/ч в града!!! Остави жена и две деца. Съпругата стана полицайка, сина, който ми е приятел също!

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 23 апр 2013 21:11

MuFc1878 написа:Винаги съм се чудел за къде бърза тоя народ..... дали ще стигнеш с 15-20 мин. по-рано или по-късно няма значение. Човешкият живот никога няма да върнеш.
Един познат, полицай беше (лека му пръст).... вечерта се прибирал от дежурство и докато преминавал през кръстовище се блъска в шофьорската врата бакшиш с над 180 км/ч в града!!! Остави жена и две деца. Съпругата стана полицайка, сина, който ми е приятел също!

Приятелю, в кратуната на тези, които постоянно бързат този въпрос изобщо не съществува. Проблемът е, че пътят не е като социума, не можеш да избираш с кого ти е приятно да общуваш в повечето време. Колкото и да си внимателен, винаги около теб има хора, за които не съществуваш.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 23 апр 2013 21:54

kartago написа:
MuFc1878 написа:Най-лошото при ПТП е челният удар. Ако не можеш да избегнеш катастрофата, поне се опитай да избегнеш челен удар.

Миналото лято попаднах в ситуация за челен удар, връщах се от Варна, и на спуска към Несебър вече последни завои, никаква видимост и място, една жена (за съжаление факт), след завоя беше на 50 м от мен и бясно набираше да изпреварва, как не влязох в канавката...........не знам, но помня, че успях да сваля стъклото, да и покажа среден пръст и да и тегля една звучна българска!

ами и аз така... един път извънградско... някакъв изпреварва почти до завоя един тир и аз съм засилен, обаче в такъв момент е важно да запазиш самообладание... или да имаш рефлекс, не знам и аз точно - имаше място за почивка на коли отстрани на пътя няколко метра и гледах да мина оттам докато тоя се движи по насрещната лента дето аз трябва да карам, просто и двамата бяхме твърде засилени ...ако бяхме тръгнали да набиваме спирачка щяхме да се сблъскаме яката вероятно, идея си нямам как всичко мина толкова добре - с Божията помощ явно, но инак не ми се мисли :shock:

иначе аз не знам от кой тип шофьори съм... В регистрация... премерен риск май беше описанието, нещо такова съм като се замисля :) нямам досега ПТП ако не броим паркирването, където постоянно се удрям я отпред я отзад, ама лекичко ...всъщност това нормално ли е? или само аз се допирам до колите около мен :oops:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ФЕНОМЕН
Контакти:

Мнениеот ФЕНОМЕН » 24 апр 2013 01:01

Вина за катастрофите носят основно некоректните шофьори и по-малко лошата пътна обстановка. Некоректни шофьори - селендури, които си мислят че в града се кара както в неговото си село, където има две коли на кръст и може да кара както си иска, без мигачи, без спазване на предимство, със скорост над допустимата, да спира и паркира където му кефне, без да се съобразява с останалите участници в движението.Тия са най-много. Други некоректни шофьори - пишлемета с малък шофьорски стаж, но с огромен мерак да докажат на целия свят че са по-добри от Себастиен Фетел. Тези убиват най-много. Некоректни шофьори са и тъпите гъзари с кайени - по принцип не е хубаво да се говори така, но на тия колкото животът им е по-кратък, толкова на останалте шофьори ще е по-дълъг! За пътната обстановка - в огромната си част пътищата са в окаяно състояние. Лоша или липсваща маркировка(същото важи и за пътните знаци), лошо или изобщо неосветени улици, развалящи се чести светофари и т.н., т.н.. Решение на тези проблеми - няма, живеем в България.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 24 апр 2013 05:17

ogrizko написа:
kartago написа:

ами и аз така... един път извънградско... някакъв изпреварва почти до завоя един тир и аз съм засилен, обаче в такъв момент е важно да запазиш самообладание... или да имаш рефлекс, не знам и аз точно - имаше място за почивка на коли отстрани на пътя няколко метра и гледах да мина оттам докато тоя се движи по насрещната лента дето аз трябва да карам, просто и двамата бяхме твърде засилени ...ако бяхме тръгнали да набиваме спирачка щяхме да се сблъскаме яката вероятно, идея си нямам как всичко мина толкова добре - с Божията помощ явно, но инак не ми се мисли :shock:

иначе аз не знам от кой тип шофьори съм... В регистрация... премерен риск май беше описанието, нещо такова съм като се замисля :) нямам досега ПТП ако не броим паркирването, където постоянно се удрям я отпред я отзад, ама лекичко ...всъщност това нормално ли е? или само аз се допирам до колите около мен :oops:

Споко, всичко с времето си, просто трябва малко да свикнеш с габаритети на колата си (пък и кво ти пречи да си купиш парк-троници, вече без пари са), аз от лека кола ми се наложи да мина на миниван, дето въобще не му се вижда предницата, ама свикнах, ще се оправиш, всичко идва с опита! ФЕНОМЕН, аз към края на 80-е ми остана една Жигулка и реших да я стегна да ходя с нея на лекции, та викам сега само гейове ли се навъдиха?! Бях като в индийската реклама за "Рено" , като минавах покрай кафене пълно с мацки, свалено стъкло, цайсите, ръката отвън и ееееееедвам едвам, да ме видят......., а сега като видят кафе с мацки, въртят гуми, не мой ги види човек?!

Върни се в “Свободна зона”