Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот NOMER14 » 18 апр 2013 09:15

GOLEADOR написа:На тези избори може да се издига мажоритарен кандидат и да се гласува за него.

Не само на тези , но и на всички избори досега, като се започне от Великото НС досега , могат да се издигат независими (мажоритарно избрани) кандидати.Всеки, събрал около 10-15 хил. гласа спокойно може да си влезе в НС.Това прави около 10-30 % за областите в глухата провинция и около 5 % са столичните райони.Изобщо Изборният закон(кодекс) е много либерален - допуска единични кандидати , партии и коалиции (Бсп под името Коалиция за България включва 7-8 партии, от които 2 цигански).
Никого не обиждам , само напомням позабравени неща.
Спорен ден!

Потребителски аватар
we are the champions
Контакти:

Мнениеот we are the champions » 18 апр 2013 13:58

Писна ми на главата от Бойковци,Станишевци... най вероятно моя глас ще отиде за Атака ;)

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 18 апр 2013 13:59

Моят глас ще си остане в къщи :!:
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 19 апр 2013 13:13

RedeviL написа:
Вече изразих позицията си по доста от въпросите ти и затова смятам, че е редно да допуснеш и друга гледна точка освен твоята..
Мнението ми за оставката си е лично мое и не е задължително да се препокрива с твоето! Не мога да разбера какво толкова си се забакнал за това при положение, че твоята теза се базира чисто и просто на думите на Бойко.. И какво сега? Трябва да му вярваме безрезервно ли? Приказките на Борисов, че не можел да гледа кръвоприлития, не струват и пет пари за мен! Мислиш ли, че при една евентуална победа на изборите и при повторни протести в началото на управлението, Бойко пак ще си хвърли оставката, защото не понасял кръвоприлития? Ще я хвърли ама друг път!

Обясних ти и защо смятам, че с тази оставка бягат от отговорност, но ти тълкуваш думите ми както ти си искаш! Няма как да ме убедиш в тази твоя теза, че едно правителство в оставка продължава да носи отгворност.. За мен това е един гол лозунг! Изтъркано клише..
Склонен си да вярваш на социолозите, а в същото време отричаш вероятността от евентуален срив в доверието към ГЕРБ, ако си бяха довършили мандата докрай.. Та нали този ход на Борисов се отчита от повечето социолози като неочаквано добър и точно той е причината ГЕРБ да повъзвърнат част от значително загубения си рейтинг! При положение, че оставаха 2 месеца до избори, за ГЕРБ не беше никак здравословно да изпълнят мандата си докрай в момент на нарастваща социална и политическа криза!
Градивните критики да си ги правят в партията! Аз съм свободен да изразявам критика, когато си искам и към когото си искам.. Не виждам какъв е проблема в това! При всичките гафове и скандали, които се сътвориха на вътрешно и международно ниво, много ми е интересно защо нито един път не съм те видял да отправяш критика към ГЕРБ! Напротив! Когато правят грешки било хубаво, че си ги признават.. Да ти кажа честно нищо градивно не виждам в това да смениш поредния изгорял бушон с друг (тук визирам поредицата от оставки на важни постове).. На този фон обвиненията ти към мен изглеждат абсурдни!
Относно въпросите ти свързани с протестите: ще ти направя една хронология на последние протести през моя поглед! Първоначално протестите бяха насочени срещу ЕРП-тата, а доколкото си спомням всичко тръгна от Благоевград.. Хората започнаха да получават все по-голяма съпричастност в цялата страна и чрез "ефекта на доминото" протестите се разпръснаха във всички по-големи градове. Цялото това недоволство на хората прерастна в национален простест срещу "монополите". Народът усети това свое пробуждане от много време насам и с разрастването на протеста се сформираха много различни искания, някои от които се разминаваха. Между другото, как очакваш хората да бъдат обединени от само един лидер в толкова мащабен протест? Мисля, че това е абсолютно невъзможно! А защо лидерите имаха разминавания? Смятам, че сред толкова много и различни искания е напълно нормално да се получат разминавания.. ;) Може би, точно поради тази причина се получиха разногласията между лидерите на протеста, което в последствие го разцепи на малки групички, а след това някои решиха да участват и на предстоящите избори.. Истината е, че това разделение на протеста отблъсна по-голямата част от хората! За съжаление за мен това е поредното доказателство, че българите много трудно ще се превърнем в единна нация! Доколкото си спомням питаше какво са постигнали тези протести.. Ами много важно нещо - гражданското общество започна да се пробужда! И от тук нататък мисля, че което и да е следващото правителсвто ще усеща огромен натиск от всички страни! Определено и опозицията ще се заздрави повече, от което несъмнено имаме силна нужда!
А дали е имало партийни дейци сред протестиращите и кой ги е изпратил, не мога да ти кажа.. Моето мнение е, че всеки опит на партия да яхне вълната на протестите би имал негативен ефект върху хората! В това отношение от БСП не са оказвали абсолютно никакво влияние върху протестните действия, защото много добре си даваха сметка как би се приело едно открито заиграване с протестиращите, както направиха някои други (визирам партии като АТАКА, ВМРО и др.)..
Да приемем, че го карам по това, което се говори в медиите! От така поставените ти въпроси - да разбирам ли, че ГЕРБ са единствената досега партия, която е поставила интересите на българските гражданите над тези на на енергийните "монополи? Да разбирам ли, че ГЕРБ са единствените, които се борят против енергийната мафия?

П.П. Просто бях шокиран от чутото на днешната предизборна кампания на ГЕРБ и по специално от недопустимите приказки на този човек Борисов! :shock: Че за пореден път показва ниска мисловна дейност - не съм изненадан! Но не съм очаквал да падне толкова ниско! Как е възможно да заклеймяваш по този начин толкова хора за нещо случило се преди близо век!? :shock: Какви църкви, какви пет лева го гонят този човек? Германците, които в момента са най-развитата и демократична държава в Европа, за това време преживяха две световни войни! Представяте ли си, ако там говореха по този начин? Това за мен е недопустимо!! Имам чувството, че този човек и на сън да го събудиш - ще говори за Станишев.. 4 години не спря да се оправдава с него! Няма интервю, няма реч или пресконференция, в която да не го е споменал поне два пъти! И в Брюксел да отиде пак за него говори..

Зависи от гледната точка колега. Ти би ли допуснал гледна точка от типа, че карането пиан е добро? Или че изнасилването е нещо добро? Как аз да приема гледната точка, че плюенето без доказателства е нещо добро? Аз ти задавам конкретни въпроси, а и не само аз, но когато въпросите ти се сторят неудобни бягаш от тях. Разбираш ли колко си прозаичен? Има и друга разлика-да си ме видял да плювам по някого на базата на свободни мои съчинения? На базата на някакво си мнение, което имам без доказателства? Означава ли това, че за теб е нещо хубаво да плюеш по хората без доказателства? Ако някой твой познат започна да говори на хората около теб, че си гей, защото имал такова мнение за теб добре ли ще ти бъде? Или ако каже, че си откраднал телевизорът на комшията една нощ и каквото и да е, без да може да го докаже, но да го повтаря всеки ден на твоите познати, колеги, приятели, роднини? Добре ли е това, справедливо ли е за теб? И докато моето се базира на факти, които ти дадох И на думите на Борисов, то твоето на какво се базира-ти не можа да отговориш и това казва много неща! И какви неща ме питаш-искаш като теб да почна да изразявам лично мнение? Да, моето мнение е, че ако има такива големи протести, които да му искат оставката ще си я подаде, но това е мое мнение и не ангажирам никого с него! По този начин нито очерням някого, нито оплювам някого! Усещаш ли разликата? Ти не можа да ми отговориш на един конкретен ясен и точен въпрос по повод бягането от отговорност. Първо, защото ти е неудобен и с отговора си ще докажеш моята теза и второ, защото не си човек изглежда, който може да отговаря конкретно на въпросите. А е ясно-подаване на оставка не е бягане от отговорност. Всеки носи отговорност за нещата, които е направил-за каквато и да е отговорност говорим-политическа, човешка, наказателна! Независимо дали си е подал оставката, ако хората смятат, че не е управлявал добре, то той ще си понесе политическата отговорност на следващите избори! Това е ясно, но не и на теб! Ако той е нарушил законът и го хванат, подаването на оставката не означава, че той няма да си понесе отговорността! Е, тогава как ти можеш да твърдиш, че е бягане от отговорност, а не виждаш очевадните факти, че на протестите започна да се вика "оставка" и той си я даде? Я помисли? Хаха... Елементарни неща... И още нещо елементарно-защо навсякъде по целия свят, когато някой направи някакъв гаф веднага му искат оставката? За да избяга от отговорност ли? Хаха... Дори напротив-точно, когато искат някой да понесе политическа отговорност му искат оставката... А той имал мнение-да, мнение, което цели да оплюе някого с неверни тълкования... Не аз съм склонен да отричам-аз съвсем ясно ти казах, че има и друга теория, при това подкрепена и с факти и доказателства, за разлика от твоята! А ти ми казваш дали съм склонен да вярвам... та те нещата са ясни, въпреки че ако ти не бе поплюл на тази тема, аз изобщо нямаше да спомена нещо толкова ясно... Я дай кой социолог е казал, че е нещо правилно оставката на Борисов? Пак казвам-социолог, а не партийни дейци и някакви симпатизанти на партии! Или и това твое твърдение няма никаква доказателствена база?
Казах ти какъв е проблемът! Ти първо не критикуваш, защото критиката се основава на истината! И второ, когато теб те критикуват, ти не отговаряш на отправените въпроси... Не е ли някак двоен аршин това? А към кого си ме виждал да отправям критика? Хей така-просто да си критикувам-не говоря за отговори на неоснователни обвинения към ГЕРБ? И пак казвам-има разлика между истина и свободни съчинения! Когато казвам, че тройната коалиция въведоха плосък данък, това е истина-не знам дали усещаш разликата? А признаването на някои от грешките на ГЕРБ не е ли вид критика? И ги признавам, защото истината за мен стои над ВСИЧКО!!! Не виждаш градивно да се смени човек, който не си върши работата? Или е корумпиран? Или е крал? Наистина ли не виждаш нищо градивно в това? :shock: И това какво общо има с критиките ми към теб? :shock:
За протестите анализът ти почти изцяло съвпада с моя. Но ти не разбра защо казах всички тези неща! Казвам ти за многото разногласия между протестиращите, за да видиш колко много по-лесно е да си помислиш, че протестиращите нещо не са се разбрали, а не отново недоказуемо да обвиняваш някого в нагласени пресконференции!!! И с постигнатото от протестите може би си прав-това също не се знае доколко е така, но аз споделям същото мнение. Но аз имах предвид нещо конкретно! Някаква промяна на закон? Някакво намаление на цени? Някакво наказание за някого? Каквото и да е-нещо реално, а не нещо в душите на хората...
И да съм твърдял някога, че ГЕРБ са единствени, които са водели борба с монополите? Ти виждаш ли разлика между това, което казваш и да не се обвиняват ГЕРБ за неща, за които първо не са виновни и второ не са изцяло верни? Защото аз съм казал и мога да ти го покажа, че ГЕРБ трябваше да обърнат повече внимание на доставчиците на електроенергия, но направиха грешка, че подцениха този въпрос! Ето това е разликата между мен и теб. Аз признавам негативите, които смятам, че има в управлението на ГЕРБ, а ти не си признал дори ясните позитиви!!!
П.П. Ти се възмущаваш, че е споменат атентатът в църкавата Света Неделя? Възмущаваш се, когато ГЕРБ говорят истини за т.нар. комунисти, а ти самият ръсиш измислени неща за ГЕРБ? Така ли? :shock:
П.П.2 Отново ще попитам тези, които няма да гласуват какво градивно виждат в това? Защото досега никой не е успял да отговори...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 22 апр 2013 09:11

Първанов,вярваш ли,че по време на избори се хвърлят стотици милиони левове само заради едната депутатска заплата и за да се защитават ТВОИТЕ,а не ЛИЧНИ И ПАРТИЙНИ интереси :?: Те ще се окажат големи алтруисти бе,още малко и за Нобелова награда ще се кандидатират ;) Като си отговориш на този въпрос,ще си отговориш и на въпроса "кое е градивното в това да не гласуваш" 8-) АЗ ДОБРОВОЛНО,ДЕПУТАТСКИ ИМУНИТЕТ НА ПРЕСТЪПНИЦИ,С МОЯ ГЛАС НЯМА ДА ДАМ :!: А ти какво градивно виждаш в това да гласуваш :? :? :?
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 22 апр 2013 09:38

Рафа,депутата ще отиде да гласува за себе си и така ще си спечели имунитет благодарение на това,че ти не си участвал в изборите!По-добре си избери партия или човек на който вярваш и дай вота си за него.Пък и депутатския имунитет като повод за бойкот ми изглежда твърде дребнаво.Това просто не бива да те спира да гласуваш.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 22 апр 2013 09:45

GOLEADOR написа:Рафа,депутата ще отиде да гласува за себе си и така ще си спечели имунитет благодарение на това,че ти не си участвал в изборите!По-добре си избери партия или човек на който вярваш и дай вота си за него.Пък и депутатския имунитет като повод за бойкот ми изглежда твърде дребнаво.Това просто не бива да те спира да гласуваш.

Като гледам какви ги вършат последните 20 че и повече години,остана ли някой на който да му вярваш?
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
iori
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот iori » 22 апр 2013 09:51

Пропуснат е най-важния отговор в анкетата, който определя съдбата ни - за този който даде повече.
Докато не се промени право на глас да има само човек с със средно образование, политиката ще ни се определя от малцинствата и простите хора, които взимат по 50 лв. срещу четири години мизерия до следващите избори.
[wrapimg=]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuXQZcGXjvSnqBZOZRo_xvL7OsSlqmCWs1xvstjpwB7sN32tJn[/wrapimg][wrapimg=]http://sporta.bg/pictures/3988285_160__[/wrapimg]

Потребителски аватар
Rafa

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот Rafa » 22 апр 2013 09:57

iori написа:Пропуснат е най-важния отговор в анкетата, който определя съдбата ни - за този който даде повече.
Докато не се промени право на глас да има само човек с със средно образование, политиката ще ни се определя от малцинствата и простите хора, които взимат по 50 лв. срещу четири години мизерия до следващите избори.

+1

Върни се в “Архив”