Завеждате 8-годишния си син на мач на любимия си отбор, който в момента е пълна скръб. По някакво чудо резултатът е 0:0 до 90-тата минута, в продължението Върбан Пипонкьов от "наш`те" артистично пада за дузпа, съдията не си носи очилата и я отсъжда. Бием 1:0. Пипонкьов е герой за феновете. Голям кеф, бихме. Обаче синчето, тази малка драка, ви почва с въпросите си. "Тате, тате, ние по- добри ли бяхме ?"- "Не, татковото, гола вода сме, ама важното е да бием, трите точки са важни".
"Ама тате, нали си ми казвал, че по- добрият трябва да победи ?"- "Абе татковото, това не важи за мача, важно е ние да бием"
"Тате тате, а имаше ли дузпа ?"- "Нямаше, татковото, ама Пипонкьов е голем артист, видЕ ли как паднА, ашколсун"
"Тате, тате, а това честно ли е, нали си ми казвал, че е само подлеците мамят по този начин ?"
"Абе малък, млъкни, че ме нервиш, нема да ти вземем сладолед"
И така, футболът вкарва в главите на малките, че е нормално да симулираш, да хитруваш по всякакъв начин, че е важно да победим ние, а не по- добрият, учи ги на подлост, безчестие, егоизъм, каквито те виждат на терена, виждат че подлецът е герой в очите на баща му. Тези неща се запечатват в главата на малкия човек и после се пренасят и в живота...
Възпитава ли футболът подлост и безчестие ?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Възпитава ли футболът подлост и безчестие ?
"mundial82": Iavno si malko dale4 ot populiarnata igra i ne se "dose6ta6" za otgovr na sin4eto ti,4e vav futbola ne vinagi po-dobria pe4eli.A za artisti4noto padane ima nai-razli4ni niuansi,vajnoto e koi kakvo i kak e "vidial".Kakto i da go "izvarta6",futbola e igra i vseki se stremi kam pobedata.Taka 4e ako ti se pi6e za futbol,ne na temi koiti sa ti "4ujdi"!Izmisli ne6to ot roda za koi otbor si zapalianko i kolko mnogo iska6 da pobejdava,a vazpitanieto ne go tarsi tam.
Re: Възпитава ли футболът подлост и безчестие ?
Да,така е!Но какво от това?
Върни се в “Футбол - България”