Аз лично утре навършвам 20 г. стаж зад волана и мога да се "похваля" с две леки и една тежка катастрофа като
за мой късмет нямаше пострадали освен няколко дървета и стълбове

Мисълта ми е помните ли в зората на 90-те и най-вече средата на тези тъмни години, когато предимство имаха хората с по-скъпи коли, а останалите само цъкаха с език? Войната по пътищитата взима в България средно по 1 000 души всяка година, което е повече дори ако се води истинска война.Ще опитам да дам две насоки на темата и нека всеки сподели своите виждания.
1/Положителни
а.Забелязвам , че напоследък така да се каже "диалогът" между шофьорите е в едни нормални рамки и в известна степен има такъв.Смея да твърдя,че
толераността се е повишила значително през последните няколко години.
б.Преди 10 години последното нещо ,което се сещах като се кача в колата беше колана, а сега ми е рефлекс.От една страна трябва да се признае на органите,
че научиха една значителна част от водачите да слагат колан, а и новото поколение автомобили има вече устройства, които почват да пийукат като не слагаш колан.
в.Светлините.Темата е много широка, но ето че и през деня много от водачите пускат светлини( някои габарити ) и има видимост.
г.Пешеходните пътеки.Специално в големите градове шофьорите се научиха да спират.За по-малките населени места нямам наблюдения.
2/ Отрицателни
а."Човека с кайена". Бръсната глава, дебел врат и порше във формата на джип.Класически случай.Ръга,предрежда, засича, мигача го ползва само за аварийни докато пика.Отвратен съм от тези комплескари.Особено лятото, когато с цялата си простотия нахлуват в насрещното ивъобще не им дреме и ние останалите едва ли не трябва да ги пазим...
б.Пътищата/маркировка
Основна вина за инцидентите по пътищата има и държавата ,която нехае за поддръжката.Правило ми е впечатление на много места самата маркировка на пътя е сбъркана, лоша направена или почти изчезнала, което довежда до инциденти.Дупките хич не ги засягам, те са част от пътя.
ГОСПОДА БЪДЕЩИ УПРАВЛЯВАЩИ ! НЕ ЖИВЕЕМ В 18 ВЕК!!!??? ПЛАЩАМЕ СИ КАТО ПОПОВЕ ВИНЕТКИ, ДАНЪЦИ И.Т.Н ОПРАВЕТЕ ГИ , ДЯВОЛ ДА ВИ ВЗЕМЕ !!!
в.Скорост
Въпреки новите закони, а и доста камери които наслагаха в София, всеки ден виждам "човека с кайена" хвърчащ по булевард"Дондуков" със 120 км/ч. без въобще да го е еня какво ще се случи ако му излезе не дай Боже дете или му се наложи с тая скорост да спре внезапно, той просто е неконтролируием ! Българите сме любители на скоростта и основна причина за мен за войната по пътищата е превишената скорост, която фигурира поне в 70 % от протоколите за катастрофи.
И разбира се къде на шега,къде на сериозно, имаше една приказка жена /шофьор и негър / скиор НЕМА

Е тази зима се убедих във второто че го има, за първото мисля че всички ще се съгласят ,че виждаме доста шофeрки зад волана !
Скъпи дами, не забравяйте,че огледалата не се ползват само за да си сложите червило